reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny czy któras z Was miała stwierdzoną endometriozę? Jak tak to jak ją leczyłyście i ile to trwało? Czy podczas histeroskopii jak endometrioza wyjdzie to w trakcie zabiegu mogą ją wyleczyć cz yna to jest farmakologia??
Ogniska endometriozy można usunąć tylko podczas laparoskopii. Z tego co wiem farmakologią nie da się tego wyleczyć. Jest to choroba nieuleczalna. Można ją załagodzić stosując leki wywołujące sztuczną menopauzę lub ciążę bo ponoć właśnie ciąża pomaga. Ale przy IVF i staraniach to zostaje tylko laparoskopia.

reklama
Kurde po wizycie dalej wiem, ze nic nie wiem, juz mam tego dosc... tego obumarlego pecherzyka nie ma, mogl sie poronic albo wchlonac. A ten drugi ciut podrosl ale i tak za malo. Ostatnio mial 4mm, dzisiaj ma 7 i jest w nim jakis zarys zarodka 1,3mm ale nie ma nic poza tym, serduszka brak. Ale trzeba jeszcze obserwowac. Beta znowu w poniedzialek a wiz ewentualnie w przyszly piatek:(

Dziewczyny, przepraszam mało smaczne pytanie, ale cokolwiek dzisiaj zjem to zaraz idę do toalety. Czy to może być jakiś efekt uboczny leków?
Hehe ciesz sie zr nie w druga strone bo tu dziewczyny baly sie po transferze chodzic do toalety zeby kropkow nie wypchac:laugh2:
A tak serio to nie przytrulas sie czyms? Bo po tych lekach i takich dawkach progesteronu to raczej w druga strone idzie, w sensie zatrzymuje...

Kurde po wizycie dalej wiem, ze nic nie wiem, juz mam tego dosc... tego obumarlego pecherzyka nie ma, mogl sie poronic albo wchlonac. A ten drugi ciut podrosl ale i tak za malo. Ostatnio mial 4mm, dzisiaj ma 7 i jest w nim jakis zarys zarodka 1,3mm ale nie ma nic poza tym, serduszka brak. Ale trzeba jeszcze obserwowac. Beta znowu w poniedzialek a wiz ewentualnie w przyszly piatek:(
O matko!
Czyli ponad tydzień czekania! Ale na co?
Jest szansa że nagle ten zarodek przyspieszy?
Ja pierdziele! Ja to bym już dawno osiwiala..
Szczerze Ci współczuje tej niepewności :(

reklama
Hehe ciesz sie zr nie w druga strone bo tu dziewczyny baly sie po transferze chodzic do toalety zeby kropkow nie wypchac:laugh2:
A tak serio to nie przytrulas sie czyms? Bo po tych lekach i takich dawkach progesteronu to raczej w druga strone idzie, w sensie zatrzymuje...
Nie wiem, ale 2 dni się nie załatwiłam wiec może dlatego :D

Do góry