reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczyny!! Jestem pierwszy raz po in vitro i jutro mija 14 dzien po transferze dopiero, ale i az 14 boje sie testu.. wydaje mi sie ze niemam zadnych objawow czasem lekkie zabulgotanie w brzuchu i od jakiegos tyg zmagam sie z zatokami.. Jakie wy mialyscie odczucia po transferze??
Witaj 14 dzien to juz najwyzsza pora na test!!ja jestem 7dzien po transferze 5dniowej blastki.Ilu dniowy zarodek mialas?Ty nie masz objawow ja niby mam pobolewanie brzucha i wczoraj plamienie i kazda z nas sie boi ja okropnie.

reklama
Dziewczyny ja już nie mogę ja już nie chce BURAKÓW [emoji30]!!!

Okresu nadal nie mam i czekam!!!

Ciagle jem buraki i czekam już mi sie spóźnił o 4 dni ja już nie chce czekać jak chce działać tak jak Wy. Od lutego już dość sie naczelalam.

Jestem sfrustrowana - niech mnie ktoś przytuli [emoji30]

Ciagle jem buraki i czekam już mi sie spóźnił o 4 dni ja już nie chce czekać jak chce działać tak jak Wy. Od lutego już dość sie naczelalam.

tule tule!!!! jak nie buraki to może barszczyk? :D idź se zbadać tą homocysteine i jak zobaczysz ze ładnie spada to i smak ci wróci :D

O to w miarę szybko u Was poszło, fajnie. U nas czynnik męski, u mnie wszystko ok wg badań i lekarzy :-) Ciązy jakiejkolwiek zupełny brak. Pierwsza stymulacja tylko 3 komórki - na nasze własne życzenie, bo właśnie pani dr powiedziała,że dobrze rokujemy i u nas in vitro powinno się udać. A i też mam 26 lat :-) Niestety miałam dwa transfery 3dniowych kropków i żaden się nie udał, 3zarodek nie rozmroził się prawidłowo i przestał rozwijać. Teraz podjęliśmy decyzję,że chcemy trzymać zarodki do 5doby i strasznie się tego boję
Ja tez mam 26 lat. Wczoraj byłam u lekarza i jest bardzo zadowolony z wysokości bety progesteronu i estradiolu. Dał mi jeszcze leki na rozrzedzenie krwi na 3 tygodnie. I powiedział mi, ze do końca nie wiadomo dlaczego nie mogłam zajść w ciąże naturalnie, pomimo, ze mam niska rezerwę jajnikowa a mąż ma ma tylko 1% plemników o prawidłowej budowie to jest ich dużo i niby powinnam zajść w ciąże, a tu dupa :sad: mam nadzieje, ze teraz będzie dobrzez moim kropkiem. A już masz jakieś dodatkowe wiesci z labolatorium?

Kochane moze ktoras potrzebuje zastrzyk cetrotide ? Do konca miesiaca. Kolezanka ma 9 szt wazne do konca pazdziernika odsprzeda za symboliczna kwote 30zl za zastrzyk

A na co te buraki, bo nie pamietam.

Tak zdawkow napisałeś, ze nie wiem czy wiesci sa dobre czy zle...
Zarodek jest, znaczy ok?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bo sama nie wiem co mam myśleć, bardzo sie boje, chociaż lekarz mówi ,ze zaznacza ciąże kliniczna i wszystko wydaje sie być dobrze

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Tak. Po pierwsze raczej to bedzie szybciej, skoro normalnie w szpitalu kaza czekac az zacznie spadac, po drugie mam pewne ze bedzie profesjonalnie zrobione - a w szpitalu niby wsio ma byc ok a w tamtym roku moja kol kilka miesiecy po lyzeczkowaniu musiala sie dupkiem leczyc bo miala jakies niejednorodne endometrium. 2500 to bedzie kosztowalo... i chyba dlatego zrezugnuje tym razem z tych badan genetycznych... w sumie ten jeden i tak sie ewakuowal... ja mysle ze to z tamtym bylo cos nie tak a ten ucierpial przy krwotoku i przestal sie rozwijac prawidlowo po odstawieniu lekow. Takie mam przeczucie...

Aż krew człowieka zalewa. Płacić składki zus, płacić za invitro i jeszcze taka kasa za coś, co powinno być darmowe i to jeszcze z psychologiem ekstra :wściekła/y::growl:

Do góry