reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie, to jest kroplówka na zbicie komórek nk, podobnie działa jak encorton który ponoć jest gorszy w skutkach ubocznych. Moja klinika to robi za 250 zł ale niedawno dIewczyny pisały ze można kupić samemu za ok 50 zł i zrobic gdzieś gdzie taniej, albo pogadać z pielęgniarka. Ja sie specjalnie na tym nie znam nk nie badałam, wierze ze to tylko statystyka z moim niepowodzeniem, ale jeśli faktycznie mam wysokie nk i mój organizm zwalcza zarodki to chce z tym spróbować. Oczywiście zobaczę co na to moj lekarz, ale będziemy dyskutować [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Aha a myślisz,że podadzą to bez badania nk? Może też o tym pomyślę? U mnie dwa transfery i zupełnie nic... :-(

reklama
witajcie moje Drogie,
powiem Wam,ze dwa dni wyjęte z życia.
Po pierwsze : Intralipid
zakupiłam dwie buteleczki z woda u mnie w aptece koszt 73 zł wszytsko. ( ale musicie miec zlecenie od lekarza na wydanie leku). Nastepnie udałam się do mojej przychodni...a tem stwierdzono,ze mi tego nie podadzą, że się obawiają. No i zonk.....To ja w te pędy do Łodzi --------> tylko 130 km :) Ale z wywieszonym językiem wpadam i odebrałam zlecenia z nadzieją,ze mi podadzą w Łodzi u doc. Paśnika. Ale niestety....:( Więc wpadłam na genialny pomysł i pojechałam na tzw.NLP udzielenie pomocy w nagłych przypadkach...no i pielęgniarki mówią,ze to jest gabinet prywanty i ze muszę zapłacić 30 zł za podanie. Więc już machnełam ręką...byle mi tylko podali...i co? Nagle zza kotary odzywa się głos chyba lekarza.....ze on by tego się nie podjął....Masakra!!!
Jest godz 19. 00 stoje przed przychodnią zalamana. :( Ale dziewczyny nie poddałam się....pojechałam do innego szpitala oddalonego o 30 km....i co PODALI MI :) bez problemu. Fakt , że lezałam tam do północy...Ale warto było - 400 zł lub 680 w kieszeni :) Bo takie ma Novum ceny za podanie zależy od stężenia i ilości :)

Wczoraj wizyta w Novum . Poki co pęcherzyki rosną. Z tego jak podawał dane lekarz pielęgniarce to sporo ich było. Kolejna wizyta jutro.

Dziewczyny nie wolno się poddawać. Jak zamkną drzwi to otwierajcie okno :))))

My to wariatki jestesmy, ale czego sie nie robi dla dzidziutka [emoji6] A jakie masz zalecenia na ten intralipid? Tylko raz,? Czy przed i w trakcie?

Aha a myślisz,że podadzą to bez badania nk? Może też o tym pomyślę? U mnie dwa transfery i zupełnie nic... :-(

Myśle,ze to zależy od lekarza [emoji58]

Aaaaaa..... Dziewczyny stał się CUD!!! Dzwonili z kliniki. Zostawili jeszcze te jedno jajeczko i dziś podczas porannej kontroli okazało się że się mega podzielił. Nie jest może idealny ale jest!!! Oceniają go na B8 i dziś zamrażają.
To cuda sie zdarzają[emoji3] , trzymam za kropeczka kciuki [emoji110] a tobie bys szybko uporala sie z problemami bys miala ja najlepsze warunki do przyjecia kropeczka. Nie trac wiary.

My to wariatki jestesmy, ale czego sie nie robi dla dzidziutka [emoji6] A jakie masz zalecenia na ten intralipid? Tylko raz,? Czy przed i w trakcie?

Myśle,ze to zależy od lekarza [emoji58]

w sumie trzy....ok 2 tyg przed transferem, w dniu transeru i w 4tc jak się uda :)

reklama
Do góry