reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

elala- ilo dniowe mialas ? jakiej klasy i kiedy masz testowac?niehc juz ten czas leci masz racje hehehe

reklama
mialam podane 5-cio dniowy zarodeczek - klasy nie znam ale embriolog opisal go jako przodujacy i badrdzo dobrej jakosci (dlatego odmowili podania 2 zarodeczkow o ktore prosilam). Kolejne 2 zarodusie pieknie sie rozwineli o dzis zostaly zamrozone. dobrze ze nie wzielam sobie wolnego w pracy bo oszalalbym chyba

heheh ja mam urlop jeszcze poltora tygodnia to ty kiedy testujesz ? w poniedzialek ? ja ymkam spac do jutra :)

Dziewczynki kochane,
jestem po wizycie u gin. Wszystko jest w jak najlepszym porzadku :-)
maluszek ma juz 6mm i widzielismy jak pulsuja mu naczynka z ktorych powstanie serduszko :-) Cudowny to byl widok.
nastepna wizyta za dwa tygodnie z kompletem badan glownie odnosnie hiperki, ktora jeszcze nie do konca przeszla. Wygladam teraz na 5-6 miesiac a jestem w 6 tygodniu, ale smieje sie ze ciaze zaczelam od konca i bede przynajmniej wiedziec jak bede wygladac przed porodem.
Plamienia lekarz stwierdzil ze mozliwe ze aplikatorem od luteiny moglo sie cos podraznic bo w srodku wszysko ladnie.
tylko jajniki sa nadal wielkie obydwa maja po ponad 11cm. Nawet moj maz sie zasmiewa ze mam jaja wieksze od jego ;-)

Ach, moc emocji dzisiaj.

Az jestem wykonczona, ale kciuki i tak bede za Was trzymac zeby i Wam sie udalo.
Gdzies czytalam wypowiedz jednego z lekarzy (to byla riposta w strone naszego kosciola) ze oni tylko lacza komorki a reszta i tak jest w rekach Boga, wiec i w modlitwie poprosze zeby Bog obdarzyl Was tym szczesciem. Wszystkie ktore nadal sie staracie. A tym ktorym sie udalo zebyscie mialy spokojne ciaze i pomysne rozwiazania. I dla tych z Was ktorym nie wyszlo zeby dal sile i nadzieje na dalsze starania.

Trzymajcie sie kobitki, ja powoli wymiekam. (to chyba te wszystkie emocje z dzisiejszego dnia)

Jo.M. dzięki śliczne za podpowiedź! Zadzwonię do koleżanki jutro i z nią porozmawiam!
Catleya bardzo się cieszę,że z maluchem wszystko ok! Idziemy równiutko, ja jestem w 6 tyg. i 4 dniu czyli tylko dwa dni różnicy:tak: Jutro mam USG i również bardzo bym chciała zobaczyć zarodki i naczynka, z których będzie serduszko! Na kiedy wyznaczyli Ci termin porodu?Mi na 12 stycznia,ale przy bliźniakach to nigdy nic nie wiadomo, może przyjdą na świat jeszcze w tym roku;-)

ja wiem tez, ze migdaly ze skorka sa zle, bo wywoluja skurcze macicy, wiec albo lepiej po transferze ich nie jesc w ogole, albo moze sparzac ta skorke, zeby zeszla...

hej miliaa
no widzisz, dobrze ze napisalas o tych migdalach, bo np.zalecaja je jak mdli i jest ci niedobrze na poczatku ciazy:szok:, probowalam ale bylo gorzej wiec zrezygnowalam-i cale szczescie bo nic o tej skorze nie wiedzialam...

anioleczek - Kochana to trzymam kciuki za Was . Postaraj się nie stresować chociaż wiem , że to niełatwe ale nerwami sobie nie pomożesz.
Wszystko będzie dobrze. Jak będziesz już w domku to daj znać jak poszło i co z resztą zarodków.

Catleya - Cieszę się , że na USG wszystko ok. Nawet nie wyobrażam sobie jakie to musi być szczęście.

reklama
Gieniek,
terminu nikt mi jeszcze nie wyznaczal, ale mysle ze w polowie stycznia. Chociaz tez niewykluczone ze troche wczesniej ze wzgledu na moje serducho - jest po operacji co prawda bardzo dawno i wszystko juz ok, ale z porodem nie wiadomo jak bedzie, na razie sie tym nie martwie, musze teraz dbac o siebie i o dzidziusia :), a kto wie moze sie spotkamy na porodowce.
chociaz nie wiem nawet w ktorym szpitalu chcialabym rodzic - mysle ze jeszcze nie czas na takie decyzje. Najpierw chcialabym spokojnie do konca pierwszego trymestru dotrwac.
Anioleczek,
Juz Ty tu lepiej takich przeczuc nie miej, nastawienie jest bardzo wazne.
Wierze ze Ci sie uda i Ty tez uwierz. Bede trzymac kciuki zeby bylo dobrze.

Ja po transferze jak juz lezalam sobie na lozku w klinice to jak nikt nie widzial to podnioslam tylek do gory tak zeby te maluchy sie tam dobrze ulozyly. Nie wiem czy to pomoglo w czymkolwiek czy nie ale jeden sie ulozyl i zostal :-)

Ostatnia edycja:
Do góry