reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy któraś ma Hashimoto i niedoczynność tarczycy. Przed transferem tsh miałam 1.48. Wczorajszy wynik to 3.51.
Biorę eurhyrox 50.
Do czasu wizyty u endokrynologa wolałabym sama zwiększyć dawkę o ile tak można tylko nie wiem o ile. Dołożyć drugie 50 przy prawie podwójnym wyniku ?

75 weź narazie przy 100 może Ci za bardzo spaść . Ja brałam 100 i bardzo mi spadło przeszłam teraz na 75 .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam wycięta tarczyce i od dawna nie chodzę do endokrynologa tylko sama zwiększam lub zmniejszam dawki. Z ręczna lekarz który mnie prowadził sam mi to powiedział a recepty wypisuje mi lekarz ogólny.

A ile minęło od transferu? Jesteś w ciąży? Bo to tez ważne normy dla kobiety w ciazy są trochę inne. Ja bym nie zwiększała dawki o 50 moim zdaniem wystarczy o 25. Bo za3 tygodnie skoczysz na poniżej normy i bedzie nadczynność. Zrób kolejne TSH za 2-3 tyg.

Jesteś na sztucznym czy na naturalnym cyklu? Przy sztucznym bardzo często TSH rośnie z powodu przyjmowanych hormonów o wtedy nieznacznie trzeba zwiększyć dawkę.
Jestem na sztucznym cyklu. Czy jestem w ciazy będę wiedzieć w piatek. Na forum dziewczyny mi powiedziały że wolne hormony ft3 i ft4 są bardzo dobre i że nie mam się czym martwić więc narazie nie robię nic puki nie potwierdzę ciazy lub jej braku.
Dziękuję za wypowiedź.

Jestem na sztucznym cyklu. Czy jestem w ciazy będę wiedzieć w piatek. Na forum dziewczyny mi powiedziały że wolne hormony ft3 i ft4 są bardzo dobre i że nie mam się czym martwić więc narazie nie robię nic puki nie potwierdzę ciazy lub jej braku.
Dziś jest 8 doba od transferu. Normalnie 9 ale lekarz mówił że dnia transferu nie liczymy.

reklama
Do góry