reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Któraś z dziewczyn ma transfer w poniedziałek, ale nie pamiętam która przepraszam :rofl2:. Chciałam zapytać jak się czujesz i jak nastrój? Ja już odczuwam skutki luteiny i duphastonu głowa pęka.
Ja ja!! :) Na razie czuję się ok - ostatnie kilka dni miałam jakiś dziwny brudny śluz - nie wiem od czego.. ;/ ale od wczoraj biorę duphaston, lutinus i żel cronine, jak na razie negatywnych odczuć brak, poza tym, że już mi cycki zaczynają nabrzmiewać... obstawiam +3kg w ciągu następnego tygodnia... ale ja tak mam zawsze po progesteronie... Na szczęście od dzisiaj jest czyściutko, więc wyłączam myślenie i czekam :D A jak u Ciebie nastawienie? :)

reklama
no ale żeby się ogrzało to potrzebna jest energia z tego ciepłego żołądka/jelita... gdzieś raz czytałam że przy staraniach w 2 połowie cyklu powinno jeść się właśnie rozgrzewające potrawy typu zupy gulasze itp i zastanawiałam sie właśnie o co chodziło i tak mi przyszło do głowy czy nie chodziło o wahania temp ciała :p
Tez to slyszalam i mam zamiar zastosowac przy nastepnym podejsciu. Podobno chodzi o to zeby rozgrzac organizm tak zeby macica byla ciepla :) bo zimne ja ochladza czego kropki nue lubia. Hehe wiem brzmi smiesznie ale juz nie raz to slyszalam i sie smialam a teraz sproboje to wykorzystac :D

Tylko ja nie plamilam a krwawilam a do tego wypłynął że mnie taki olbrzymi skrzep (sorry za detale) że myślałam że to dziecko i już po wszystkim... Boże, nie życzę nikomu tego doświadczyć...
Jeju Liv. Trzymaj się mocno. Dzidzius już jest duży i na pewno da radę. Ja miałam też takie krwawienie dość silne ok 12 tyg. Co prawda bez skrzepow ale było. Dziś Misia skacze obok... będzie dobrze. Trzymamy wszystkie mocno kciuki.

Tylko ja nie plamilam a krwawilam a do tego wypłynął że mnie taki olbrzymi skrzep (sorry za detale) że myślałam że to dziecko i już po wszystkim... Boże, nie życzę nikomu tego doświadczyć...
Jeju Liv. Trzymaj się mocno. Dzidzius już jest duży i na pewno da radę. Ja miałam też takie krwawienie dość silne ok 12 tyg. Co prawda bez skrzepow ale było. Dziś Misia skacze obok... będzie dobrze. Trzymamy wszystkie mocno kciuki.

Witam wszystkie staraczki .Mam do oddania leki które mi zostały po stymulacjach. Lutinus100mg term. 04/2018. Opakowanie bez aplikatora. Estrofem2mg term.02/2019, 2opak.minus 4 tabl. Encorton5 mg term.03/2018. opak . Clostilbegyt50mg. term.07/2019 opak. Luteina50mg podjęzykowa 09/2017 0rgametril5mg.term.05/2019 15 tab. Jak ktoś chętny z okolic Olsztyna to proszę o wiadomość.Mogę i wysłać jak ktoś potrzebuje . tel.604652034
O pro
Prawne sprawy i alimenty są dla mnie nieistotne. Boję się że gdzieś tam kiedyś może w jego sercu pojawić się żal do mnie, że nie próbowaliśmy do końca z jego nasieniem (bo mam wrażenie że on to tak odbiera, że jak nie może mieć swoich biologicznie dzieci to nie jest pelnowartosciowym mężczyzną). Choć jego dzieciaki też uwielbiają-jak już się doczekamy to on będzie ten fajny, a ja ta jędza co krzyczy i wszystkiego zabrania :p. Przed nami trzecia procedura i trzeba coś postanowić.
Macie z M super podejście do życia. Pogratulować ☺
Sprobujcie zaplodnienia pol na pol. Porozmawiajcie z lekarzem zeby tak Ciebie wystymulowal zeby bylo jak najwiecej pieknych oocytow i polowe zaplodnijcie nasieniem.emka a druga nasieniem dawcy. To chyba najlepsze rozwiazanie. My tak chcielismy zrobic ale moja poprzednia klinika sie nie zgodzila. Teraz jak bedziemy podchodzic do 4 procedury w innej klinice to taki sposob wlasnie wybierzemy. Spronujemy jeszcze raz z nasieniem emka ale alternatywnie gdyby sie nie udalo to beda zarodki z dawca. Pamietaj ze przy 3 procedurze zapladnuaja Wam juz wszystkie komorki

Ja ja!! :) Na razie czuję się ok - ostatnie kilka dni miałam jakiś dziwny brudny śluz - nie wiem od czego.. ;/ ale od wczoraj biorę duphaston, lutinus i żel cronine, jak na razie negatywnych odczuć brak, poza tym, że już mi cycki zaczynają nabrzmiewać... obstawiam +3kg w ciągu następnego tygodnia... ale ja tak mam zawsze po progesteronie... Na szczęście od dzisiaj jest czyściutko, więc wyłączam myślenie i czekam :D A jak u Ciebie nastawienie? :)
Nastawienie ok :). Urlop mam także mam co robić i nie myślę. Ja od wczoraj duphaston i luteina i utrzymuje estrofem. Jedyne co to ten ból głowy, ale u mnie to normalne. Piersi bolą też ;) jeden zarodek czy dwa będziesz miała podany?

reklama
Aaaaaa!!! Mam wynik biopsji endometrium!!! Jest wszystko już dobrze!! Brak zapalenia!!! Yuppi!!! :):):):):):):) [emoji1323][emoji7][emoji1377][emoji471]

A to oznacza ze od 1dc (za jakieś 2 tyg) zaczynam antyki! W międzyczasie robię badania. Teraz tylko oby wymaz był czysty - to jedyna moja zmora - i już nic nie będzie w stanie mnie zaskoczyć!!

A to super!
Super kochana wkoncu sie doczekalas trzymam.mocno kciuki za dobre wymazy i start stymulacji

Do góry