reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Napierajka - zależy z jak bliskiej okolicy szukasz osób. Ja oryginalnie mieszkałam jakieś 80 km od Krakowa. Teraz jestem jakie 2200 km dalej

reklama
Nie panikuj joweg, widzę u Ciebie niedobry wpływ stresu, tempka może rośnie, a to dobry znak, albo miże być też destrukcyjny wpływ niektórych leków. Ja po gonalu miałam chyba jakąś arytmię, takie łomotanie i wtedy też mi tempka rosła, o poceniu nie mówię. Głowa do góry! I nie stresować się proszę!

Joweg ja cie prosze ty mnie tu nie strasz kochana. poki co to nie nakrecaj sie...... uwierz ze tym razem moglo sie udac i nie stresuj sie bo malenstwu szkodzi. Trzymaj sie!

Wiesz, jak tak patrzę na Twój wykres temp, to rzeczywiście niskie masz te oznaczenia. Mierzyłaś wcześniej tempkę i miałaś prawidłowe wykresy? Bo w II fazie zawsze powinna rosnąć nawet jak nie ma ciąży, przed @ albo w trakcie spada. Mam nadzieję, że mierzysz wewnątrz ciała a nie pod pachą?

napierajka- daj wykres wstecz to zobaczysz mam jesczze dwa ale bralam wtedy anty na wyciszenie , nie wiem wlasnie co jest grane ja biore tak :

od 3 dnia cyklu estradiol 3x1
utrogest 3x2 dopochwowo
witamine E
witamine B-kompleks
femibion
1x1 prednisolon (od paru miesiecy)
wlasnie nie wiem co z moja tempka :/ ja mierze zawsze w buzi pod jezykiem mam takie jedno miejsce i caly czas w tym samym :)

ella-powiem ci ze to rowna sie z cudem jakby cos nam sie udalo hehehe

Joweg, nigdy nie mierzy się tempki w trakcie brania jakichkolwiek hormonów (zwłaszcza antykoncepcja), wtedy wykresy są całkowicie niewiarygodne, mierzy się tylko w naturalnym cyklu. Pomiary najlepiej robić dowcipnie (albo do d...pnie), ew. pod językiem (mniej wiarygodne). Ja mierzyłam tempkę przez 2 lata i choć nie mam idealnego cyklu (21-22 dni) i nigdy nie byłam w ciąży, to lepiej lub gorzej ale zawsze miałam wzrost temp w II fazie cyklu. Więc nie przejmuj się tym wykresem i najlepiej będzie jak przestaniesz go dalej prowadzić, ew. może za mao progesteronu dostajesz? Ja biorę duphaston 3x1 i luteinę dowcipnie 3x2 od dnia punkcji. Z ciekawości jutro zmierzę sobie tempkę, czy u mnie jest podobnie.

reklama
napierajka- wczesnije przy pierwszym podejsciu mi wzrosla do 37,3 -37,6 i spadla dopiero 3 czy 4 dnia miesiaczki :( ale normlanie jak sie zagniezdzi to juz powina temperatura wskoczyc na te 37 czy nie zawsze ?

Do góry