reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie!! :( niestety z koniem prawie 700 kg nie ma szans! Obstawa była mega 4 osoby w tym dwóch mega silnych chłopów! Ale koń nie chciał współpracować... Znowu rozwaliła sobie nogi :( tym razem 5 h siłownia i to bez skutku!
Ostatecznie postanowiliśmy z mężem wynająć człowieka który zajmuje się trudnymi przypadkami... Wolę stracić kasę niż kolejny raz narażać siebie i konia na urazy.

Ale piękny :biggrin2: <3
A daleko musicie go przewieźć?
Może łatwiej byłoby się po prostu na nim przejechać:p:D

reklama
Dla mnie to mega ważne by tłumić w sobie bo serio mega to na mój organizm wpływa no i potem na nas a jeszcze innym się przypadkiem zbiera. Ale mówić mi czasami ciężko bo rzeczywiście od razu płacze nie powiem wszystkiego albo powiem w złości za dużo a on też złości się że płaczę od razu, próbuje się bronić czasami atakiem wiadomo jak to jest... A gdy napiszę nawet jak jest w pokoju obok to na spokojnie i on też ma czas spokojnie to przeczytać, przetrawić, przemyśleć ale wie dzięki temu co czuję i czego potrzebuję :) a mi od razu lepiej.
Aż żałuję że dziś śpimy osobno ale cherla i smarka a ja teraz to sobie na chorowanie pozwolić nie mogę więc jest izolatka ;)
aha no to niezle...no ja to raczej zawsze skryta i małomowna byłam..tutaj troche sie wygadałam no bo ile mozna dusic w sobie..moj M czasem mnie tu szpieguje zeby sie czegos dowiedziec a dzis nawet napisał co nieco...ale ciesze sie ze mam was kobitki ..na sercu i duszy troche lzej.

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wysłałam do centrum genetyki medycznej genesis. Placilam 850 zl, oni mają też opcję badania za pomocą mikromacierzy ale to już koszt chyba 1800 więc sobie dopuściłam. Wyniki mają być do końca tygodnia. Już normalnie siedzę jak na szpilkach.
Ja cos wczoraj wyczytalam, ze mozna normalnie zrobic pogrzeb takim dzieciom... i jesli znasz plec (co moze byc ustalone za pomoca tych badan) to nalezy sie 56dni macierzynskiego i normalny zasilek pogrzebowy od panstwa... i zastanawiam sie, czy jest sens sie w to "bawic" ale z drugiej strony jakos tak lzej by bylo czasem sie przejsc na cmentarz i do nich porozmawiac... (sory dziewczyny, ze moze to nieodpowiedni watek, ale tak mnie to zaczelo zastanawiac)

0

Załączniki

• WP_20171002_21_57_19_Pro.jpg
    WP_20171002_21_57_19_Pro.jpg
    733,1 KB · Wyświetleń: 60
  • WP_20171002_21_57_04_Pro.jpg
    WP_20171002_21_57_04_Pro.jpg
    658 KB · Wyświetleń: 256
Ostatnia edycja:
Ja cos wczoraj wyczytalam, ze mozna normalnie zrobic pogrzeb takim dzieciom... i jesli znasz plec (co moze byc ustalone za pomoca tych badan) to nalezy sie 56dni macierzynskiego i normalny zasilek pogrzebowy od panstwa... i zastanawiam sie, czy jest sens sie w to "bawic" ale z drugiej strony jakos tak lzej by bylo czasem sie przejsc na cmentarz i do nich porozmawiac... (sory dziewczyny, ze moze to nieodpowiedni watek, ale tak mnie to zaczelo zastanawiac)

Musiałabyś jeszcze nadać imię i zarejestrować w urzędzie. Dla mnie by to było jeszcze bardziej bolesne. Wolałabym nawet płci nie znać, ale przy badaniach na których mi zalerzy jest to w pakiecie.
Ale wiadomo...jest to bardzo delikatna sprawa i każdy inaczej do tego podchodzi. Dla mnie to była zbyt wczesna ciąża...

@asinka89 fajnego masz tego męża ;)

A ty się nie obwiniaj, bo takie sprawy to zawsze problem pary nie jednostki. Nie ma tu twojej winy ani w jednym, ani w drugim temacie. Niestety nieszczęśliwy zbieg okoliczności... Dobrze, że jesteście razem i się wspieracie, bo tylko tak uda wam się przetrwać :)
no jakos musimy dac rade wbrew wszystkiemu..

Musiałabyś jeszcze nadać imię i zarejestrować w urzędzie. Dla mnie by to było jeszcze bardziej bolesne. Wolałabym nawet płci nie znać, ale przy badaniach na których mi zalerzy jest to w pakiecie.
Ale wiadomo...jest to bardzo delikatna sprawa i każdy inaczej do tego podchodzi. Dla mnie to była zbyt wczesna ciąża...
No wlasnie tak mysle i sama nie wiem co zrobic. A co sie dzieje z tym martwym plodem? Normalnie jest utylizowany? Musialas to zglaszac w szpitalu, ze chcesz probki do badania czy oni ci to proponowali? No i jeszczr pytanie o tego kuriera... to ma byc jakis specjalny transport?

niee :( i nie wiem czy to nie jest u mnie tym problemem, ale teraz będę o nie walczyc. A skoro juz przy tym temacie jesteśmy - dziewczyny czy acard też rozrzedza krew? Coś mi się obiło o uszy, że on jest bez recepty?? Bo jak mi doktorek nie zapisze heparyny to się będę sama leczyć :p
Tak ja mialam od 2dc acard. Po transferze dodatkowo heparyne.Teraz jestem przy zastrzykach tylko bo podobno acard i zastrzyki to za duzo.

aha no to niezle...no ja to raczej zawsze skryta i małomowna byłam..tutaj troche sie wygadałam no bo ile mozna dusic w sobie..moj M czasem mnie tu szpieguje zeby sie czegos dowiedziec a dzis nawet napisał co nieco...ale ciesze sie ze mam was kobitki ..na sercu i duszy troche lzej.

W kupie siła! My tu wszystkie kibicujemy sobie nawzajem a wam szczególnie, przynajmniej ja z całego serca i mam nadzieje ze maz wyzdrowieje i wszystkie wasze marzenia sie spełnia i w koncu same mile rzeczy was beda spotykac

reklama
Do góry