reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może razem będziemy miały... w sumie to ja sama tak myślę że będzie w piątek ale równie dobrze może być i w przyszły poniedziałek. To zależy czy endo ruszy.
no u mnie to samo ale chyba w piatek bedzie bo w piatek endo miało 8 to do srody pewnie sie rozbuja

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
aha.. no ja tez mysle o tym zeby po tym podejsciu jesli sie nie uda dac sobie przerwe albo wogole odpuscic ... za bardzo to przezywam i zaczyna mi odbijac..

Mój M zawzial się i nie chce wiecej próbować. To nasz ostatni zarodek z 8 zaplodnionych, do 5 doby przetrwało tylko 3 z czego dwa nie zostały z nami.. więc to nasza ostatnia nadzieja. Niby mam zamrożone komórki ale nie zaplodnione ale słyszałam że one chce tracą na wartości po rozmrozeniu. Jeśli się teraz mam się uda to napewno przerwa tak ja myślę a mój M mówi że koniec... ze czas wrócić do normalnego życia... sama nie wiem może ma i rację.

ja mieszkam niedaleko Aachen ..wczesniej bylismy w Essen w klinice (piekna i bardzo duza )ale jestes numerem nikt sie nie przejmował w marcu przenieslismy sie do Aachen na poczatku super było .. a teraz taka olewka.. zastanawiam sie czy nie załozyc sobie i mezowi Krankenhauszuzahlungversicherung zeby chefarzt musiał byc przy rozmowie... moze to cos pomoze jak myslisz?

hmmm .... ciezko powiedziec ale slyszalam ze w Niemczech o wiele lepiej jest miec prywatne ubezpieczenie ze nawet inni lekarze lecza (ordynatorzy, bardziej doswiadczeni). W Szwajcarii IVF nie jest kryte w ogole, my zdecydowalismy sie na leczenie w Polsce a w Szwajcarii chodze na kontrole.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no u mnie to samo ale chyba w piatek bedzie bo w piatek endo miało 8 to do srody pewnie sie rozbuja

Ja nawet nie bylam.jeszcze na kontroli ale w poprzednim cyklu w 14 dnou mialzm ponad 9 a teraz bede w 12 ale mam duzo wiecej lekow wiec mysle tez powinno miec juz te 9. Mam nadzieje ze bedzie transfer w piątek bo wtedy będzie mój M w domu.
Nerwowy czas... Ale musi się nam udać, zarówno Tobie jak i nam... jako prezent świąteczny :)

Może razem będziemy miały... w sumie to ja sama tak myślę że będzie w piątek ale równie dobrze może być i w przyszły poniedziałek. To zależy czy endo ruszy.

wlasnie a jakie endo jest optymalne do transferu? Ja mam pierwsza wizyte w poniedzialek to nie mam punktu odniesienia.

hmmm .... ciezko powiedziec ale slyszalam ze w Niemczech o wiele lepiej jest miec prywatne ubezpieczenie ze nawet inni lekarze lecza (ordynatorzy, bardziej doswiadczeni). W Szwajcarii IVF nie jest kryte w ogole, my zdecydowalismy sie na leczenie w Polsce a w Szwajcarii chodze na kontrole.

aha ... no mojego meza leczy tylko ordynator i profesor ale wyglada to tak jakby nie zalezalo im na jego zdrowiu...znowu u mnie miałam lekarke nawet ok była i zaczełam ja pytac o wyniki od embriologa o transfer z usg i cxy robia 5 dniowa blastke.. nie wiem co sie stało ale w piatek prxyjmował mnie ordynator...nie wiem czy tylko raz czy tez transfer bedzie robic.. jest skołowana bo bede miec 2 dniowy zarodek podawany i mam mieszane uczucia...

Ja nawet nie bylam.jeszcze na kontroli ale w poprzednim cyklu w 14 dnou mialzm ponad 9 a teraz bede w 12 ale mam duzo wiecej lekow wiec mysle tez powinno miec juz te 9. Mam nadzieje ze bedzie transfer w piątek bo wtedy będzie mój M w domu.
Nerwowy czas... Ale musi się nam udać, zarówno Tobie jak i nam... jako prezent świąteczny :)

a jakie bierzesz lekarstwa bo ja tylko estrofem dwa razy dziennie po 2mg! Jutro na wizycie to bedzie 11 dzien.

aha ... no mojego meza leczy tylko ordynator i profesor ale wyglada to tak jakby nie zalezalo im na jego zdrowiu...znowu u mnie miałam lekarke nawet ok była i zaczełam ja pytac o wyniki od embriologa o transfer z usg i cxy robia 5 dniowa blastke.. nie wiem co sie stało ale w piatek prxyjmował mnie ordynator...nie wiem czy tylko raz czy tez transfer bedzie robic.. jest skołowana bo bede miec 2 dniowy zarodek podawany i mam mieszane uczucia...

Ja zaczelam ta historie juz dosc dawno, lipiec 2015! Mialam hiperke, duzo jajek ale zaplodnionych zostalo az 9! Sama nie wiem jak sie to stalo. Milam hiperke dlatego nie bylo od razu transferu a wszystko bylo mrozone. Pierwszy transfer robilam w pazdzierniku 2016 roku jeden zarodek i sie nie udalo, drugi transfer w grudniu 2016 dwoch zarodkow, ciaza byla ale stracilam w okolicach 6 tygodnia! widzielismy pecherzyk ale do serduszka nie doczekalismy.
Teraz znow nadzieja ale kto wie ... zmienilam w tym roku moj styl zycia, odlozylam gluten, nabial i ogolnie cale nastawienie do tego, dlatego nadzieja duza ale co sie stanie to sie okaze! Ogromne kciukasy dla nas przesylam!

a jakie bierzesz lekarstwa bo ja tylko estrofem dwa razy dziennie po 2mg! Jutro na wizycie to bedzie 11 dzien.

To ja mam estrofem 2razy po 2 tabletki. Dodatkowo lenzetto spray 2 razy dziennie po 3 dawki.
Mi lekarz mówił że przy 9 mm endomentrium to jesteśmy w domu :) i później czeka się tyle dni ile ma zarodek.

reklama
Mój M zawzial się i nie chce wiecej próbować. To nasz ostatni zarodek z 8 zaplodnionych, do 5 doby przetrwało tylko 3 z czego dwa nie zostały z nami.. więc to nasza ostatnia nadzieja. Niby mam zamrożone komórki ale nie zaplodnione ale słyszałam że one chce tracą na wartości po rozmrozeniu. Jeśli się teraz mam się uda to napewno przerwa tak ja myślę a mój M mówi że koniec... ze czas wrócić do normalnego życia... sama nie wiem może ma i rację.
no nie wiem kochana ... tak to jest kazdy inaczej to przezywa..u nas jest na odwrut muj M mowi ze bedziemy probowac az bedzie bobas a ja siadam psychicznie.. bo co ze mnie za kobieta ze bobasa nie potrafie mu dac : (

Do góry