Vinszka
Fanka BB :)
@Emilianka6966 i @Oska305 trzymam kciuki za dzieciaczki a Wy trzymajcie proszę za mnie-usg genetyczne
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]
Uhh to zaciskam i ja
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Emilianka6966 i @Oska305 trzymam kciuki za dzieciaczki a Wy trzymajcie proszę za mnie-usg genetyczne
Proxicam [emoji6]Przed transferem miałam relanium i jeszcze jeden lek przeciwzapalny i rozkurczowy proxi...coś nospy nie brałam. Wezmę jeśli będę miała bóle brzucha -inaczej nie biorę.Dzisiaj jeszcze mam dwa razy wziąć relanium, więc to też działa rozkurczowd jutra tylko luteina i duphaston 3x1
Kochana ale to jak w koncu jestes zadowolona czy nie ? jaki plan ma na ciebie dr Lewandowski ?Ja jestem u Lewandowskiego. Ale gdyby inaczej sie ulozylo to poszlabym do Zamory. (jak sie umawialam to nie bylo wolnych terminow u Zamory przez 2 miesiace). Jestem po pierwszej wizycie dopiero.
Mam co do Lewandowskiego watpliwosci. Z jednej strony ponoc super fachowiec - bardziej w to wierze niż wiem z doświadczenia, bo każdy lekarz kreuje sie na wiedzacego wiecej od poprzedniego, wiec nie robi to juz na mnie wrazenia.
Z drugiej strony na pierwszym spotkaniu troche chaotyczny w tlumaczeniach, ja sie pogubiłam jaki jest plan, musialam dwa razy dopytywac, co w takim razie robimy pokolei a i tak wyszlam z gabinetu i pojawily mi sie 3 kolejne pytania na ktore nie mialam odpowiedzi. Strasznie zapracowany, przez co niezbyt miły np podczas rozmowy telefonicznej.
Nikt mnie nie uprzedził w Novum jak wyglada w zasadzie wspolpraca, caly proces. Jak sie kontaktować, co to sa dyzury telefoniczne, konsultant jakis (automat telefoniczny mowi, ze moge wcisnać 1 zeby sie polaczyc, ale kto to jest to nie wiem). Raz sie umowilam na konsultacje telefoniczna z dr, nikt mi nie przekazal ile mam czasu, tylko ze mam dzwonic od 15:40-16. Pomyslalam, ze super, sporo czasu mam na rozmowe, super klinika, płace kupe kasy, ale mam w koncu wysoki poziom ta.. tere fere...
ale skoro tak to zinterpretowalam, to zapisalam sobie te pytania ktore mialam po pierwszej wizycie. Po pierwszym pytaniu (juz byl niespokojny, bo dlugie pytanie zadałam), chcialam zadac kolejne, to mi mowi wprowadzajac niespokojna i napieta atmosfere, ze jak ja chce tyle pytan zadawac, to prosze sie umowic na wizyte, ze on ma pół minuty na kazdy telefon i on nie ma czasu tak sobie rozmawiac. Ok, nikt mnie nie uprzedził, ale w takiem razie ok, ide do meritum - wyniki badan a histeroskopia, czy mam sie umawiac na zabieg. Nie mial przygotowanych wynikow przed oczami, jakas asystentke poprosil o moje wyniki, a do mnie wybąkbnął tylko "ta rozmowa juz za dlugo trwa, on oddzwoni" i rzucil sluchawką.
Generalnie nie wierzylam że oddzwoni i juz szykowalam plan B, co zrobic teraz, czy zmienic klinike, lekarza... To byla godz. 16. Z nadzieją czekalam z telefonem przed oczami cale popoludnie. Spisałam juz to na straty. o 20:30 patrze na telefon który spuściłam z oczu na 15-20 minut, że telefon nieodebrany z warszawy... Oddzwaniam - Lewandowski. pierwsze co, to ochrzan dostałam "Jak się umawiamy że bede oddzwaniał, to prosze odbierać!"...... no do jasnej ciasnej... czekalam 4 godziny!! nie poinformowal mnie o ktorej zamierza oddzwaniac, a chyba moge na 5 minut pojsc siku czy cokolwiek i nie odbierac telefonu... ech..
no nic, finalnie miło że pamietal i oddzwonił, temat mi wyjasnił i wiedziałam co dalej robić z histeroskopią. natomiast co do jego tempa, atmosfery niepokoju którą wprowadza - tutaj ogromny minus, bo czuje sie jak jakiś petent ktory na kolanach powinien prosic króla o łaskę, a w koncu to ja jestem klientem któremu płacę grubą kasę za wizyty, ivf i nie jestesmy w sklepie spożywczym, tylko kurcze walczymy z bardzo delikatnymi tematami niepłodności, wiec troche innego podejscia bym sie spodziewała.
Takze podsumowując - najwazniejsze zeby byl efekt = zdrowy bobas albo dwa w ramionach. jesli on ma mi to dać, to niech sobie będzie jaki jest, ale mam nadzieje, ze jego opinia (i cena) jest naprawde tego wszystkiego warta. ja póki co w to chcę wierzyć..
O właśnie leżę w łóżku i nie chciało mi się wstać aby sprawdzic DziękujęProxicam [emoji6]
Oj przykro mi. Z czystym sumieniem pole am Novum i dr Zygler. A i w wajacje nie planuje urlopu takze bez przerw mozna kpntynuowac wizyty :-)ja leczę się w ferti medice ale tam nie robia ifv z badaniem zarodków. A jestem po 1 naturalnym zajciu i poronieniu, 3 inseminacjach i 2 ivf. Teraz podejrzewaja powazne wady genetyczne bo po zapłodnieniu nie było podziałów dobrych tylko jakieś mutacje któych ani lekarz ani embriolodzy nie widzieli jeszcze. czekamy na wyniki genetycznych.
Dziewczyny przyszły mi wyniki progesteronu z wczoraj 16,63. Czy to jest Ok? Niby w normie. Cały czas przyjmuje duphaston x3 i Luteinę tez 3.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Powodzenia dziś dla Wszystkich :-) samych dobrych wieściTrzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
Już czerwiec - kobietki, to będzie nasza wiosna, a idzie lato, pogoda sprzyja zaciążeniom! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :*
Shake it up baby, twist and shout
Będzie sie działo
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz
2017-06-28 emilianka6966 wizyta u lekarza prowadzącego ciążę ( ET 09.05.2017 )
2017-06-28 Oska305 Wizyta kontrolna i lekarza prowadzącego
2017-06-30 Ilona88 usg połówkowe
2017-07-01 Vinszka IV weryfikacja + USG ( ET 13.06.2017 )
2017-07-01 Mruch Betowanie
2017-07-07 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna + USG 16t4d
2017-07-10 Maddie@ termin porodu
2017-07-12 Klarsa termin porodu
2017-07-17 Rustynka termin porodu
2017-07-21 aniasiwa USG23tc
2017-07-30 Jaskolcia termin porodu
2017-10-25 Kikuli termin porodu
2017-10-28 anetka303 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu
2017-12-14 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znjadziesz instrukcję
Trzymam mocno. Na pewno Bedzie dobrze[emoji9] [emoji9]@Emilianka6966 i @Oska305 trzymam kciuki za dzieciaczki a Wy trzymajcie proszę za mnie-usg genetyczne
Oj tak. Dwoje rozrabiaków. [emoji7] [emoji7] [emoji4]Dzień dobry wszystkim!
@Emilianka6966 dobrej wizyty i podglądania małego człowieczka. Jak się czujesz Kochana?
@Oska305 tutaj podglądamy dwa wspaniałe brzdące! Czekaaamy z niecierpliwością na info co się dzieje u mamusi w brzuszku
@Liv26 chyba obiło mi się o uszy, że dziś powtarzasz betę? Zaciskamy mocno kciuki. [emoji110][emoji110]