reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

anioleczek - tutaj nie sa obowiazkowe a w PL to nie wiem ale nie sadze.
gienek - spokojnie mnie sie znacznie dopiero teraz biust powiększył
Magdusia - dokladnie tak kazdy mysli ze jak kobicie sie w ciazy biust powiekszy to maz szczesliwy ale nikt nie pomysli ze kobitka sie dotknac nie da.

reklama
Marcikuk- w UK nie są obowiązkowe badania prenetalne ale robią każdemu za darmo :-) a w Polsce tylko po 35 roku życia i gdy w rodzinie jest ktoś chory to wtedy za darmo a tak chyba 300 -400zl! Ja uważam , ze jest to bardzo ważne badanie. Na USG mierzą przeziernosc karkowa a dodatkowe badanie to test Pappa - pobranie krwi i one razem pokazują jakie jest ryzyko zespołu downa i edwardsa i coś jeszcze. Jak wyjdzie niskie to ok a jak wysokie to wtedy kobieta decyduje czy chce robic juz to bardziej inwazyjne, które niesie 2% poronienia ale wynik juz jest na 100% czy dziecko chore czy nie. Nie trzeba na to sie zgodzić bo wysokie ryzyko to 1:250 czyli oznacza to, ze tylko jedna osoba z tych 250 będzie miała chore dziecko.
Na pewno najważniejsze USG w ciąży to w 12 tyg( prenetalne ) oraz w 20 tc ( polowkowe)

Chciałam Wam bardzo podziękować za tak Ciepłe przyjecie. Żałuje ze nie mogę częściej pisać. W pracy mamy poblokowane wszystkie logowania a do domu nie wracam przed 21. Na szczęście jestem na bieżąco we wszystkich Waszych wpisach, bo czytać nikt mi nie zabroni ;-).
Jeszcze trochę mi zajmie zanim nauczę się wszystkich Waszych nickow, wiec jak się pomyłe to wybaczcie.

Last time i Gienek - bardzo piękne fotki maluszkow... aż się wzruszylam

Zosia K - ja właśnie zaczęłam zastrzyki (2 dzień) wiec chyba jakoś blisko siebie będziemy miały punkcje. Dostaje Gonal w dawca 150. Tak mam mieć do poniedziałku. W pon USG oraz badanie Lh i estradiolu.

Anioleczek choć wszystkie dziewczyny Ci to piszą to trudno będę kolejna... Nic nie wolno Ci dźwigać! ... Nic oprócz Twoich Malenstw.

Marcikuk lekarz powiedział,że organizm będzie chciał go zwalczyć tylko nie wiadomo,ile to potrwa..na innym forum dziewczyna pisała,że półtora miesiąca jej się krwiak wchłaniał-musiała czekać aż do badania genetycznego. Biorę te same leki i mam leżeć i procedura jak poprzednio gdybym zaczęła krwawić żywą krwią to do szpitala mam jechać.
Last time jakie ładne te Twoje pęcherzyki:tak: staram się myśleć o usuwaniu krwiaka,ale od dwóch dni boli mnie tak głowa,że aż mam światłowstręt. Ciśnienie mam niskie i jeszcze ta pogoda...
Mi mi ja mam od urodzenia celiakę-tzw zespół złego wchłaniania, byłam do 15 r.ż na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Teraz te badanie wychodzi mi dobrze i nie stosuję diety,ale podobno powinnam stosować do końca życia...kiedyś objawiało się to silnymi bólami brzucha, anemią , chudością teraz mam kłopoty w odwrotną stronę-muszę uważać,żeby nie przytyć;-)
Agapl pojedziesz na urlopik, wypoczniesz, nazbierasz siły i przystąpisz do akcji. Może to nawet lepiej,że wyluzujecie trochę?
Miliaa odezwij się maleństwo, nie smuć się już i wracaj na nasze forum!!Wszystko będzie dobrze..
To ja też wkleję zdjęcia z wczorajszego badania:
Zobacz załącznik 475096 jeden robaczek

Zobacz załącznik 475098 drugi robaczek
jakie slodziutkie bobaski:-)

mnie to moje cyce przerazaja sa duze a co bedzie po porodzie pamietam jak mala urodzilam to jeden byl wielkosc jej glowy mojemu M sie podobaly bo takie wielkie a ja mazylam zeby wrocily do formy bo sie zle czulam z takimi wielkimi torbami.

agapl...tobie tez zycze milego dnia!! :-)

palu...jak dobrze pojdzie to chyba najblizej ja bede testowac...jakos nikt nie chce sie zbierac ze mna w czerwcu...chociaz nie...byla jeszcze jakas nowa dziewczyny chyba madzia, ona tez chyba niedlugo do punkcji bedzie podchodzic...

elala...tylko progestreon bralas, czy cos na rozrzezenie krwi tez podaja? bo ja to bym chciala po punkcji cos w stylu acardu brac, ale u nas w Novum to chyba daja jakies zastrzyki na rozrzedzenie...

gieniek...no cos ty, nie zmartwilas mnie, nie przepraszaj...kochana ja tylko zaczelam sie zastanawiac jak to jest Novum...? ale teraz juz wszystko jasne, wiec spoko:tak: ja nie zastanawiam sie jeszcze nad tym ile maluchow wezme, bo nie wiem czy z tych jajek w ogole bedzie w czym wybierac...zobaczymy jak sie beda dzielic i w ogole...

dziewczyny ja bardzo was prosze o trzymanie za mnie dzis kciukow, bo bardzo mi sie przydadza...kurde, tak bardzo bym chciala, zeby one podrosly...ehhh:zawstydzona/y:

reklama
agapl- bede trzymala kciuki.w koncu musi sie udac....

a ja od 2 dni nie czuje nic.zwiqzanego z ciaza.wczesniej mialam bol glowy,bol brzucha,mdlosci a teraz kiedy faktycznie objawy powinny sie zaczac....nic nie czuje... nie znosze tego czekania!!!!!!

Do góry