reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dostałam ale nie wiem czy nie bylo za późno... no to pogadam z lekarzem i zobaczyny co o tym sądzi...
Czyli, ze pecherzyk pekl wczesniej zanim dostalas zastrzyk czy byl dalej duzy i lekarz stwierdzil, ze zastrzyk nie podzialal.. przepraszam, ze tak dopytuje ale przedwczoraj wzielam zastrzyk i nie mam juz zadnych monitoringow przed transferem i troche sie zaczynam martwic. Badam sie naturalnymi sposobami, od 2 dni mam podwyzszona temperature i od wczoraj robie testy owu. Wynik pozytywny mialam na ok 24h po podaniu zastrzyku. Dzisiaj juz kreska jest bledsza, chociaz dalej widoczna ale wedlug ulotki czyta sie juz jako negatywny, sluz typowo owulacyjny, tylko szyjki nie badalam, bo mam dlugie paznokcie :p Mysle, ze chyba zastrzyk podzialal i pecherzyk pekl skoro mam takie objawy.
Z cyklem naturalnym niestety trzeba sie liczyc, ze owulacji moze nie byc i miesiac w plecy ale ja postanowilam zaryzykowac i postawic na nature. Jakas spokojniejsza jestem i pozytywnie nastawiona. Naprawde wierze sie sie uda. W poprzednim cyklu tak nie mialam i od poczatku czulam, ze sztuczny jest dla mnie nie dobry. Moze to tylko przypadek, ze byla cb ale ja czuje, ze przez hormony mialam skoki temperatury i przez to stracilam mojego kropka.

reklama
Dobra zaczynam histeryzować. Pomocy! Tak sobie dziś pomyślałam co będzie jak w ogóle się nie uda? Jak moje amh padnie po tych stymulacjach albo jak jest jeszcze jakiś inny problem że nie mogę być w ciąży? Co ja wtedy zrobię?
Spokojnie Twoje amh nie jest takie tragiczne. Nie mysl o tym teraz. Masz w sobie dwa piekne kropusie i one z Toba zostana i za chwile zapomnisz o calym horrorze. Teraz sprobuj sie zrelaksowac i o tym nie myslec. A i jak sprawdzi sie najgorszy scenariusz to zawsze jest wyjscie np. kd. Glowa do gory, dzien bety zbiliza sie wielkimi krokami i takie przemyslenia zostaw sobie na pozniej.

Właśnie ja jak ostatnio po punkcji miałam podchodzić na naturalnym to okazało się,że cykl jest bezowulacyjny... (podobno po stymulacji tak się zdarza, kolejna próba do naturalnego okazało się,że pęcherzyk nie pękł....) przed rozpoczęciem procedury nigdy nie miałam problemu z owulacją... i teraz sama nie wiem :/
miałam dwa świeże transfery nieudane po punkcji, oraz jeden na sztucnzym, dwa cykle stracona bo naturalny zaczął chyba szwankować po stymulacji... :/ i nie wiem czy ryzykować... i próbować czekać na szczęśliwy naturalny, czy jednak od razu działać na sztucznym
Skonsultuj z lekarzem napewno doradzi najlepsza opcje.Widzisz jak to jest jedym sie udaje na tym drugim na innym.

Dziękuję kochana za wsparcie. Rzeczywiście im bliżej testu im bardziej uświadamiam sobie że nica nic nie czuję tym bardziej histeryzuję.... :(
Ja przy obydwu ciazach nic nie czulam. Brak objawow to tez objaw. To zrozumiale, ze sie boisz. Kazda z nas tak ma. Mialas podane dwa pieknie rokujace zarodki. Szanse sa bardzo duze i ja wierze, ze oba z Toba zostana. Tego Ci zycze. ✊✊❤️❤️

Dobra zaczynam histeryzować. Pomocy! Tak sobie dziś pomyślałam co będzie jak w ogóle się nie uda? Jak moje amh padnie po tych stymulacjach albo jak jest jeszcze jakiś inny problem że nie mogę być w ciąży? Co ja wtedy zrobię?
Ej histeryczko wszystko będzie dobrze! Innej opcji nie ma :) pokonasz każdą przeszkodę, a lekarze są po to, żeby nam pomóc :) nie martw się na zapas, liczy się tu i teraz ;)

Dostałam ale nie wiem czy nie bylo za późno... no to pogadam z lekarzem i zobaczyny co o tym sądzi...
Kiedy masz wizyte ?dasz rade podejsc w cyklu nastepnym czy wolisz odczekac.
Ja moglam podchodzic w lipcu juz do drugiego ale lekarz sam zaproponowal odpoczac w wakacje.Maly odpoczynek jest naprawde dobry tylko trzeba miec czym.glowe zajac.

reklama
Do góry