A wizyta w Invictie calkiem spoko mimo iz konsultant nie dopelnil formalnosci i mimo potwierdzenia przeze mnie terminu wizyty i wyslania dokumentacji nie umowil wizyty konsultacyjnej lekarzowi 12.07 mimo ze wyslal.mi potwierdzenie tego terminu
ale nic lekarz przeprosil za zaistniala sytuacje i dal rade przegladal dokumenty w trakcie spotkania i zadawal pytania
I tak :
1. Emek dostal skierowanie na defragmentacje dna plemnika, test z kwasem hialuronowym i test osksydacyjno/redukcyjny
2 razem dostalismy zlecenie na badanie genetyczne cftr genu mukowiscufozy to jedyne z genetycznych ktorego nie mamy
3 lekarz powiedzial ze przegladajac dokumentacje i poprzednie podejscia moze stwierdzic ze jednak glowny problem to nasienie a moje choroby wspolistniejace czy tez mutacja mthfr sa dodatkiem gdzies z konca listy przyczyn niepowodzen
4. Wielkie zdziwienie lekarza ze moja klinika nie diagnozuje pacjentow tylko na slepo robi ivf. I szok ze caly segregator badan oprocz paru wyjatkow byl robiony na wlasna reke
5. Oburzenie lekarza gdy powiedzielismy ze przy ostatnim podejsciu byla decyzja o dawcy i nasza klinika nie zgodzila sie na
nasza prosbe zaplodnienia komorek 50/50 czyli polowa nasieniem emka polowa nasieniem dawcy. W invictie nie ma takiego problemu i nie ma odpowiedzi takiej jaka otrzymalismy u nas a co panstwo zrobia jesli zarodki z nasieniem emka beda gorsze od zarodkow z nasieniem dawcy. Bedziecie miec dylemat co podac. Kuzwa przeciez wiadomo ze najpierw podamy w pelni swoje a jak sie nie uda to z dawca
6. Ewentualny plan to dlugi protokol z menopurem w duzych dawkach start od 225 plus gonapeptyl (czyli witaj bolu glowy)
Duze dawki zeby wytworzyc jak najwiecej komorek. Odroczony transfer o 1-2 cykle zeby organizm odpoczol i podanie mrozakow
7 badania immunologiczne warto zrobic choc ewentualne leki skonsultowac z lekarzem prowadzacym bo nie zawsze oblozenie lekami od immunologa pomaga. Ale absolutnie nie mowil zeby nie diagnozowac jak to wiecznie slyszalam u siebie. I tez nie powiedzial ze nie ustosunkuje sie do ewentualnych zalecen immunologa
Kuzwa jedyne o co zapomnialam spytac to suplementy jakie poleca brac dla mnie i dla emka. Wylecualo normalnie z glowy. A co wy kochane mualyscie zalecone z supli w invictie?