reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie nie wiem co zrobic... jakie mam mu badania zrobić albo słuchajcie może jakieś witaminy ? Pisalyscie tu ostatnio ale nie zapisałam i mi to umknęło? Pomóżcie proszę:(
Dla emka w invictie dostalismy do zrobienia pakiet szczeolowych badan nasienia defragmentacja dna plemnika, test wiazania z hialuronianem, potencjal oksydacyjno redukcyjny nasienia. Jesli nie mial badan genetycznych to kariotyp azf i cftr do zrobienia. A u ciebie z genetyki kariotyp mutacja mthfr mutacja genu protrombiny mutacja v-leiden i cftr

reklama
Super czyli panel.krzepliwosci za toba. Poszukaj jeszcze tej mutacji Pai-1 i bedziesz miala komplecik.
Trzymam kciuki zeby wyniki wyszly dobre.
Jesli jednak mthfr wyjdzie dodatnie to od razu przed metylowanymi suplementami zrob poziom kwasu foliowego wit b12 i wit b6
ostatnio miałam ten kwas foliowy za wysoki ale dr kazał tylko zmniejszyć dawke ovarinu bo brałam 2x1 a tam jest dawka chyba 0,4... miałam dziś zrobić ten kwas jeszcze raz i wit D ale jak mi zaśpiewała 730 zł to mi sie słabo zrobiło...

o qwa to niezła jesteś :p ja robiłam homocysteine, mthfr, mutacje protrombiny 20210, antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipidowe, APTT, INR, (czyli chyba cała krzepliwośc poszła w ruch) i oprócz tego zrobiam sobie morfologie, lipidogram i tą betę nieszczęsną.
Łoooo to zaszalałaś a ile cie skasowali jeśli można wiedzieć

ostatnio miałam ten kwas foliowy za wysoki ale dr kazał tylko zmniejszyć dawke ovarinu bo brałam 2x1 a tam jest dawka chyba 0,4... miałam dziś zrobić ten kwas jeszcze raz i wit D ale jak mi zaśpiewała 730 zł to mi sie słabo zrobiło...
No niestety te badania sa dosc drogie wiec dlatego kombinuje na nfz :) tylko ze ja mam jeszcze taryfe ulgowa przy rejestracji uzywakac slow ze jestem pracownikiem sluzby zdrowia wiec nie czekam dluzej niz 1-2 na wizyte
Jesli mialas podniesiony kwas foiliowy to podejrzewam ze mthfr wyjdzie ci dodatnie :(

No niestety te badania sa dosc drogie wiec dlatego kombinuje na nfz :) tylko ze ja mam jeszcze taryfe ulgowa przy rejestracji uzywakac slow ze jestem pracownikiem sluzby zdrowia wiec nie czekam dluzej niz 1-2 na wizyte
Jesli mialas podniesiony kwas foiliowy to podejrzewam ze mthfr wyjdzie ci dodatnie :(
na dobrą sprawę brałam podwójna zalecaną dzienną dawkę, więc mam nadzieję, że jednak nie wyjdzie... Ale jak coś, to na to jest tylko ten kwas foliowy metylowany, co nie?

reklama
Do góry