reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

miliaa kochana pytasz o badania przymusowe-ok 12 tyg.robi się badanie prenatalne i wtedy gin.mierzy kości , kresę karkową w kierunku właśnie wad(płaciłam 100zl jak za normalną wizytę- jest też taki test Pappa , ale nie wypowiem sie bo ja go nie robiłam.Potem ok.20tyg.jest badanie połówkowe na którym gin.dokładnie mierzy dzidzię(serducho, mózg, kości itd-za to płaciłam 250zl)No i teraz po 30tyg.miałam USG przesiewowe i gin.znów wymierzył dzidzię tzn.główkę, brzuszek, kości udowe-na tej podstawie dowiedziałam się ile ta moja Lenka waży-troszkę ponad 2kg wyszło(wiadomo,że nie jest to na 100% procent wynik )Nie mniej jednak stwierdził,że będzie duża dzidzia-zobaczymy jak się urodzi:-D

Aha są jeszcze tzw.inwazyjne metody amiopunkcja- ale bardziej stosuje się u kobiet po 35 roku życia-tylko chyba jest 1% możliowści poronienia po tym badaniu.
o u ciebie powiedzieli ile mniej wiecej wazy a ja jak mialam skan robiony i sie spytalam to powiedzieli ze oni niewiedza a wiedza wyszlo ze wiedza ze jest wiekszy niz na powinien byc na 30 tydzien i 28 mam kolejny skan chca zobaczyc jak szybko rosnie.

reklama
Zosia_K - na szczęście nie jest źle, dziś policzyłam, że tak generalnie w tym podejściu to już 20 dzień biorę zastrzyki, ale 4 dzień podwójnie. Czyli mam nadzieję, że już 3/4 zastrzykowej drogi za mną. Jutro podglądanko późnym popołudniem - zobaczymy co się tam dzieję ;-) Jedyne co mi dokucza to ból głowy, znowu rankiem musiałam zażyć tabletkę. Mam nadzieję, że po odstawieniu zastrzyków problem minie i nie będę musiała cierpieć, albo stresować się, że mogę zaszkodzić bąbelkom. Strasznie się już cieszę na to co będzie, bo wierzę, że będzie DOBRZE!!!!:tak::tak::tak:

Hej dziewczynki wybaczcie ale nie dam rady przeczytac wszystkiego. Dziekuje za mile slowa.
Zadzownilam do szpitala i mnie tam sciagneli. Wszystko jest w porzadku. Serduszka bija i halasuja jak karabiny maszynowe Wszystko jest w porzadku. Zbadano mnie. Mam sie nie martwic. Przyczyna bardzo prosta. Scianki sa bardzo ukrwione i wrazliwe czasem takie krwawienia wystepuja po stosunku a ze ja stosunkow miedzyludzkich ostatnio nie praktykuje to rozciagajaca sie macica robi ucisk i stad takie plamienia.

memoreis - widzialam ze pytasz co po transferze. Ja wzielam dwa tygodnie urlopu ale dlatego ze moja praca wiaze sie z dzwiganiem. W lozku lezalam 3 dni a pozniej juz staralam sie zyc normalnie tylko oszczednie.

marcikuk ufff to super że wszystko jest w porządku i że bąbelki mają się dobrze:-) Dobrze ze pojechałaś do lekarza, teraz juz wszystko wiesz i mozesz byc spokojna o swoje maleństwa:tak:
Kaska dzięki, jutro się okaże co mi tam powiedzą;-)

Mracikuk no widzisz słonko, nie ma co sie martwić, każda z nas jest inna, najwazniejsze że sprawdzili i cie uspokoili, zdrowe serduszka biją w tobie. Usmiałam się z tych stosunków międzyludzkich.

Igiełko a czy Twoja przyjaciółka przyjmuje progesteron?

Dziewczyny słyszałam, że orzechy brazylijskie pomagają po transferze w implantacji, zawierają selen.

Posyłam link do angielskiej strony

AngelBumps' Fertility Protocol!!! - page 1 - Complementary and Holistic Approaches - Infertility and Fertility Support gdzie dziewczyna pisze jakie i dlaczego witaminy brać przy IVF. Wieczorem podeśle polskie tłumaczenie.

Miłego dnia

dziekuje dziewczyny!!!
Zadecydowałam ze jeszcze dzisiaj polezakuje sobie w domku - choc pogoda za oknem taka piekna ze chciałoby sie wyjsc;) No ale jak robic wszystko to wszystko dla dobra:) jutro juz pojade na krew i pozniej pojedziemy do lasu nad jeziorko na dwa dni:) na pewno dobrze mi to zrobi:)

ech, jestem juz taka niecierpliwa, na pewno kazda z Was wie, co oznacza to czekanie, pelno mysli w głowie, nawet nie gram juz w diabloo, bo moj mezulek mi zabronił, zebym sie nie denerwowała za bardzo zabijając potwory hihihh. Wiec wczoraj caly dzionek lezalam przed tv i nadrabiałam zaległosci hihih, dzis ten sam plan :) Zwylke jestem taka zalatana a tu trzeba lezec i nic nie robic:) Ale na pewno dobrze mi to zrobi. Dziękuje za rady i pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!! Miłego dzionka :D

Roxii ja wybrałam klinikę w Łodzi, bo największym poleceniem były dla mnie bliźniaczki, które urodziły się moim znajomym. Poza tym klinika jest mała, lekarz ma czas zająć się każdym pacjentem i przyznam, że jak dotąd jestem zadowolona z ich skuteczności,że dotarłam aż do transferu ( mam bardzo niskie AMH, no i mogło nie być w ogóle jajeczek, a tutaj udało się wyhodować aż 3, w tym 2 zapłodnić i przetransferować). Obsługa kliniki Gravita jest fachowa i miła. Wymieniają się doświadczeniami z innymi klinikami. Są zaprzyjaźnieni z kliniką w Wiedniu. No i mam nadzieję, że dzięki nim za 9 dni test hcg wyjdzie tak jak trzeba :)

reklama
ZOSIA tak koleżanka dostała dodatkowo jak się zaczęło krwawienie od gin.Duphaston ale w klinice w Dreźnie zmienili jej na inny preparat z progesteronem jednorazowo potrójną dawkę a potem 3 razy dziennie +dopochwowo coś +witaminy.Jutro kolejna wizyta u ginekolożki w Niemczech.Zobaczymy co powie.

Do góry