reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Już sprawdziłam. Miałam sprawdzić z Mężem ale zdecydowaliśmy ze zobaczę jak tylko pojawia się w necie. Niestety beta negatywna. Wracam już do domu i otworzę z rozpaczy wino (to taki sposób na odstresowanie się polecany przez dziewczyny z forum). Ale mam już plan działania. Niestety przy pierwszym poronieniu byłam lyzeczkowana (był to stary, zacofany szpital, gdzie każda po poronieniu lyzeczkuja) i najprawdopodobniej to jest problemem (np. powstałe w ten sposob zrosty). Miałam nadzieję że to nie wpłynie na przebieg in vitro, ale skoro zarodki piękne, stymulacja bezproblemowa, itp. to szukamy przyczyny. Szukam teraz miejsca w którym można szybko wykonać histeroskopie diagnostyczną (wiec sierpień będzie miesiącem odpoczynku od transferu).
A który to Twój nieudany transfer? Kochana walczymy dalej! :D
Wiem co czujesz... codziennie będzie lepiej, każdego dnia będziesz powoli znowu coraz silniejsza!

reklama
Dodam ze ja bywam... autorytarna, lubbie kontrole, a wlasciwie sama mozliwosc kontroli... moj maz ma haslo do wszystkich maich maili, fb, telefonu itd. Nawet tu moglby wejsc bo to standardowe haslo jakiego uzywam. Ja tak samo moge wejsc na kazde jego konto. Ale juz to ze mam.dostep i bez problemu moglabym zobaczyc z kim rozmawia itd jest dla mnie wystarczającą motywacja zeby tego nie robic. Dla mnie im ktos cos bardziej chowa tym bardziej jest to podejrzane...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Identycznie jak u nas z tymi hasłami. My też znamy swoje na wzajem.... aczkowiel mój M krytykuje,że się tak wkręciłam w forum... mówi,że przez to cały czas o tym myślę, bez przerwy...

Już sprawdziłam. Miałam sprawdzić z Mężem ale zdecydowaliśmy ze zobaczę jak tylko pojawia się w necie. Niestety beta negatywna. Wracam już do domu i otworzę z rozpaczy wino (to taki sposób na odstresowanie się polecany przez dziewczyny z forum). Ale mam już plan działania. Niestety przy pierwszym poronieniu byłam lyzeczkowana (był to stary, zacofany szpital, gdzie każda po poronieniu lyzeczkuja) i najprawdopodobniej to jest problemem (np. powstałe w ten sposob zrosty). Miałam nadzieję że to nie wpłynie na przebieg in vitro, ale skoro zarodki piękne, stymulacja bezproblemowa, itp. to szukamy przyczyny. Szukam teraz miejsca w którym można szybko wykonać histeroskopie diagnostyczną (wiec sierpień będzie miesiącem odpoczynku od transferu).
Bardzo mi przykro [emoji21]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde, a wiadomo juz na 100%? Który masz dpt? Nie ma żadnych szans? A w jakim mieście się leczysz? Tyle nas tu, że nie ogarniam... A u Ciebie w klinice nie robią histero?

8dpt 5dniowej blastki bardzo ładnej więc szans nie ma. Tym bardziej że bóle już na okres więc spodziewam się ze jutro bede miała (w zeszłym cyklu też dostałam na drugi dzień po odstawieniu leków więc przynajmniej nie czekam kilku dni-uważam to za plus :). Lecze się w Warszawie i akurat u mnie w klinice nie robią histeroskopii ale mam namiar na dobrego lekarza tylko muszę popatrzeć opcje zrobienia na NFZ i prywatnie. Zależy mi na czasie więc to co będzie szybciej zrobię.

Nie polecał ale jak zapytałam powiedział że mogę jeśli nie mam przekroczonych norm witaminy D3. Nie pamiętam który lekarz kiedyś mi powiedział że kobiety często je biorą i są zadowolone jak zobaczyłam je na biurku u niego.

U doktor Cz. w końcu nie byłam bo miałam iść w związku z brakiem zarodków a w tej sytuacji nie było już potrzeby szczególnie że chcę żeby M. mnie prowadził i już do innego lekarza nie zamierzam iść. W 100 % chcę się w jego ręce oddać... Nie stresować się innymi...
W takim razie muszę się ich dopytać czy i ja mogę to brać skoro przy kwasie foliowym Mam D3 .. ?

A jakie są skutki zbyt wysokiego poziomu D3 w organizmie ? @gosia321 pomożesz ??

Identycznie jak u nas z tymi hasłami. My też znamy swoje na wzajem.... aczkowiel mój M krytykuje,że się tak wkręciłam w forum... mówi,że przez to cały czas o tym myślę, bez przerwy...

Mój tez na początku sie smial, a teraz tylko mowię "moje dziewczyny" to czy tamto i wszystko juz wie [emoji12]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

8dpt 5dniowej blastki bardzo ładnej więc szans nie ma. Tym bardziej że bóle już na okres więc spodziewam się ze jutro bede miała (w zeszłym cyklu też dostałam na drugi dzień po odstawieniu leków więc przynajmniej nie czekam kilku dni-uważam to za plus :). Lecze się w Warszawie i akurat u mnie w klinice nie robią histeroskopii ale mam namiar na dobrego lekarza tylko muszę popatrzeć opcje zrobienia na NFZ i prywatnie. Zależy mi na czasie więc to co będzie szybciej zrobię.
Kurcze a wierzyłam że się uda....

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

A który to Twój nieudany transfer? Kochana walczymy dalej! :D
Wiem co czujesz... codziennie będzie lepiej, każdego dnia będziesz powoli znowu coraz silniejsza!

Mój drugi transfer (z tego co pamiętam to też miałaś dwa). To prawda,złość i rozpacz przeplata się z siłą walki i wiem, że walczyć będę (będziemy) aż się uda.

hehe mój też już tylko spogląda co monitor, i łapie się za głowę :D Ale wie, że z Wami mi raźniej, przynajmniej już nie pamiętam kiedy mi się wyć chciało, chyba jak po porażce oglądałam zdjęcia z primo vision... Czyli już z półtora miesiąca. W dziękuję Wam za to!!! :D A tak to przynajmniej 1-2 razy w tygodniu mnie jakieś doły chwytały i po przepłakanej nocy szłam do pracy jak panda :p

reklama
Nie polecał ale jak zapytałam powiedział że mogę jeśli nie mam przekroczonych norm witaminy D3. Nie pamiętam który lekarz kiedyś mi powiedział że kobiety często je biorą i są zadowolone jak zobaczyłam je na biurku u niego.

U doktor Cz. w końcu nie byłam bo miałam iść w związku z brakiem zarodków a w tej sytuacji nie było już potrzeby szczególnie że chcę żeby M. mnie prowadził i już do innego lekarza nie zamierzam iść. W 100 % chcę się w jego ręce oddać... Nie stresować się innymi...
Moja jakie Wit. Kupiłaś??

Do góry