reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
a jeszcze mam pytanie do kobitek ktore szły/idą długim protokolem. czy czesto są monitoringi w dlugim protokole? jestescie na L4 czy pracujecie?
Ja pracowałam. Zaczęłam stymulację "właściwą" od 4dc, monitoring po 5 dniach potem średnio co 2-3dni. Punkcja w 17dc - czyli 12 dni stymulacji, potem ovitrelle (sb wieczór) i w pn punkcja. Dodam, że w niedzielę byłam jeszcze w pracy (mam fizyczną, dość ciężką) ale czułam się wspaniale :D

Ja pracowałam. Zaczęłam stymulację "właściwą" od 4dc, monitoring po 5 dniach potem średnio co 2-3dni. Punkcja w 17dc - czyli 12 dni stymulacji, potem ovitrelle (sb wieczór) i w pn punkcja. Dodam, że w niedzielę byłam jeszcze w pracy (mam fizyczną, dość ciężką) ale czułam się wspaniale :D
tylko problem z wyjsciami z pracy...

No właśnie nie, bo nie prowadzi ciąży, a na tego co trafiłam... Słuchaj, bo ja mało co z krzesła nie spadłam:
1. mogę odstawić kw. foliowy, bo to g... daje
2. jak zapytałam o witaminy: "Możesz brać jakie się ci podobają"
3. założy mi Pan kartę ciąży? Teraz mi się nie chce ....

Wiele było takiego opryskliwego gadania.

Za jaką kwotę się u Ciebie prowadzi ciążę? I co to za lekarz? Może ja się tam przejdę, no ale najpierw muszę zrobić chociaż te wyniki z krwi i moczu. Ehh.. jestem zawiedziona, a stary grzyb zepsuł mi humor...
o matko boska gdzieś ty trafił do Hitlera

tylko problem z wyjsciami z pracy...
Ja na szczęście mam możliwośc w jeden dzień się urwać a np na drugi dzień przychodzę wcześniej i dziewczynom "odrabiam". Możesz zapytać w klinice czy na monitoringi możesz chodzić do różnych lekarzy. Mój prowadzący był akurat na jakiejś konferencji zagranicznej i na monitoringi zapisywałam się do tego, do kogo mi było na rękę. Raczej to nic dziwnego, że nie możemy być w klinice co 2 dni akurat w tych godzinach, w których przyjmują lekarze, zwłaszcza, że mój co prawda jest prawie codziennie ale np w godz 10-14.

Czytałam właśnie ulotkę tych nowych zastrzyków i tam piszą że bierze się je do dnia pobrania a mi tylko trzy przepisała i gonal i menopur też mam wyliczony do czwartku... To już w czwartek ona by chciała pobranie mi robić? Kurczę nic nie mówiła a ja załamana tymi nierównomiernymi pęcherzykami już o nic nie zapytałam...
Pozniej dostaniesz recepte na nastepne opkakowanie

no własnie co do Kliniki - czy którach się leczy u LEWANDOWSKIEGO w novum w Wawie? Podobno to jest guru i nazywaja go magikiem. jest założycielem novum , tylko przyjmuje ponoc ciezkie przypadki. Dajcie proszę znak. a Ty na jakim etapie? :)

Ja jestem u Lewandowskiego. Ale wiesz co, nie było etapu w którym ktokolwiek mnie weryfikował czy się nadaje na pacjentkę Lewandowskiego.. po prostu się do niego umówiłam bo brałam pod uwagę jego, zamore i wojewódzkiego. Lewandowski miał najszybszy termin wiec do niego poszłam..
Mam nadzieje ze guru, bo póki co z jego empatia i podejściem do pacjenta bardzo słabo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, ja dopiero zaczynam 2 opakowanie antykoncepcji. 4.08 mam następną wizytę strasznie się cieszę ale i mam obawy. Proszę napiszcie mi czy te zastrzyki bardzo bolą bo ja to strasznie przeżywam, nie lubię igieł a wiem że będę musiała sama je robić. Czy te procedury tak długo trwają? Buziaki

Do góry