reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czuję podobne klimaty. Jak coś ma się spieprzyć, to zawsze mi. :( najgorszy był okres jak moja córka się urodziła i był problem z jej ręką, że całkowicie nią nie ruszała, to wydarzenie otworzyło worek kilkuletnich beznadziejnych wydarzeń w moim życiu, czego zwieńczeniem był rozwód. Był chwilę spokój, później grom z jasnego nieba informacja o azoospermii męża i cała akcja z in vitro i nieudanym transferem i dziwną betą. Życie ogólnie mnie przeczołgało nieźle, zawsze pod górkę a mam dopiero 31 lat. Staram się nie tracić optymizmu i hartu ducha ale czasem jest ciężko.

Witaj w klubie tych co powinni mieć na czole: u mnie nigdy nie moze byc normalnie... Mnie juz życie tez wiele razy gdzies tam przeczolgalo. Ale ciagle wierze, ze nadejdzie moment szczęśliwości, gdzie sobie siądę i powiem: o Boziu, jak to sie pięknie poukładało... I u Ciebie, i u mnie, i u wszystkich tych, do których kłopoty az sie kleją

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynki co zrobić żeby się chciało tak jak się nie chce...sposoby na większe libido?na jakiekolwiek libido.... ;) dni płodne, nadzieja na cud naturals a tu nawet winko nie pomaga:( jestem całkiem do gitu z tą chęcią:(
Ja proponuję wręczyć mężowi balsam do ciała...i niech Ci placki nasmaruje przy okazji masujac...ja już wtedy odplywam i zaczynam wydawać dziwne odgłosy ...mój m mówi że na masaż nigdzie mnie nie pusci :rofl2:

To potrzymalam was jeszcze chwile w niepewnosci nadrabiajac wasze posty ;)

Doc Pasnik super poprostu rewelacja
Super wywiad ogladanie wszystkich wynikow w miedzyczasie pytania.
A zalecenia z wizyty nastepujace
Bez encortonu ani rusz przy podejsciu dawka 10 mg do 12 tyg ciazy jesli sie uda
Zlecil mi badanie imk za jakies 4-5 dni maja byc na stronie mam je przeslac na podany adres. Jesli wyjda dobrze to zostajemy tylko na encortonie wowczas nie musze juz przyjezdzac tylko wysle mi recepty i zalecenia dla mnie i dla ginekologa w klinice.
Jesli wyjda zle to musze przyjechac na rozpisanie leczenia immunosupresyjnego i tu jest szkopul ale narazie o tym nie mysle bo jesli bede musiala przyjechac a wizyte mam umowiona na 7 lutego to dupa musze przelozyc troche terminy procedury. Chyba ze go urobie meilowo ;) i albo wysle mi wszystko bez wizyty albo wcisnie mnie wczesniej na jakis termin.
Super ze mialam caly komplet badan i zostalo tylko te imk ;) a ma ono sprawdzic czy mimo super wyniku cytokin i komorek nk cos sie dzieje ze moj uklad immunologiczny rozwala jeszcze skladowe immunofenotypu. Czy tylko jest to spowodowane aktuwnoscia przeciwcial anty tpo i dodatnich ana ktore niestety ida ze soba w parze. I juz dodatnie anty tpo skitecznie moze uniemozliwic zajscie w ciaze. Wiedzialam ze przy hashi moga byc problemy ale nie ze juz ono jest wskazaniem do encortonu.
Takze kochane teraz tym bardziej bede was namawiac przy robieniu wynikow tarczycowych o zrobienie jej calego panelu lacznie z przeciwcialami anty tpo i anty tg
Z wizyty jestem mega zadowolona naprawde i wszystkim polecam i ciesze sie ze nie ominela mnie ta przyjemnosc poznania tak madrego czlowieka w tak niepozornej osobie z takim podejsciem do ludzi dzieci bo akurat przede mna byla mama z dziecmi. A juz stroj mnie rozwalil i sprawil ze puscilo moje zdenerwowanie. A mial koszulke z Mario :D :D

No jak ja zobaczylam koszulke z Mario to mnie rozwalil, i jego reakcja jak sie zaczylam pytac o mojego synusia. Sekunda i juz mowil co robic :) Zyczylabym kazdej z nas aby na takiego lekarza natrafily a takiego to ja bym chciala ginekologa znalezc w klinice w Polsce i na miejscu w Szwajcarii!

Ja pomimo że akurat wcale nie bylo wesoło , podeszłam do IVF . Mam 38 lat , moje AMH spada więc stwierdzilam , że nawet bycie samotna mama jest lepsze niż nie bycie nią wcale. [emoji173] wcale decyzji nie żałuję.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze? Ja tak teraz zrobiłam. Przemyślałam wszystkie za i przeciw i wlasnie z taka mysla: „najwyżej bede samotna matka” poszłam do kliniki, nie przejmując sie tym jak to bedzie. Ale los mi pokazał ze *** z tego bedzie. Ale to juz wiemy [emoji22]

A to tak w ogóle mozna? Prawo i medyczna etyka na to pozwala? Ja czytam i trochę w szoku jestem. Rozumiem ze cos za cos. I nie mam w in vitro dużego doświadczenia ale nie wpadłabym na to, ze taki deal jest legalny i ze sie tak robi i nikt sie nie czepia... Zwłaszcza przy dzisiejszej polityce, która nam invitrówkach mało sprzyja

Dla mnie też to szok. Pewnie jest tak ze podpisując umowę godzisz się na dawstwo jednocześnie. Ale jeśli ktoś się na to decyduje nawet ze względów finansowych to stymulując się gdzieś indziej też można oddać komórki (co zwraca czesc kosztow leczenia )a dla siebie wtedy zostaje więcej komórek czyli większą szansa powodzenia.
nie podoba mi się ten ich program"niby za darmo"

No jak ja zobaczylam koszulke z Mario to mnie rozwalil, i jego reakcja jak sie zaczylam pytac o mojego synusia. Sekunda i juz mowil co robic :) Zyczylabym kazdej z nas aby na takiego lekarza natrafily a takiego to ja bym chciala ginekologa znalezc w klinice w Polsce i na miejscu w Szwajcarii!

Ja ze czystym sercem mogę polecić swojego lekarza...każdemu. bardzo rozmowny i nigdy nie zbywa po minucie :happy2: odpowiada na wszystkie pytania. ..kontakt mam z nim bezpośredni. Obstawiona lekami byłam bardzo za każdym podejściem.... Ale wiem ze nie jest czarodziejem i dzidziusia mi nie wyczaruje.

Moze go jakos zbiorowo namowimy zeby sie douczyl gdzie jest macica.itp :laugh2:
Zloty bisnes by mial i najwiecej pacjentek, moglby pewnie z Lewym konkurowac i wygrac;)

Poryczalam sie, jestes niesamowicie silna kobieta! Zycze Ci duzo sily, kochana wszystkie tutaj jestesmy z Toba [emoji173]️

Dzięki Joanna! Wy ze mną. Ja z Wami. I dlatego taka siła w tym forum jest! I ja to jestem przekonana, ze my zzywajac sie tak mocno tu, bedziemy sie poznawać i w życiu rzeczywistym -tak jak Ty dzis z Gosia [emoji4] Bo tyle nas juz tu łez szczescia i nieszczęścia połączyło

reklama
Tylko, że ja zawsze jakos tak realnie próbuję pomóc, a tu widać, że ta beta to jest taki ostatni dech... Coś chce ale nie może. A niektóre z Was tak piszą, jakbym histeryzowała i nie wiadomo czego chciała od życia. Nie odbierzcie tego źle. Taka juz jestem - niby wierzę bo nie odstawiłam leków ale jestem realistką. Zresztą tu mnie też intuicja raczej nie myli. Od początku czułam, że cos może zawieść na samym początku, tylko dałam się zwieść nadziei i niepotrzebnie wzięłam 2 zarodki, może powinnam jednego :/ Teraz czasu nie cofne.

Masz podobna sytuacje jak ja za pierwszym transferem. To byl pierwszy zimny prysznic. Jak dzwonilam z wynikami do kliniki slyszalam juz po reakcji pielegniarki, ze kulturalnie chcialaby mi powiedziec, iz mam sie nie ludzic. Bralam leki potulnie dalej przez jeszcze 4 dni, potem nakaz odstawienia. Nie nazwali tego nawet cb, co mnie najbardziej dotknelo.

Jezeli chodzi o decyzje o dwoch zarodkach. Fakt, czasu nie odkrecisz. Nie ma co jednak nad tym gdybac, stalo sie, wzielas dwa, chcialas dobrze, chcialas zwiekszyc szanse. Mialam teraz po tym poronieniu podobne mysli. Po co wzielam dwa, zaryzykowalam i klapa. Co jezeli ten jeden slaby pociagnal drugiego za soba? Tego, ktory sie zagniezdzil? Nic juz jednak na to nie poradze. Wybralam niczym na ruskiej ruletce najlepsza dla mnie stawke i przegralam. Konkluzji jednak z tego nie wyciagne, bo nikt nie da rady wytlumacz mi, czemu tak a nie inaczej sie stalo.

Macie jeszcze jednego mrozaka, a poki co, wazna niedziela i powtorka bety. Wtedy bedziesz wiedziala pewnie juz wiecej. Nic zle nie zrobilas, chcialas dobrze.

Do góry