reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny jestem po punkcji
ostatecznie pobrali mi 16 jajek niestety wszystkie musiałam zamrozić gdyż plemniki z biopsji M nie nadawały się do zapłodnienia . za 10 dni wizyta i dowiem się kiedy możemy na nowo poszukiwać u M małych mocarzy
Trochę mi przykro.ale jak na fakt ze M ma azoospermie a jednak znaleźli plemniki i spermatogeneza zachowana( w co mało który lekarz wierzył) to już mi trochę lepiej . szczególnie jak widzę ze M na nowo uwierzył ze może mieć WŁASNE dzieci jedynie co musimy teraz robić to zastosować jeszcze większą suplementacje M.
Wierzę ze teraz już bedzie tylko lepiej .
Przecież nadzieja umiera ostatnia

reklama
moze i pytanie wydaje Ci sie glupie tylko,ze szukajac informacji na temat dlaczego zarodek sie nie zagniezdza trafilam na wiele rozmow na forach na ten wlasnie temat.... i wyobraz sobie ze kobiety ,,plucza,, pochwe czysta wode pod prysznicem,inne natomiast uwazaja,ze wlasnie w ten sposob wyplukuje sie flore bakteryjna pochwy.W niektorych artykulach wyczytalam ze robi sie to nawet specjalnymi srodkami,oczywiscie tylko przy zaleceniu przez lekarza.Zaciekawil mnie ten temat i dlatego pytam jak to jest u Was i jakie jest wasze zdanie....

No to odpowiedziałam przecież [emoji6]

Cześć dziewczyny! Mam wyniki drugiej bety. Po 48h z 58,53 na 161,3...:-)
Progesteron 30,1 ng/ml. Czy progesteron jest dobry?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja bym skakała do nieba [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Hej Dziewczynki! Chwilę mnie nie było bo musiałam ochlonac i nadrobić zaległości ale już jestem i to z mega dobra nowina :)
Przedstawiam Wam naszego Kropka! [emoji1]
1498305435-aaaaaa.jpeg

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Hej dziewczyny czy jest tu jakas laska której transfer się powiódł mimo infekcji pęcherza tuż po transferze? A może znacie taki przypadek?

Ja przy dwóch pierwszych transferach mialam zapalenie pęcherza (jak tylko zaczynałam aplikować Lutinus zaczynał się problem). Mi się nie udało ale to na pewno nie z tego powodu. Pij dużo, dużo wody żeby płukać pęcherz a będzie dobrze. I jedz suszoną żurawinę (ostrożnie z herbatą bo zawiera hibiskus który wywołuje skurcze).

Ja przy dwóch pierwszych transferach mialam zapalenie pęcherza (jak tylko zaczynałam aplikować Lutinus zaczynał się problem). Mi się nie udało ale to na pewno nie z tego powodu. Pij dużo, dużo wody żeby płukać pęcherz a będzie dobrze. I jedz suszoną żurawinę (ostrożnie z herbatą bo zawiera hibiskus który wywołuje skurcze).
Miałam to samo przy crio. Niestety, dodatkowo do zapalenia pęcherza dostałam ostrego bakteryjnego stanu zapalnego ...i dlatego się nie udało ,;( wody piłam bardzo dużo i sok z źurawiny.

Miałam to samo przy crio. Niestety, dodatkowo do zapalenia pęcherza dostałam ostrego bakteryjnego stanu zapalnego ...i dlatego się nie udało ,;( wody piłam bardzo dużo i sok z źurawiny.

W czwartek miałam transfer i zaraz po tym dostałam zapalenie pęcherza doktor dał mi antybiotyk ale jakoś nie mam zbytnio nadziei na pozytywną betę ;( dzięki za opowiedz;)

Cześć dziewczyny jestem po punkcji
ostatecznie pobrali mi 16 jajek niestety wszystkie musiałam zamrozić gdyż plemniki z biopsji M nie nadawały się do zapłodnienia . za 10 dni wizyta i dowiem się kiedy możemy na nowo poszukiwać u M małych mocarzy
Trochę mi przykro.ale jak na fakt ze M ma azoospermie a jednak znaleźli plemniki i spermatogeneza zachowana( w co mało który lekarz wierzył) to już mi trochę lepiej . szczególnie jak widzę ze M na nowo uwierzył ze może mieć WŁASNE dzieci jedynie co musimy teraz robić to zastosować jeszcze większą suplementacje M.
Wierzę ze teraz już bedzie tylko lepiej .
Przecież nadzieja umiera ostatnia
Super wynik jezelir chodzi o jajca :-) Na pewno uda się znaleźć tego szczęśliwego mocarza u M ;-) trzymamy kciuki

reklama
Do góry