reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dla mnie 2 kubki wody to dawka "lecisz do kibla", a co dopiero 1,5l. Cały czas przyjmuję Medrol, a ten dziad działa tak, że jak mi się zachce siku, to muszę od razu iść, bo inaczej czuje ciepło w majtkach [emoji12] Nie ma opcji, że przetrzymam kilka minut czy coś, najlepiej jakbym miała toytoya w wersji do torebki [emoji28]
Olusja a jak ty sie czujesz? :)

reklama
Tak tyle, ze trzeba bedzie odczekac. Chwile zajmuje nim woda trafi do pecherza. Wiec zalecalabym zaczac pic jakies 45 min przed zabiegiem najpozniej.
Mialam sytuacje, w ktorej mialam zbyt pusty pecherz i szukanie macicy przy pomocy zenwetrznego usg bylo bardzo bolesne, wiec pijcie dziewczyny wode ale z rozsadkiem. Ma byc pelny ale tak zeby wytrzymac.

no mi kazal skonczyc 45 minut przed :) zobaczymy jak to pojdzie, tak jak mowisz troche schodzi zanim pecherz sie napelni dlatego wskazane 45 minut przed!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A masz? Jesli tamty mrazem nie pilas i dostali się gdzie trzeba to nic się nie martw, teraz tez się dostaną. Jesli będziesz czula się pewniej to wypij pol litra jakas godzinke wczesniej.
no w pl i tutaj powiedzieli ze skreca w lewo szyjka ..na necie pisza ze to tyłozgiecie.. hmm ja to chyba dziwna jestem ...

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

moze byc zeby mnie nia kazali pic bo mam tyłozgiecie macicy? hmm

Asiu w klinice i tak będziesz wcześniej. Weź że sobą butelkę wody. W razie czego to na szybko wypij ile możesz i gwarantuje Ci , że pęcherz się wypełni. Nie stresuj się [emoji173] Najlepszy sposób to ten , który podała Sol [emoji4] ja też tak robiłam.
Jutro wielki dzień. Trzymam kciuki za jutrzejszy transfer [emoji7]
Ja znowu lulu bo 5:30 pobudka.
Nie wiem kiedy znajdę czas by nadrobić wpisy [emoji85]
Buziaki

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

moze byc zeby mnie nia kazali pic bo mam tyłozgiecie macicy? hmm

Ja miałam wypełniony pęcherz bo Panie w rejestracji mówiły a mam macie właśnie w tylozgieciu ro nie było takiej potrzeby ale już transfer miałam z tym wypełnionym. Tylko Lekarz zastanawiał się czy jej lekko nie wyprostować to się trochę przerazilam :) ślę dał radę Bez tego i na USG ładnie zarodek był.widoczmy w samej macicy

Przy pierwszym transferze to się tak opiłam, że za nim dobiegłam do toalety, to po nogach mi poleciało [emoji12] Miałam możliwości "upuszczenia" trochę moczu przed transferem, ale stwierdziłam, że jak zacznę sikać to wszystko poleci, więc walczyłam z całych sił do ostatnich minut na fotelu ginekologucznym. Teraz było znacznie łatwiej, wypiłam odpowiednią ilość wody i nie miałam takiego parcia.

Moje pierwsze pytanie po transferze brzmiało: "mogę iść siku?" Tak sobie to picie do serca wzięłam [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Listopad mamy to kobietki to bedzie nasza jesien niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-11-13 Sylwetka86 Beta ✊✊
2017-11-13 Weronika63 Transfer
2017-11-13 JoannaRak Transfer
2017-11-13 asinka89 Transfer

2017-11-14 Aguleczka29 Usg serduszkowe
2017-11-14 Czarnu1a badanie półowkowe II trymestru
2017-11-14 goffa13 wizyta serduszkowa
2017-11-15 Olusja1987 wizyta pęcherzykowa
2017-11-16 Nadzieja78 Beta ✊✊
2017-11-16 PaulinkaP Transfer
2017-11-17 Chocolateri Testowanie ✊✊ za dwie kreseczki
2017-11-30 hope322 Wizyta serduszkowa ❤️
2017-12-06 Oska305 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-12 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu ( ET: 28.03.2017 )
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-28 klodine termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu
2018-01-07 dreamscometrue termin porodu ( ET: 24.04.2017 )
2018-01-21 KEHA termin porodu
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
5/6/2018 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Do góry