reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na forum. Już długo was podczytuje ale jakoś teraz poczułam, że kto jak kto ale zostałyście tylko wy żeby dodać mi siły na dalszą walkę. Gratuluję wszystkim którym się udało, Anett przeżywałam twoją betę jak własną i ogrooomnie się cieszę, bertha trzymam kciuki za kolejne podejście, Asiu i Dami za was się modlę i pomagam jak mogę. Szkoda że tyle wspaniałych ludzi ma takie problemy ale silne dziewczynki jesteście

Witamy :). Na jakim etapie jesteś?

Jutro powtarzasz betę? Robiłaś tylko w 16dpt czy wcześniej też? Jaki był przyrost (jeśli robiłaś wcześniej)?
U mnie troszke skomplikowana sytuacja z ta beta bo nie mieszkam w Pl. Jeszcze bedac w Pl ostatniego dnia robilam bete 9dpt i była 7.03 tez niezbyt wysoka :sorry:a przed beta 16dpt w miedzy czasie jedynie testy sikane, z ktorych co dwa dni wychodziła ciemniejsza kreska. No i 16dpt beta 192, lekarz kazal teraz powtórzyć i zobaczymy...

Witajcie. Miałam milczeć do wizyty ale chyba się uzależniona od Was....
jutro się wszystko wyjaśni, najpierw beta wynik w okolicach 15 a później wizyta po 18.
Mój nastrój słabo... płacze przeciętnie co parę minut , najgorszy dol dopada mnie wieczorami jak syn pójdzie spać i nie muszę już się uśmiechać przez łzy. Krwawienia nie mam, ale brzuch boli jak na @ :(
leki grzecznie biorę i po cichu liczę na cud...
jednak to było zbyt piękne aby było prawdziwe :( :(
kochana będę trzymała kciuki

Dziewczynki podrzućcie jeszcze raz tą rozpiskę co się dzieje z zarodkami po transferze.
2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Basia.w i marg88 mocno trzymam kciuki dziewczynki kochane ☺ Ja tez jestem w takim okropnym zawieszeniu, jutro powtarzam bete bo ostatnia w 16dpt 3 dniowego byla 192 i lekarz mowi, że to troche mało
Hej!trochę mało ale mieścisz sie sie w normie, ważne żeby rosła. Tylko raz sprawdzalas detę?

reklama
Do góry