dżoasia
Fanka BB :)
Nasz kochana, naszFelia przytulam Cię cieplutko i bardzo współczuję ;(
Dżoasia to jest Twój czas! trzymam mocno zaciśnięte kciukasy
Bierzemy sie ostro do pracy!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nasz kochana, naszFelia przytulam Cię cieplutko i bardzo współczuję ;(
Dżoasia to jest Twój czas! trzymam mocno zaciśnięte kciukasy
Godny nastepca mojego siedzenia w krzakach i rzadszego udzielania sie. Uczymy sie od najwytrwalszych ja od annamarie czerpalam nieskonczone poklady wiedzy i dalej jesli sie pojawia tak jest. Moja wiedza przy jej wiedzy to pikus Choc kazda mi tu przytaknie ze wolalybysmy wiedziec mniej lub nawet nic i miec udane podejscia za sobauczyłam się od najleszych m.in. dużo wiem właśnie od @gosia321
To trudna decyzja ktora my tez bedziemy musieli podjac po kolejnej stymulacji bo tym razem zaplodniamy pol na pol. Choc moj emek chcialby wszystko z nasieniem dawcy poniewaz juz ma dosc probowania skoro 3 razy nic sie nie udalo.Od kilku dni chodzi za mną myśl, żeby teraz nie brać kropków mężowych tylko od dawcy. Mam jakąś taką obawę, że coś może być nie tak ze mną i dlatego się nie udało za pierwszym razem a jak teraz się nie uda, to będziemy bez kropków mężowych.
Proszę o opinie.
Kochana z tego co opisujesz jak wygladalo twoje poronienie masz zageszczona krew stad te skrzepy i galareta tylko pytanie czy bylo to spowodowane tylko progesteronem. Czy jestes w grupie osob ktore maja trombofilie w ktorej sklad wchodzi mutacja mthfr, mutacja pai1, mutacja genu protrombiny, mutacjaVR2, zespol antyfosfolipidowy.
Wszystkie te wyniki mozesz zrobic w diagnostyce. Ale naprawde polecam ten test wysylkowy ze strony testdna tam masz caly pakiet za ok 300 zl a jest tak samo wiarygodny. Badanie na zespol antyfosfolipidowy dobrze zrobic do 6 tygodni po poronieniu i ono nie jest chyba w pakiecie ze strony.
Jesli potwierdzi sie u ciebie ktoras z mutacji lub zespol antyfosfolipidowy to clexan po transferze musowo.
Trombofilia ogolnie tak lopatologicznie zespolem mutacji ktore swiadcza o zaburzeniach krzepliwosci ktore podczas ciazy sa zagrozeniem zakrzepicy i poronieniami takze warto zrobic te badania jesli juz masz poronienie za soba
@Felia byłaś dzisiaj na becie?
Myślę o Tobie cały dzień. Trzymaj się. :*
Kochana zwykle badanie ukladu krzepniecia nie ma nic wspolnego z badaniami mutacji nie zawsze musisz miec odchylenia w zwyklym badaniu a mutacje posiadac.Dzieki Gosia Badania na krzepliwosc mialam wykonywane dosc czesto do innych zabiegow. Mialam wyniki zawsze w normie a czasem i przy dolnej granicy. Pytalam doktora jeszcze na wizycie przed krwawieniami, czy powinnam zazywac cos na rozrzedzenie krwi (chocby ten acard), stwierdzil, ze jeszcze nie czas na to. Powiedz mi, tam na tej stronce sa dwa pakiety. Jeden (ten za 3xx zl) do zdiagnozowania trombofilii i jeszcze drugi za 550 zl tzw pakiet po poronieniu. Sklad niby ten sam z wyjatkiem jakis trzech dodatkowych genow chyba. Nie orientujesz sie czasem, czy ten tanszy wystarczy, czy lepiej by bylo ten drozszy?
Poczytalam na necie, ze powinnam wsumie zrobic tez badanie pod katem nietolerancji glutenu. Widze, ze testdna tez to badanie prowadzi, ale cena powala... ponad 400 zl.
Wsumie to zagladalam tutaj i troche tych badan wyszczegolniono... Mam tak pusta glowe, ze nie jestem w stanie wyfiltrowac, ktore z nich :/ Musze dojsc do siebie.
Link do: Badania po poronieniach. Te badania warto zrobić po poronieniu
Dziekuje Justin za pamiec Bety juz nie robilam, odpuscilam sobie i jakos ten dzien nam przelecial. Uznalismy wspolnie, ze to nie ma juz chyba wiekszego sensu. Teraz jakos probujemy dzialac i wrocic do szarej codziennosci...