reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie dupa trochę. Pęcherzyk dobie wziął i piękną. Przegapiony cykl, do tego posiewy bedzie trzeba powtórzyć. Ja co prawda dala bym spbie reke uciac ze pekl wczoraj wieczorem albo w nocy (dobrze go czulam, wiedzialam ktory jajnik) ale dr Z. mowi ze woli obtoczyć wiec niech będzie. Zrobie na spokojnie cytologie zalegla bo ja powinnam co pol roku, bedzie czas na scrathing.

reklama
Dostałam duphaston na wywołanie ale tylko dlatego, że raczej nie miesiączkuje regularnie i nie spodziewałam się, że dostanę prawie terminowo
Ale ja o estrofem albo plastry z estrogenem od 2 dc pytam. W cyklu podejscia. Bo jak jestes na sztucznym od drugiego dnia cyklu sie je bierze, owulacji nie ma wtedy wcale tylko endo rosnie. I tak naprawde mozna dostosowac czas do ciebie.
Jak idziesz naturalnym zalezt kiedy owulacja. Ja wlasnie swoja przegapilam bo kazala mi lekarka w 15dc przyjsc (zwykle ovu jest 18dc) ale peklo wczoraj i miesiac w plecy. Na miejscu mozesz sobie zrobic u jakiegokolwiek gina monitoring albo hormony LH prg i estradiol to bedziesz wiedziala na czym stoisz

Ale ja o estrofem albo plastry z estrogenem od 2 dc pytam. W cyklu podejscia. Bo jak jestes na sztucznym od drugiego dnia cyklu sie je bierze, owulacji nie ma wtedy wcale tylko endo rosnie. I tak naprawde mozna dostosowac czas do ciebie.
Jak idziesz naturalnym zalezt kiedy owulacja. Ja wlasnie swoja przegapilam bo kazala mi lekarka w 15dc przyjsc (zwykle ovu jest 18dc) ale peklo wczoraj i miesiac w plecy. Na miejscu mozesz sobie zrobic u jakiegokolwiek gina monitoring albo hormony LH prg i estradiol to bedziesz wiedziala na czym stoisz
Aha rozumiem, na sztucznym.. estrofem mam brać. No to mnie troche uspokoiłaś troche, dzieki. Wlasnie tego sie balam ze znowu 'cos' i kolejny miesiąc w plecy..

Bierzcie dwa :-) kilka dni temu były tu piękne zdjęcia bliźniaków i dziewczyny mówią że dziaciaki są do ogarnięcia :-D

Jasne ze do ogarniecia
Mam gorzej bo corka 9 mscy zabkuje nosze na rekach ,plecy rwia mnie wieczor padam na twarz ale mysl ze sie udalo znow I bede znow mama drugi raz od czerwca to poprostu jak sen

Skoro synek postowiczki ma 4 latka to juz duze dzuecko rozumie przyniesie pieluszke itd wiec sadze ze biorac dwa by zwiekrxyc szanse bralabym dwa a noz zostana dwa I na bank dadza rade ( nie rozumiem meza obaw tym bardziej ze nie na bank zostana dwa, jesli zostana dwa to cud jezcze wiekszy a ojciec idzie do pracy to my mamusie musimy miec obroty 360*

Doczytalam ze masz dwa cudenka!!! Ale super ciesze sie

A ja dzis uslyszalam ze moge sn rodzic , tak bardzo sie ciesze I lozysko ok wiec mam nadzieje nie bedzie porodu przedwczesnego;) I damy rade bez sn z franusiem

Jasne ze do ogarniecia
Mam gorzej bo corka 9 mscy zabkuje nosze na rekach ,plecy rwia mnie wieczor padam na twarz ale mysl ze sie udalo znow I bede znow mama drugi raz od czerwca to poprostu jak sen

Skoro synek postowiczki ma 4 latka to juz duze dzuecko rozumie przyniesie pieluszke itd wiec sadze ze biorac dwa by zwiekrxyc szanse bralabym dwa a noz zostana dwa I na bank dadza rade ( nie rozumiem meza obaw tym bardziej ze nie na bank zostana dwa, jesli zostana dwa to cud jezcze wiekszy a ojciec idzie do pracy to my mamusie musimy miec obroty 360*

Doczytalam ze masz dwa cudenka!!! Ale super ciesze sie

A ja dzis uslyszalam ze moge sn rodzic , tak bardzo sie ciesze I lozysko ok wiec mam nadzieje nie bedzie porodu przedwczesnego;) I damy rade bez sn z franusiem

Z sn mialo byc ;))

Lepiej stopniowo. Ja odstawiłam kiedyś nagle i masakra, prawie na czworaka przez tydzień chodziłam. Migreny, nudności... a ja nie miewam

Oczywiscie to nie każdemu się przytrafi ale po co ryzykowac

No ok. Ja mialam dawki max 10mg i tak przez ok 2 tyg zażywałam i lekarz nigdy nie mówił żeby stopniowo schodzić i czułam się ok. Ale wiadomo każdy reaguje inaczej.
Jak miałam psiurka przez 2 miesiące na dawce 30mg to faktycznie schodziliśmy bardzo ostrożnie.

tak naprawdę to jestem w czarnej dupie. Mam blokadę i jakoś nie mogę się zebrać. Tak novum -nieudany transfer, teraz powinnam histeroskopia i crio. Twoja sytuacja mnie trochę dobiła, i jakoś zacięcie ze mnie zeszło.
Kochana uda nam sie! Musi! Nie ma innego wyjscia. Ja tez robilam w novum histero wykonuje ja b. Dobry specjalista.
Lewy to b.dobry lekrz zobacz za 1 razem u nich soe udalo a ze potem nie wyszlo to inna bajka ja stara jestem pewnie komorki mam juz zle o czym rez swoadczy amh.woec na mnie nie patrz. Grunt to pozyrywne nastawienie! Trzymam kciuki. Kiedy masz histero?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

tak naprawdę to jestem w czarnej dupie. Mam blokadę i jakoś nie mogę się zebrać. Tak novum -nieudany transfer, teraz powinnam histeroskopia i crio. Twoja sytuacja mnie trochę dobiła, i jakoś zacięcie ze mnie zeszło.
A kiedy mialas ten nieudany tramsfer?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale dr. G też słyszałam ,że jest ok. :) Ja na razie bym nie szalała ze zmianami tylko jak najszybciej podchodziła do drugiego transferu-lekarza jeszcze zdążysz zmienić....choć wiem,że po takim rozczarowaniu człowiek różne ma myśli...
Rozmawiałam z dr G odnośnie encorton jak się boję stopniowo odstawiać po pół tabl dziennie , co do transferu to jak się zapytalam czy będziemy mogli podejść w marcu stwierdził że porozmawiamy na wiYcie po miesiączce bo to długa rozmowa:/ we wtorek Idę do rodzinnego aby zmienił mi kod choroby na l4bwtedy będę mogła ciągnąć dłużej l4 niż pół roku do tej pory wypisywal mi albo -przeziembienie albo zatoki albo oskrzela ale to ten sam kod więc musi zmienić nie ma wyjścia na kolejne chociaż 4 miechy wtedy nie będę musiała pisać wniosku o świadczenie rehabilitacyjne , dzisiaj Idę do Ciecwieza może coś doradzić aby wzmocnić organizm przejrzy wyniki ostatnie itp może coś wymyśli oby

Do góry