reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanie. W styczniu lub lutym bede podchodzic do piątej procedury i zastabawiam się już teraz nad zarodkami. Zawsze mialam trabsfer w 3 dobie, nigdy nie mialam blastocysty. Jak waszym zdaniem jest lepiej. Hodować zarodki czy wczesniej transferowac

Ja teraz miałam plan trzymać wszystkie do 5 doby, ale lekarze i embriolog mnie przekabacili i w sumie podali 1w trzeciej, 6 trzymają do 5, 2 zamrozili w 3 w razie gdyby z tamtych 6 nic nie przetrwało (żebym miała spokojną głowę że coś jeszcze mam w zapasie). Po rozmrożeniu też można hodować do 5 w labo i dopiero transferować. Szkoda tylko, że w naszej klinice to mrożenie jest tak cholernie drogie :(

Ja teraz miałam plan trzymać wszystkie do 5 doby, ale lekarze i embriolog mnie przekabacili i w sumie podali 1w trzeciej, 6 trzymają do 5, 2 zamrozili w 3 w razie gdyby z tamtych 6 nic nie przetrwało (żebym miała spokojną głowę że coś jeszcze mam w zapasie). Po rozmrożeniu też można hodować do 5 w labo i dopiero transferować. Szkoda tylko, że w naszej klinice to mrożenie jest tak cholernie drogie :(
A ile placisz za mrozenie?

Zrobilam dzis test z sikacza i wyszedl negatywny, wiec cudu nie bedzie. W starym zwyczaju w ciagu 2godzin od testu przyszla @. Troche Dobrze bo bylam juz zmeczona tym czekaniem.ale nie spodziewam, ze tak bardzo emocjonalnie mnie to zdoluje.myslalam,ze najgorsza byla wiadomosc o spadajacej becie. Jednak gorsze niz uslyszec taka wiadomosc jest to poczuc.niestety.

Wiele z nas niejednokrotnie przez to przechodzilo w związku z czym doskonale Cie rozumiemy. Każda z nas się jednak podnosi i walczy dalej. Ty też tak zrob i poinformuje nas niedługo o pozytywnej becie. Skoro @ już przyszła to nadchodzi kolejny cykl i kolejne szanse (czy to na podejście, czy to na badania czy to na odpoczynek od wszystkiego i zadbanie o siebie).

dzięki. Do mnie lekarz dzwonił z zapytaniem jaka beta dziś :)Miałam jutro dzwonicdo niego na konsultacje ale mnie uprzedził :).Wiec kazał FT4 -tarczyce zrobic i isc do endokrynologa. Bete i progresteron powtórzyc we wtorek i dzwonić do niego. Powiedział ze póki co betka super i progresteron też :)

Super, że lekarz sam zadzwonił. U mnie mam kontakt smsowy z dr więc też wie co się dzieje :). Ja pewnie betę też we wtorek zrobię więc znów będziemy się razem denerwowaly.

kochane nie udało sie beta 0 załamka ... stwierdziliśmy z mezem ze zrobimy sobie przerwe... oboje sie rozczarowaliśmy :(

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi, że się nie udało. Trzymam kciuki za zdrowie @dami. Niech wszystko u Was się wyprostuje i jak będziecie zdrowi niech los przyniesie wam wpadkę ;)

Jesli tyle razy nie wyszlo i ty jestes poobstawiana lekami to ja bym prosila o hodowle do 5tej doby. Zostają same silacze i jest mniejsze ryzyko kolejnej porazki. Oczywiscie gwarancji, ze się uda nie ma,ale to wiesz. Dawaj na styczen, jak polowa forum:D
Z kolei w mojej klinice uwazaja zeby trzymac jak najkrócej zarodki w labo bo zeby nie wiadomo jak dobre tam były warunki to jednak w macicy im najlepiej..I tak ja juz w 2 dobie miałam podane zarodki. Podanie 2 zarodków zwiększa szansę o kilka procent.

Jesli tyle razy nie wyszlo i ty jestes poobstawiana lekami to ja bym prosila o hodowle do 5tej doby. Zostają same silacze i jest mniejsze ryzyko kolejnej porazki. Oczywiscie gwarancji, ze się uda nie ma,ale to wiesz. Dawaj na styczen, jak polowa forum:D
No tylko tak na dobra sprawe pod wzgledem immunologicznym byłam przygotowana tylko na 1 transfer i tak myślę i glowkuje. Kiedys już ten temat rozpoczelam z moim dr i on mowi ze statystyki sa porownywalne. Zarodki ktore u kobiety moga przetrwac niekoniecznie przetrwają na szkle. Nawet slynna klinika Novum tez chyba czesciej podaje w 3 dobie

reklama
Super, że lekarz sam zadzwonił. U mnie mam kontakt smsowy z dr więc też wie co się dzieje :). Ja pewnie betę też we wtorek zrobię więc znów będziemy się razem denerwowaly.
Mój nie daje ani numeru i jest z nim kontakt tylko podczas konsultacji telefonicznych w poszczególne dni wiec w szoku byłam tym bardziej ze było to przed 22. On się przejął moim przypadkiem i tym ze szanse sa małe no i ze mnie w poprzedniej klinice z jajek wypsztrykali i zakwalifikował nas jako ciezki przypadek wiec za punkt honoru sobie chyba nas obrał:) To lekarz z misją i to bardzo czuć.
Wiem zew Twojej klinice jest kontakt z lekarzami tel i sms i to jest super .A z ciekawosi kto się opiekował Twoimi zarodkami? D? Czy ten nowy koles?

Do góry