reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Joweg - ja milalm namysli ze jezeli robisz test ciazowy po ivf to odczekaj przynajmiej 10 dni od zastrzyku na owulacje jaki bralas przed punkcja, bo on moze dac falszywie pozytywny wynik, a substancja ta moze utrzymac sie w organizmie do 10 dni.
Z temperaturka niemam zadnego doswiadczenia bo jej nie mierzylam i nawet niewiedzialabym jaka jest dobre (tzn wiem ze podwyzszona to dobry znak).

Ojej ja juz kociola dostaje:szok: zwariowac mozna.... dobrze ze prace mam taka ze nikt mi przez ramie nie zaglada bo juz by mnie pewnie wylali...........

reklama
misia - ty to takim kochanym duszkiem dzisiaj dla nas jestes. dziekuje ze dzielisz sie z nami swoja pozytywna energia i nadzieja.

elal- u mnie widzisz pod suwaczkiem taki wykres prowadze i obserwuje i w sumie wzcesnije tez mierzylam po transferze i mialam powyzej 37 caly czas ,ale niestety poszlo , teraz bede miec wiecej szczecia i sie uda napewno :)

ide sie polozyc troche :)

Ostatnia edycja:
Kochane czy przy stymulacji też was bolały jajniki, mnie dzis prawy tak naparza, ze masakra. Co na to można wsiąść ?

Kochane czy przy stymulacji też was bolały jajniki, mnie dzis prawy tak naparza, ze masakra. Co na to można wsiąść ?

Im więcej kochana naprodukuje się pęcherzyków,tym większe z tym są związane dolegliwości - to zupełnie normalne zjawisko. Ja za każdym razem po prostu cierpliwie czekałam do terminu pick-up-u i nic przez ten czas nie zażywałam,choć lekko nie było ;)
Myślę,że najlepiej zasięgnąć porady swojego ginekologa ale może nospa by tu coś pomogła

last time...ale ja kochana dopiero gonapeptyl biore, nic mi chyba tam nie rosnie jeszcze...a ten bol jest nie do zniesienia, jakby mi sie jajnik skrecal...wezme no-spe i poloze sie, zobaczymy, moze pomoze...

last time wlasnie przeczytalam ze jest mozliwosc ze srodek ktory bralysmy 35 godzin przed punkcja moze zafalszowac wyniki testu domowego. Zastrzyk na dojrzewanie jajeczek podnosi poziom hCG i utrzymuje sie on w organizmie od 8 do 10 dni. takze jezeli chcesz zrobic test przed czasem wyznaczonym przez lekarza to zrob go przynajmiej 10 dni po zastrzyku. na tej stronie jest troche ale po angielsku
IVFConnections.com - The IVF Two Week Wait (2WW): If and When to Do a Home Pregnancy Test-

Kochana,to,że ovitrelle wytwarza hcg,wiem już od kilku latek ;)

Zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu
Produkt Ovitrelle może przez okres do 10 dni po podaniu zaburzać oznaczanie hCG metodami
immunologicznymi w surowicy lub w moczu, mogąc dać fałszywie dodatni wynik testu ciążowego.
Należy zwrócić na to uwagę pacjentek.

Termin 1 Czerwca jest terminem wyznaczonym przez mojego ginekologa :) Tak więc będzie to 15 dzień od podania ovitrellu :),więc myślę,że wynik nie będzie zafałszowany ;). A z dwa dni wcześniej może pokuszę się o sikańca - i tak mam w domu 8 teściorów,więc jak jeden zużyje,to mało ich ubyje ;)

last time...ale ja kochana dopiero gonapeptyl biore, nic mi chyba tam nie rosnie jeszcze...a ten bol jest nie do zniesienia, jakby mi sie jajnik skrecal...wezme no-spe i poloze sie, zobaczymy, moze pomoze...

A to przepraszam za pomyłkę. Weż tą no-spę kochana i połóż się do łożeczka a jeśli ból nie ustąpi,to radziłabym skonsultować to z lekarzem.

reklama
Last time - zapomnialam ze Ty juz masz troche doswiadczenia w tym temacie. Dla mnie wszystko jest nowe i sie ucze. Mam nadzieje ze innym nowicjuszkom sie przydadza.
Ja to testowalabym juz teraz ale bede czekala te przynajmiej 10 dni od wziecia ovitrelle - czyli jezeli sie odwaze to se sikanca domowego zrobie w dzien matki (11 dni po zastrzyku) -moze ten dzien okaze sie magiczny.:rofl2:

Do góry