reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Straszna historia, współczuję od całego serca. Brak podejścia do ludzi, olewanie, na pewno jakiś przekręt i kasa za nic :( Prawnik jest bardzo dobrym pomysłem. Jestem z Wrocławia i dlugo analizowałam kliniki tu. W końcu wybrałam Polmedis. Byliśmy tam jesienią 2016 roku po raz pierwszy. Za nami 3 nieudane inseminacje ale udane pierwsze in vitro - drugi transfer. Zawsze życzliwi, pamiętają o swoich klientach a jak trwała część laboratoryjna sami dzwonili codziennie. Szkoda, że coś takiego Was spotkało. Co planujecie teraz począć?
Heh..cóż byliśmy u radcy prawnego , i tylko tyle się dowiedziałam ze mamy wszystko przemyśleć bo wyłączając im sprawę wpadniemy się w ogromne koszta za sprawę za biegłego. ..mogę też napisać maila w którym opiszę co mi się nie podobało i zazadam zwrotu całej wpłacone kwoty nie połowy która regulaminowo oddali w przeciwnym razie zgłosze sprawę do sądu. Ale chyba najpierw zasiegniemy porady w izbie lekarskiej jak jedna z was już radziła. Więcej chyba się już nieda[emoji22]

"To co zawodzi, jest najczęściej przedmiotem nadzieji "

Dziewczyny Encorton i intralipid to zupełnie co innego jedno i drugie nie działa tak samo i na to samo . Intralipid to jest taka bomba kwasów tłuszczowych która odżywia się organizm i on wpływał typowo na obniżenie komórek NK które mogą zabijać nasze zarodki . On nie działa na inne schorzenia immunologiczne .Encorton jest lekiem immunosupresyjnym glikokortykosteroidem który działa na cały panel immunologiczny który jest długi jak alfabet . On obniża poziomy przeciwciał w naszym organizmie które tez zwalczają nasze zarodki . Daje go się przy problemach np z tarczyca lub innymi chorobami autoagresji . Ja osobiście przyjmowałam aż trzy leki immunosupresyjne i intralipid . Niestety immunologia jest to cholerstwo . Lekarze którzy nie robili wam badań kierunkowych w immunologii dają to zapobiegawczo licząc ze zwiększa tym szanse na udany transfer . Jest to dobry tok myślenia tylko wkurzam się po swoim przykładzie ze nie jest to obowiązkiem jak badanie na HIV .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ale z Ciebie pozytywna kobitka! ;)
Po tych skurczach to... :(
Wierzę,że będzie dobrze.
Wiesz objawy na tak wczesnym etapie to chyba tylko nasze doszukiwanie się ich. Jedne je mają, inne zupełnie nie... trzeba myśleć pozytywnie i czekać!!
Ja pozytywna babka? Ehhh... jakbyś wczoraj nie czytała moich komentarzy... Po prostu się nie poddam,jeszcze nie teraz.
A i wiesz... ja nawet po negatywnej becie mam objawy... :-( Także pewnie sporo z nich to nasz "urojenia"

reklama
Do góry