reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny i @dami, miłego dnia!
U mnie dzisiaj 7 dpt, czuję podbrzusze, jestem obolała jakby ktoś mnie skopał. Boję się, że będzie @. Powoli doprowadzam się do szaleństwa. Latam co chwilę do toalety jak tylko coś wypiję. Pewnie przez to moje obolałe podbrzusze. Zaraz będę miała wyniki progesteronu.

reklama
Kochana a powiedz z ciekawosci pytam jest z 1 wizyta w Twojej klinice. Spedzilam tam troche czasu i mnie ciekawi kiedy proponuja wizyte. W mojej obecnej klinice 25dpt co uwazam jest slabe ze wzgl.na moja psychike[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero jutro bede ustalala z dr termin wizyty (jeśli oczywiście beta będzie rosła). Moja dr wie o wczorajszym wyniku, ale klinika wyznaczyła badanie na najbliższy piątek i dopiero po tym wyniku ustalimy co dalej. Ja na pewno będę miała wcześniej wizytę ze względu na moje wcześniejsze c.pozamaciczne.

ja ogolnie na odwrot, tylko maly problem ze usypiam z synkiem, w sumie ja przed nim a potem sie budze kolo 11 wieczorem i nie moge zasnac.
Ja za to mam stracha do toalety chodzic, ciagle mam wrazenie ze troche mokrawo ale to przez te tabletki dopochwowo. Boje sie ze krew zobacze i jakos mnie to stresuje !!!

A w ogole jak sie czujecie? Bo ja caly dzien prawie nic nie czuje ale wtedy jestem w pracy i moze po prostu nie zwraxam na to uwagi a wieczorem i rano to ciagnie mnie na maxa w podbrzuszu, nie jest to bolace. Bardziej powiedzialabym laskoczace, macie jakies objawy? Ja dzisiaj jestem 10dpt.

Zapomnialam dodac ze sie mega mecze, dwa pietra w gore a ja zdycham, nie mowiac o malym podejsciu w gorke do pociagu co normalnie bylo latwiutkie!!! tez tak macie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam uczucie ze mi mokro i obsesje sprawdzania gaci, podbrzusze ciagnieeeee i tak jak mowisz w pracy nie mam czasu sie na tym skupiac ale w domu wieczorem po calym dniu odczuwam... jestem obecnie w stane euforycznym kocham wszystko i wszystkich i mam nadzieję że tak juz zostanie :-)

ja ogolnie na odwrot, tylko maly problem ze usypiam z synkiem, w sumie ja przed nim a potem sie budze kolo 11 wieczorem i nie moge zasnac.
Ja za to mam stracha do toalety chodzic, ciagle mam wrazenie ze troche mokrawo ale to przez te tabletki dopochwowo. Boje sie ze krew zobacze i jakos mnie to stresuje !!!

A w ogole jak sie czujecie? Bo ja caly dzien prawie nic nie czuje ale wtedy jestem w pracy i moze po prostu nie zwraxam na to uwagi a wieczorem i rano to ciagnie mnie na maxa w podbrzuszu, nie jest to bolace. Bardziej powiedzialabym laskoczace, macie jakies objawy? Ja dzisiaj jestem 10dpt.

Zapomnialam dodac ze sie mega mecze, dwa pietra w gore a ja zdycham, nie mowiac o malym podejsciu w gorke do pociagu co normalnie bylo latwiutkie!!! tez tak macie?

Ja dzis 12 dpt. W ciagu dnia podobnie - żadnych objawow, wieczorami i w nocy "cos" mnie ciągnie... I tez mam traumę, iz ciagle wydaje mi sie ze mokro i ze to okres [emoji6] Ale to pewnie ta dopochwowa Luteina [emoji16]

Cześć dziewczyny. Nadal bardzo boli mnie ze w tej radości nie mogę do was dolaczyc. Nadal jest mi strasznie przykro i mam uczucie niesprawiedliwości. Obecnie odstawiłam leki wszystkie 22.11 i czekam na okres. Zamierzam przed kolejna miesiączka w grudniu wrocic do kliniki tym razem po 2 zarodki.

Cześć dziewczyny. Nadal bardzo boli mnie ze w tej radości nie mogę do was dolaczyc. Nadal jest mi strasznie przykro i mam uczucie niesprawiedliwości. Obecnie odstawiłam leki wszystkie 22.11 i czekam na okres. Zamierzam przed kolejna miesiączka w grudniu wrocic do kliniki tym razem po 2 zarodki.
Kochana wiem co czujesz ..w poprzednim miesiącu czułam to samo ale uwierz ból mija a przynajmniej trochę mniej się go odczuwa...przyjdzie @ i dostaniesz nowych sił do walki...musi być dobrze.
Ja pomimo pozyywnej bety nadal strach aby wszystko dalej dobrze było. I nigdy nie zapomnę o moich kropkach ...tych ktore stracilam w tamtym miesiącu ale tez i tych ktore po prostu w laboratorium przestały się rozwijać.
Następny miesiąc przyniesie dużo energii i siły do walki...daj sobie trochę czasu wyplacz się bo jak już przyjdzie @ to musisz myśleć pozyywnie dla kruszynek które zabierzesz do domu:* :*

Kochana, przezywalam to co Ty już trzy razy przy in vitro (nie mówiąc o tym co było przed...). Wiem, że to boli szczególnie kiedy czyta się pozytywne wiadomości innych dziewczyn. Dołączysz i Ty, trzeba tylko w to wierzyć i robić wszystko aby tak się stało.

Kiedy kochana masz jakąś wiz z usg? Moze warto zapytac lekarza o jakies tabl indukujące poronienie jeśli nadal nic nie będzie widać na usg? Bo to faktycznie bardzo długo już u ciebie trwa. W ten sposób moze udaloby sie przyspieszyc to, co nieuniknione i moze lyzeczkowanie nie byloby potrzebne. No chyba, ze ujawni się dzidzi;)

reklama
I jest już wynik progesteronu 31,91 ng/ml. Co właściwie mówi wynik progesteronu w sytuacji gdy bierzemy po in vitro tyle leków?

Do góry