Dr Wojewódzki.Ja tez jestem Novum i mam jednego lekarza. Tylko 2 razy musialam skorzystac z konsultacji kogos innego,kto zdecydowanie byl zapoznany z moja historia... takze nie wszystkich tam tak traktuja. Moze to jakos kiepski zbieg okolicznosci? Kto mial byc lekarzem prowadzacym??
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
tak, ja miałam i potem dostałam płytkę ze zdjęciamiA miałaś to? Albo ktoś inny??
walczaca o szczescie
Rety.. ale chpra akcja :/ ja jednak czekam na jutro... a moze jednak cud natury :-))raczej ja obstawiam puste jajo płodowe
meg86
Kochana cudownie a bać się będziesz niestety każdego dnia gratulujęJak ja sie teraz boje.....
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Gratuluję to superMam juz wyniki bety W sumie to hcg robili, nie wiem czy jest jakas roznica No wiec jestem w ciazy wynik to 188 dzis jest 9dpt. Jupiii Niestety w DK sie przyrostu nie robi, wiec musze czekac cierpliwie na usg a mam dopiero 24.10! Buuu nie wiem jak tyle czasu wytrzymam, z moich wyliczen to bedzie 8tc
meg86
O rany... To naprawdę jest dziwne. A jak to Dzidzia to te leki poronne nie zaszkodzily?No więc u mnie tak...
Jajniki i jajowody czyste, nie ma powodu do niepokoju. Mojemu życiu nic nie zagraża. W macicy nic się nie poroniło... Ale... Jest 2 pęcherzyki, z czego jeden zdegradowany i niekształtny (ten był widoczny na usg pęcherzykowym, kiedy jeszcze wsio było ok). Jest i drugi. Bardzo ładny, okrągły i nie wygląda na obumarły, więc pewnie dlatego beta nadal rośnie, ale jak na swój wiek jest o wiele za mały więc może się okazać, że to jest puste jajo. Co najdziwniejsze... Na któryms jajniku (już nie pamiętam na którym, bo za dużo emocji naraz) piękne, unaczynione duże ciałko żółte, świadczące o owulacji... NA CYKLU SZTUCZNYM. (no chyba, że to sie zdążyło zdarzyć po odstawieniu leków) I to pewnie dzięki temu drugi pęcherzyk nie obumarł, bo ono produkuje progesteron.
Szczerze mówiąc na tym usg pęcherzykowym w klinice coś jakby mignęło mi w tym właśnie miejscu, ale już nie dopytywałam lekarza bo skubany to usg zrobił chyba w 5 sekund i chyba w euforii wybiegł do męża, więc postanowiłam, że zachowam to dla siebie i najwyżej będzie niespodzianka.
Czyli plan jest taki, że dopóki beta rośnie nie można nic zrobić. Jutro mam powtórzyc i napisac smsa do mojej Pani Odpisze mi co dalej, a tak czy inaczej wstępnie wizyta za jakis tydzien.
No i dostałam l4 z kodem B
I niech mi ktoś powie, że nie jestem nienormalna
dżoasia
Źle zrozumiałaś Mężowi mówię wszystko na bieżąco, tylko wtedy na tym usg pęcherzykowym (jak jeszcze wsio było ok) to tak coś mignęło, jakby był właśnie drugi pęcherzyk i to było dokładnie w tym miejscu, gdzie teraz jest ten "żywy". Tylko, że lekarz nie zwrócił na to uwagi bo zrobił usg w tempie ekspresowym (co mnie osobiście wqrwia u niego, ale co zrobie...), więc postanowiłam grzecznie poczekać do kolejnej wizyty i ewentualnie zrobić M niespodziankę (bo on bardzo chciał tą dwójkę, więc nie chciałam mu robić nadziei, jakby później miało się okazać, że jednak było by jedno bobo).Widzisz to znaczy ze warto sie jej trzymać! Miejmy nadzieje ze wszystko rozwinie sie w dobra stronę! Podziwiam Cię ze nic mężowi nie mówisz, z jednej strony gdyby było zle nie bedzie tego drugi raz przeżywał. Ale Ty nie ukrywajmy zawsze tli sie w nas nadzieja - bedzie Ci cieżko znowu przez to przechodzić.
A mówiłam że moze sie okazać ze to ciąża kochana gratuluję wiem ze będzie dobrze i będzie piękne serduszkoNo więc u mnie tak...
Jajniki i jajowody czyste, nie ma powodu do niepokoju. Mojemu życiu nic nie zagraża. W macicy nic się nie poroniło... Ale... Jest 2 pęcherzyki, z czego jeden zdegradowany i niekształtny (ten był widoczny na usg pęcherzykowym, kiedy jeszcze wsio było ok). Jest i drugi. Bardzo ładny, okrągły i nie wygląda na obumarły, więc pewnie dlatego beta nadal rośnie, ale jak na swój wiek jest o wiele za mały więc może się okazać, że to jest puste jajo. Co najdziwniejsze... Na któryms jajniku (już nie pamiętam na którym, bo za dużo emocji naraz) piękne, unaczynione duże ciałko żółte, świadczące o owulacji... NA CYKLU SZTUCZNYM. (no chyba, że to sie zdążyło zdarzyć po odstawieniu leków) I to pewnie dzięki temu drugi pęcherzyk nie obumarł, bo ono produkuje progesteron.
Szczerze mówiąc na tym usg pęcherzykowym w klinice coś jakby mignęło mi w tym właśnie miejscu, ale już nie dopytywałam lekarza bo skubany to usg zrobił chyba w 5 sekund i chyba w euforii wybiegł do męża, więc postanowiłam, że zachowam to dla siebie i najwyżej będzie niespodzianka.
Czyli plan jest taki, że dopóki beta rośnie nie można nic zrobić. Jutro mam powtórzyc i napisac smsa do mojej Pani Odpisze mi co dalej, a tak czy inaczej wstępnie wizyta za jakis tydzien.
No i dostałam l4 z kodem B
I niech mi ktoś powie, że nie jestem nienormalna
dżoasia
powiem ci, że teraz mam dokładnie tak samo jak po pierwszych wynikach bety - oaza spokoju czeka na rozwój wydarzeń. Jak będzie cud to chyba na kolanach pójdę do Częstochowy a jak będzie w przyszłym tygodniu szpital, to przeżyję już raczej bez większych emocji.Rety.. ale chpra akcja :/ ja jednak czekam na jutro... a moze jednak cud natury :-))
reklama
Joaszka
No na pewno nie mieszałabym w to Boga skoro w niego nie wierzę.to ja jestem takim dysonansem....
Ciekawe jak byś śpiewała jak byś dzici nie miała i nie mogła ich naturalnie mieć...
Takze schowaj sobie swoje uwagi do kieszeni lepiej..
Sorry. Widzę że rozpętałam jakaś burzę.
Nie taki byl zamysł. Tylko ciekawość jak to pogodzić
Tak,mam dziecko i nie zamierzam za to przepraszać. Ani za to że chciałabym drugie.
Widzę że niektórych bardzo to boli. Poniekąd rozumiem.
Także żeby nikogo już nie drażnić - życzę Wam spełnienia marzeń o dziecku.
Trzymajcie się ciepło.
Ja na razie czekam na wizytę i po podejmę jakieś decyzje.
Na razie czuję że moja obecność jest tu nieuprawiano i niemile widziana.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: