reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A mogę wiedzieć ile Twój mąż ma już biopsji za sobą? Mój szykuje się do 3 i chyba ostatniej.
Na razie miał jedną. Nie wiem czy kiedyś w przyszłości cokolwiek by jeszcze wyszło w biopsji.
Ogólnie trochę się podłamałam wczoraj, bo w klinice stwierdzili, że nie pozwolą nam na kolejne mrożenie nasienia skoro jesteśmy w trakcie procedury in vitro. Mamy jeszcze 2 słomki marnej jakości plemników. :( Teraz mąż chodzi na akupunkturę i chcieliśmy zrobić mrożenie jeśli cokolwiek się poprawiło.

Kochana dokładnie 7dpt .. tak się czuje okresowo że głowa mała;( leżę i łzy mi się cisną do oczu.. ogólnie jak już kiedyś wspomniałam terminowo powinna przyjść w niedzielę a ja zawsze mam regularne.. są takie żółte ale nie aż tak bo trochę takie brązowe może no nie wiem jak to już opisać.. co chwilę siedzę głowa w majtkach :p

Moim zdaniem to bardzo dobry znak...( moze się zagnieżdzać zarodek ) Mnie bardzo bolał brzuch jak na @ 6 dnia wieczorem, musiałam wziąć nospe i myslałam że zaraz dostane @. Od wczoraj rana nic nie boli. Kochana nie stresuj sie, to normalne że brzuch boli. Żólłte upławy nie muszą nic oznaczać. Trzymam kciuki mocno za ciebie

Na razie miał jedną. Nie wiem czy kiedyś w przyszłości cokolwiek by jeszcze wyszło w biopsji.
Ogólnie trochę się podłamałam wczoraj, bo w klinice stwierdzili, że nie pozwolą nam na kolejne mrożenie nasienia skoro jesteśmy w trakcie procedury in vitro. Mamy jeszcze 2 słomki marnej jakości plemników. :( Teraz mąż chodzi na akupunkturę i chcieliśmy zrobić mrożenie jeśli cokolwiek się poprawiło.
Oooo a gdzie ta akupunktura? Nie pamiętam skąd jesteś :(
U nas za pierwszym razem było ok 30 plemników i wszystkie nieruchome dopiero przy drugiej biopsji było ich trochę więcej i kilka sztuk wykazywało ruch drgający.
@Iskra_82 kiedyś pisała o jakimś Chińczyku ( tak swoją drogą Twój mąż był u niego?)

Oj chyba nie. Ja sie tam leczylam ale ucieklam kiedy mimo nidroznych jajowodow (jeden calkowicie a jeden ze znikomym przeplywem) dr Janeczko przed zakwalifikowaniem mnie do programu rzadowego chcial zebym podeszla do 6-ciu inseminacji. Poszlam do innej kliniki i od razy dostalam kwalifikacje do programu
serio? O rany...

Oooo a gdzie ta akupunktura? Nie pamiętam skąd jesteś :(
U nas za pierwszym razem było ok 30 plemników i wszystkie nieruchome dopiero przy drugiej biopsji było ich trochę więcej i kilka sztuk wykazywało ruch drgający.
@Iskra_82 kiedyś pisała o jakimś Chińczyku ( tak swoją drogą Twój mąż był u niego?)
Zaraz napisze Ci na priv. :)
Co do biopsji, to my nawet nie wiemy ile mamy tych plemników, co mnie irytuje. W invimedzie nie ma bezpośredniego kontaktu z laboratorium, tylko przez lekarza prowadzącego procedurę. Ale u nas są ruchome i nieruchome, pojedyncze plemniki. Tyle wiem. Nie wiem nawet jaki to ruch. Nowe badanie nasienia mąż zrobi w przyszłym tygodniu. Jeśli coś ruszy i plemniki pojawią się w ejakulacie, to dam znać. Od roku się nie pojawiły ani razu. :(

Kobity miłego dnia ;)
@asinka89 @dami co u Was? ;-) ;)
hej kochane .. a ciezko u nas ... dami obolały po wlewie ..jeden dzien lepiej drugi dzien gorzej..ale walczymy .. nie jestem w stanue ogarnac tego wszystkiego a na forum widze sporo stron do nadrobienia.. kochane trzymam za was wszystkie kciuki i całuje i sciskam te ktorym sie nie udało .. ja narazie dałam sobie spokój to było za duzo dla nas ..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak dokładnie 3dniowy .. już teraz patrzyłam i nie ma tylko bolą mnie jajniki bardziej A brzuch już nie.. wykończe się do poniedziałku:(
Z perspektywy mojego pierwszego i nieudanego transferu powiem Ci, żebyś się nie stresowała. Naprawdę. Spróbuj się wyluzować. Jedyne w czym możesz wspomóc swojego kropka, to być spokojna. :*

Do góry