reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny znow mnie troche nie bylo pewnie mnie nie kojarzycie - oprócz Aduni i Joko :) - dla przypomnienia 2 ivf nie udane w fertimedica w Wawie. Podejrzewali nam wady genetyczne bo w ostatnim ivf jakies esy floresy wyszy w komorkach i się nie pozapładniały i teraz tak:na wyniki czekalismy 4 tyg. ale jest wszystko ok! :) i teraz sie zastanawiam czy nie powinnam zmienic kliniki skoro 2 razy invitro nie udane?? Jak Wyrobiłyście? To pierwsze pytanie a drugie to powiedźcie porszę czym Was stymulowano? Ja mam 38 lat wiec dostałam elonve, ale tylko 6 pecherzykow mialam a drugim razem menopur 225 ale też tylko 6 sztuk... czy sa jakiem inne mocniejsze leki stymulejace na takie wiekowe babeczki :) ?
Może kwestia dawki, ja miałam menopur 375 dawka i było 16 jajek. Amh mam ponad 7 a słabo reagowałam i z dawki 200 lekarz zwiększył mi właśnie do 375

A ja mam dziś okrutny dzien i pierwszy raz od początku calej procedury poklocilam sie z M... :-( teraz mam wyrzuty sumienia że mialam być usmiechnieta i niczym sie nie martwić dla Kropka a tu zadyma sie rozkrecila :-(
Ja tez z M czasami spiecia mamy ale to jest wynik ivf sytuacji. Czasami juz nas to przerasta plus inne problemy nakladaja sie w najmniej oczekiwanym momencie. Ciezko zapanowac nad emocjami[emoji20]

Hejka, ja tez cię pamietam z iui :) ty już po dwóch ivf??
Chyba tez w lutym tu z iui przyszłaś? Ja dopiero jedno ivf. Mam 35 lat. U mnie tez było słabo z jajkami i zarodkami (a mam super amh). Tzn po menopur 225 miałam 3 pecherzyki, z czego 2 dojrzale i zero zarodków do transferu.
Zmieniłam klinikę ( na nOvum). W nowej powiedzieli od razu ze mam endometriozę wiec słabe jajeczka i koniecznie długi protokół z antykoncepcja przed. Także myśle ze to będzie u mnie klucz do sukcesu. Może u ciebie tez jest potrzeba zmiany protokołu.
Ja myśle ze purgeon jest dobry. Dziewczyny ładnie obradzaly w jajka po nim.
Co do klini tez mysle o zmianie na novum, ale jeszcze sie waham, jak moja ginek mi dobry plan jutro przedstawi to jeszcze dam jej szansę. Kochana a jak się wykrywa tą endometriozę? Robi się jakieś badanie?? JaCię też w iui kojarzę :)

reklama
Do góry