reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak wiecie schodzę z dawek progesteronu teraz jestem na duphastonie 3x1 i od dziś także zmieniejszam luteine podjezykowa na 2x1 tylko że ja na swoja rękę wcześniej dodalam sobie do dawki Pani doktor 2x2 dodałam jedna popołudniu no i dalej tak będę brała czyli wychodzi 3x1 no i na wieczór jeden crinone i tylko wykończyć to opakowanie i już nie kupować..
Na wkladce mam jakieś żółto- brązowe ale tego jest malutko.. myślicie że powinnam napisać do lekarza ? Nic mnie nie boli teraz aby trochę zakulo w brzuchu ale chyba tak czasem jest ... tylko martwi mnie to na wkladce ?

reklama
Nie wiem czy to nie za szybko. Na usg nie bedzie jeszcze nic widac ibedziesz niepotrzebnie sie denerwowac.

Też mi się tak wydaje jak napisałaś. Za dwa dni u @limoncia1 beta będzie ok. 110-150 więc lekarz stwierdzi tylko, że endometrium rozpulchnione. Ja poszłam na pierwszą wizytę jak beta była dobrze powyżej 1000, żeby lekarz mógł bez problemu stwierdzić czy pęcherzyka jest w macicy.

No i znowu dupa. Ja to mam szczescie, wlasnie szykowalam sie do wyjscia i znow zaczela leciec mi zywa krew i to sporo. Myslalam ze to lutinus. Czekam na info z kliniki. Ja juz nie wiem co mam robic, co to jest. :-(

Te krwawienia to niestety często się u dziewczyn pojawiają. Ale na szczęście nie zawsze są oznaką czegoś złego. Poczekaj aż z kliniki napiszą co masz robić. Jeśli lezysz, bierzesz leki, odpoczywasz to jedynie mogą zalecic zwiększenie leków. Mam nadzieję, że to pozostałość po poprzednim krwawieniu lub jakiś krwiak i niedługo skończą się u Ciebie te problemy i będziesz mogła cieszyć się ciąża.

Dziewczyny jak wiecie schodzę z dawek progesteronu teraz jestem na duphastonie 3x1 i od dziś także zmieniejszam luteine podjezykowa na 2x1 tylko że ja na swoja rękę wcześniej dodalam sobie do dawki Pani doktor 2x2 dodałam jedna popołudniu no i dalej tak będę brała czyli wychodzi 3x1 no i na wieczór jeden crinone i tylko wykończyć to opakowanie i już nie kupować..
Na wkladce mam jakieś żółto- brązowe ale tego jest malutko.. myślicie że powinnam napisać do lekarza ? Nic mnie nie boli teraz aby trochę zakulo w brzuchu ale chyba tak czasem jest ... tylko martwi mnie to na wkladce ?

Crinone może mieć różny kolor na wkladce (nawet w ulotce chyba tak jest napisane).
Myślę, że nie powinno się nic złego dziać jeśli teraz bierzesz 3x1 dupek, 3x1 luteina i 1x crinone. Ja po becie miałam takie dawki jak Ty teraz i wszystko było dobrze. Trzymam kciuki żeby wszystko było i u Ciebie dalej dobrze :)

Ja napewno będę spokojniejsza

@limoncia1 ja byłam na wizycie 30.12 czyli w 11dpt 5dniowej blastki przy becie 1062 i lekarz widział tylko piękne endo[emoji4] Uważam jednak,ze wszystko co Cię uspokoi jest teraz jak najbardziej wskazane[emoji4] idź,choćby właśnie po to żeby lekarz potwierdził u Ciebie piękne endo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przylaczam sie do zyczen dziewczyny :) [emoji110][emoji110][emoji110]
Ja dzisiaj nie mam wizyty. Wczoraj wpisywalam sie do kalendarza na 02.02 i nie mam pojecia czemu zapisalo na dzis, bo dokladnie sprawdzalam date i nie bylo pomylki ;)

Mam wyniki zdrowy xy;)) czekam na twoje[emoji173]️[emoji111]️[emoji295]️;)

Te krwawienia to niestety często się u dziewczyn pojawiają. Ale na szczęście nie zawsze są oznaką czegoś złego. Poczekaj aż z kliniki napiszą co masz robić. Jeśli lezysz, bierzesz leki, odpoczywasz to jedynie mogą zalecic zwiększenie leków. Mam nadzieję, że to pozostałość po poprzednim krwawieniu lub jakiś krwiak i niedługo skończą się u Ciebie te problemy i będziesz mogła cieszyć się ciąża.

Ja sie zalame cala ta hustawka emocjonalna. Niestety nie jestem tak silna osoba, aby optymistka we mnie przewazala. Czasami sama sie sobie dziwie, ze daje z tym wszystkim rade. Mam nadzieje, ze nie odbije sie to depresja :/

Wzielam relanium, ale podbrzusze mnie pobolewa. Nie rozumiem tego. Rano wszystko ok, zadnych dolegliwosci a tu od razu wszystko pelna para.

Jestem po usg, dzieciak ma już 2,14 cm i serduszko ładnie bije Następna wizytę mam za 4 tyg w 12 tyg i nie zlecano mi żadnych badań do kolejnej wizyty( w grudniu robiłam mocz b. ogólne, tsh, morgologie, pta) czy nie powinno się wykonywać badania moczu i ewentualnie morfologii co miesiąc? Możliwe, że to po prostu przeleciało?

reklama
Do góry