reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
miska...no oczywiscie, ze lepiej, bo to mogloby byc przyczyna tego, ze sie nie uda, wiec musze podleczyc wszystko...zeby bylo elegancko tam na dole dla maluszkow:tak:

Magdusia...a jaka ty bakterie leczylas w Novum i moze pamietasz co mialas przepisane? udalo sie ja pokonac szybko?

hej, jestem przepraszam ze sie nie odzywalam ale jestem padnieta jak skarpeta:( z moim mezusiem torche lepiej no i oczekujemy :)

miliaa ja też miałam antykoncepcje przedłużoną o bakterię, ale diphereline zaczęłam brać jak tylko wyszło,że posiew ok.Ten zastrzyk to ampułka z płynem plus druga ampułka proszek i trzeba to wymieszać i kupić najcieńsze igiełki jakie są i zapodać-dasz radę.
Ja zaczynałam całą procedurę u swojego gina w Radomiu co współpracuje z Novum więc wtedy mi ten posiew z bakterią wyszedł i przepisał mi globulki Betadine i pomogły.
A jak już trafiłam do Novum po właściwą stymulację, to przyznałam się szefowi,że miałam bakterię i kazał powtórzyć już na miejscu posiew i wynik był jak wyszłam z wizyty i tylko powiedział żebym przez te 2 dni do punkcji aplikowała sobie Lactovaginal (myślę, że jakby coś gorszego wyszło, to by mnie nie dopuścił do punkcji)O i taka moja historia.

hej dziewczyny - gorąco się zrobiło tu :-) ale to dobrze - wysyp wiosennych dzidziusiów będzie - w końcu wiosną życie się zaczyna :-)

Za wszystkie oczekujące na punkcję, transter, testy trzymam mooooocno kciuki - musi sie udać!!
Ja po piatkowym USG byłam załamana... Myśleliśmy z mężem o przerwaniu stymulacji i podejściu ponownie za jakiś czas - były tylko 2 pęcherzyki 0,9cm - to był 5 dzień stymulacji. Zwiększono mi dawkę puregonu do 200 i w końcu jajniki ruszyły pełna parą. Nawet ten mój śpący jajnik naprodukował ok 2 pecherzyków :-D
W sumie mam ich ok 7. jutro idę na kolejne podglądanko i zobaczymy, czy to ostatnie przed punkcją, czy jeszcze w piątek będziemy oglądać. Punkcja w sobotę lub poniedziałek :-D:-D:-D:-D:-D

milia - wiem co czujesz - też musiałam przełożyć stymulacje ze względu na bakterię. Mi wyszła ureaplasma, ale na szczęście szybko sie z nią uporaliśmy :-) u Ciebie pewnie będzie podobnie :)
A co do długiego protokołu przy endometriozie - to mój lekarz powiedział, że są wtedy dużo lepsze rokowania. Ja juz dziś na koncie mam 26 zastrzyków z gonapeptylu, ale jeszcze kilka - mam nadzieję że się opłaca, bo brzuch mam siny!!!!! :-p

Witam wszystkie Staraczki i te Zabąblone :)
My wczoraj byliśmy na wizycie podsumowującej, nic nowego się nie dowiedzieliśmy, tylko plany na przyszłość.
W drugiej połowie czerwca mamy się zgłosić i rozpoczniemy drugą próbę, mam nadzieję tym razem udaną.... Kiedyś musi się udać!!! Ostatnim razem miałam krótki protokół, szybki i lekki. Teraz będę miałam długi, może uda się wychodować więcej komórek, bo okazało się, że ostatnio 2 pęcherzyki zbyt szybko się rozwinęły a poza nimi było tylko jeszcze 7 prawidłowych i żadnych drobnych. Pan Doktor powiedział, że dziwna sprawa - stąd długi protokół i więcej podglądanek i ewentualnych modyfikacji.
Nie da się całkowicie zapomnieć o utracie Bąbelków, ale oczekiwanie na kolejną próbę zdecydowanie pomaga się pozbierać...

Pozdrawiam :)

reklama
Do góry