reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A do mnie dzwonili z labu. Okazuje się ze w 7 dobie do rozbili jeszcze dwie blastki. Ale takie totalnie słabiutkie, zważywszy na to ze osiągnęły dopiero po tygodniu od punkcji taki wynik. I w końcu jest tak :
Zamrozon w 5 dobie
4bb
3cc
3ca
Zamrozone w 6 dobie
4ba
4bc
4aa
Zamrozone w 7
3cc
2 (literki daja od "3")
Jak te dzuwciaki potrafią nas zaskakiwac:) moje 2 zarodki zaczely sie dzielic dopiero w 3 dobie, do blastki nie dotrwaly ale i tak byly dzielne:)

reklama
Kochana ja czesto mysle o Tobie i Twoim przypadku i jesli nie zdecydujesz sie na szczepienia to powiedz mi czy tych immunoglobin nie mozna wziąć juz przed transferem? Bo popatrz. Intralipid, szczepienia robi sie przed a potem w ciazy dla utrzymania tego poziomu czy jak to nazwać. Moze kurcze właśnie jak by je podac wczesniej zeby juz organizm zaczac oszukiwac wczesniej
Myślę o tym cały czas i będę dopytywać tej profesorki. Zapytam czy przed transferem nie można by podać intralipidu i accofilu a immunoglobuliny zaraz po pozytywnej becie, bo jakaś niespokojna jestem jeśli chodzi o implantację teraz. Zobaczę co mi powie, jeśli będzie za wlewem przed transferem to bez mrugnięcia okiem pójdę ale jeśli intralipid i accofil załatwi tą samą robotę to wezmę tą tańszą opcję :)

Myślę o tym cały czas i będę dopytywać tej profesorki. Zapytam czy przed transferem nie można by podać intralipidu i accofilu a immunoglobuliny zaraz po pozytywnej becie, bo jakaś niespokojna jestem jeśli chodzi o implantację teraz. Zobaczę co mi powie, jeśli będzie za wlewem przed transferem to bez mrugnięcia okiem pójdę ale jeśli intralipid i accofil załatwi tą samą robotę to wezmę tą tańszą opcję :)
No bo poten trza kasy na pieluchy:)

A do mnie dzwonili z labu. Okazuje się ze w 7 dobie do rozbili jeszcze dwie blastki. Ale takie totalnie słabiutkie, zważywszy na to ze osiągnęły dopiero po tygodniu od punkcji taki wynik. I w końcu jest tak :
Zamrozon w 5 dobie
4bb
3cc
3ca
Zamrozone w 6 dobie
4ba
4bc
4aa
Zamrozone w 7
3cc
2 (literki daja od "3")
Bardzo ładny wynik :) powiedziałabym nawet, że te z 6tej doby ładniejsze, ale wiadomo, nie ma reguły i z tych ładniejszych nie zawsze jest ciąża a słabsze dają pięknie radę :) To teraz mamuśka dochodź do siebie i szykuj domek dla maluszków :)

lekarz zapisał mi Medrol ale ze nigdzie nie mieli to dostałam zamiennik metypred na co to właściwie?
A próbowałaś poszukać go na gdziepolek.pl? Bardzopolecam stronę swoją droga. Co chwile czegoś nie ma w aptekach w normalnej dostępności tylko lapankowej a dzięki niej mogłam szybko dowiedziec sie ze clexane, prolutex i crinone było dostępne tylko w 3 warszawskich aptekach kiedy we wrześniu potrzebowałam. No i mogłam sobie zadzwonić i dowiedziec się ze te dwa ostatnie maja po 150 i 160 a w aptece przy Invimedzie chcieli ponad 200 za każdy...

A próbowałaś poszukać go na gdziepolek.pl? Bardzopolecam stronę swoją droga. Co chwile czegoś nie ma w aptekach w normalnej dostępności tylko lapankowej a dzięki niej mogłam szybko dowiedziec sie ze clexane, prolutex i crinone było dostępne tylko w 3 warszawskich aptekach kiedy we wrześniu potrzebowałam. No i mogłam sobie zadzwonić i dowiedziec się ze te dwa ostatnie maja po 150 i 160 a w aptece przy Invimedzie chcieli ponad 200 za każdy...
Sprawdzę:) dzięki:) byle ten zamiennik nie był od czapy:/

reklama
Bardzo ładny wynik :) powiedziałabym nawet, że te z 6tej doby ładniejsze, ale wiadomo, nie ma reguły i z tych ładniejszych nie zawsze jest ciąża a słabsze dają pięknie radę :) To teraz mamuśka dochodź do siebie i szykuj domek dla maluszków :)
No niby ładniejsze ale miały dobę więcej na rozwiniecie. W południe w 5 dobie była tylko jedna blastka 2/3 i jedna morula zaczynała przypominać blastke. A potem przyspieszyły.

W poprzedniej procedurze miałam zamrożone w 6 dobie 5 blastek, wtedy były jeszcze poddane punkcji i PGS. 4 transfery, jedna biochemiczna.
4AB
4ba - okazała się być z trisomia
5bb
4bb
3bb

Do góry