reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jeszcze nie obczailam gdzie mozna to zrobic. Dobrze ze miwisz ze diagnistyka tego badania nie ma w ofercie. A sprawdz w vitalabo albo w synevo.
Zaszalalas jakie badania robilas :)
Mi kiedys za jednym razem sposcili krew do 20 probowek madakra a pozniej trzeba bylo w pracy wytrzymac hehe od razu panie powiedzialy zebym gnala po czekolade :D
o qwa to niezła jesteś :p ja robiłam homocysteine, mthfr, mutacje protrombiny 20210, antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipidowe, APTT, INR, (czyli chyba cała krzepliwośc poszła w ruch) i oprócz tego zrobiam sobie morfologie, lipidogram i tą betę nieszczęsną.

reklama
Tak ale ciężko mi będzie pogodzić pracę z dojazdami do Białegostoku... do Warszawy mam bliżej i zawsze się na zmiany zamienię A tam to muszę cały dzień wolny brać:( jadę jutro z koleżanka zobaczę co i jak i chce podchodzić nie mam na co czekać.. chyba nawet pokocham te zastrzyki:( czytałam opinie o Pani doktor szymusik i są naprawdę dobre no i wiem że koleżance bardzo pomogla.. wezmę od niej badania jakie miała zlecone i może zrobię zanim się dostanę na wizytę to zawsze coś nadgonie :)
kurde albo mają słabe labo albo nie wygląda mi to u was na niepłodność idiopatyczną, skoro nie macie nawet jednego mrozka... może męża też przebadaj tak konkretnie, cio?

kurde albo mają słabe labo albo nie wygląda mi to u was na niepłodność idiopatyczną, skoro nie macie nawet jednego mrozka... może męża też przebadaj tak konkretnie, cio?
Właśnie nie wiem co zrobic... jakie mam mu badania zrobić albo słuchajcie może jakieś witaminy ? Pisalyscie tu ostatnio ale nie zapisałam i mi to umknęło? Pomóżcie proszę:(

Tak ale ciężko mi będzie pogodzić pracę z dojazdami do Białegostoku... do Warszawy mam bliżej i zawsze się na zmiany zamienię A tam to muszę cały dzień wolny brać:( jadę jutro z koleżanka zobaczę co i jak i chce podchodzić nie mam na co czekać.. chyba nawet pokocham te zastrzyki:( czytałam opinie o Pani doktor szymusik i są naprawdę dobre no i wiem że koleżance bardzo pomogla.. wezmę od niej badania jakie miała zlecone i może zrobię zanim się dostanę na wizytę to zawsze coś nadgonie :)
Super :) ja tez juz tesknie za strzykawkami :)
Dobrze ze szukasz innych opini lekarzy. Czasami warto sprawdzic jakie zdanie i jakie plany ma na nas ktos z innej kliniki. Ja tez musialam dojezdzac do Bialegostoku. I jeszcze raz zaznaczam ze nie pisze o Artemidzie zle bo mi sie nie udalo jednak 3 razy robilam tam cala procedure poprostu po tym czasie stwierdzam ze jest to klinika ktora daje rade w przypadkach gdzie nie ma wiekszych problemow z zajsciem w ciaze. Przy problemowych przypadkach niestety nie robia nic poza standardem

o qwa to niezła jesteś :p ja robiłam homocysteine, mthfr, mutacje protrombiny 20210, antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipidowe, APTT, INR, (czyli chyba cała krzepliwośc poszła w ruch) i oprócz tego zrobiam sobie morfologie, lipidogram i tą betę nieszczęsną.
Super czyli panel.krzepliwosci za toba. Poszukaj jeszcze tej mutacji Pai-1 i bedziesz miala komplecik.
Trzymam kciuki zeby wyniki wyszly dobre.
Jesli jednak mthfr wyjdzie dodatnie to od razu przed metylowanymi suplementami zrob poziom kwasu foliowego wit b12 i wit b6

Właśnie nie wiem co zrobic... jakie mam mu badania zrobić albo słuchajcie może jakieś witaminy ? Pisalyscie tu ostatnio ale nie zapisałam i mi to umknęło? Pomóżcie proszę:(
mojemu dr od razu kazał brać fertilman plus 2x1 ale ja jako profesor kazałam mu brać 3x1 :D Jak mąż nie lubi łykać tabletek tak te chętnie łykał bo w ogóle miał lepsze samopoczucie po nich. Cenowo ok 160zł/120tabl. A z badań nasienia to mój miał tak:
seminogram + ocena żywotności przy użyciu mikroskopii świetlnej
morfologia nasienia
analiza fragmentacji dna plemników
test wiązania z hialuronianem
przeciwciała przeciwplemnikowe IgG w nasieniu

reklama
Do góry