reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hmmm raczej nie ma takiej opcji, że jeden test był pozytywny a potem nagle wszystkie są negatywne. Normalnie w 14dpt testy wychodzą pozytywne. Tutaj w UK się w ogóle nie robi bety zazwyczaj nawet po ivf. A niestety ja jestem w tej realności tutejszej i muszę z tym żyć.
Wydaje mi się że stwierdzenie ze nie daje tej ciąży szansy to trochę przegięcie...

Pytam, nie stwierdzam.
Skoro jestes pewna to ok. Po prostu ja bym tak nie zaryzykowala, dlatego zapytalam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zgadzam się z Tobą dżoasia. Boli mocno bo nadzieję były ale trzeba się podnieść...
Przy poprzedniej ciazy już było w 8dpt widać a teraz w 14 jest dupa blada...
Z tego co pamiętam to Ty robiłaś przerwę?
Tak, przymusowa przerwa - czekam na wyniki badań i zastanawiam się czy jakichś dodatkowych na własną rękę nie zrobić - wiadomo kosztują ale to nic w stosunku do kosztów całej procedury a jeszcze bardziej porównując ze stratą ciąży :( coś jeszcze poczytam o tych cytokinach, allo mlr i testach cytotoksycznych i pewnie zrobię na początku przyszłego tygodnia. Macie jeszcze jakieś pomysły? Ktoś coś badał? :)

No właśnie się go pytam ale jeszcze nic nie odpowiedział. Może musi sprawdzić i pomyśleć.... dam znać jakby cos mi zasugerował. Może komuś innemu też się przyda...
Pewnie musi sprawdzić co moze byc nie tak, moze po porodzie cos się pozmienialo w organizmie. Nie znam się na tym[emoji20] , nie wiem co ci poradzic ale czekam na wiesci co lekarz postanowil.

Tak, przymusowa przerwa - czekam na wyniki badań i zastanawiam się czy jakichś dodatkowych na własną rękę nie zrobić - wiadomo kosztują ale to nic w stosunku do kosztów całej procedury a jeszcze bardziej porównując ze stratą ciąży :( coś jeszcze poczytam o tych cytokinach, allo mlr i testach cytotoksycznych i pewnie zrobię na początku przyszłego tygodnia. Macie jeszcze jakieś pomysły? Ktoś coś badał? :)
Ja jestem zupełnie zielona. Mieliśmy dużo szczęścia bo udało się za pierwszym podejściem. U nas przyczyną jest nie drozny jajowod więc nie mieliśmy wiele dodatkowych badań raczej tylko te podstawowe. Muszę właśnie poczytać trochę chociaż z tego co się orientuję to ciąża biochemiczna zazwyczaj spowodowana jest nie prawidlosciami w zarodku?
Przydałby mi się jakiś porządny wykład w tym kierunku. Ciężki temat :/

Pytam, nie stwierdzam.
Skoro jestes pewna to ok. Po prostu ja bym tak nie zaryzykowala, dlatego zapytalam.

Wiem wiem że te sikane to oszukują. Ale fakt że był na plus a potem znowu na minus (kilka testów różnych firm) utwierdzil mnie w przekonaniu, że się nie udalo. Gdybym nie zrobila testu wczesniej niz lekarz zalecil to wcale bym tych dwóch kresek nie widziala...Mam nadzieję, że się nie mylę bo miałabym wyrzuty sumienia do końca życia..

Nie wiem, też jestem zielona... Ja z kolei myślałam, że jak zarodek piękny i skoro beta wyszła tzn, że się zagnieździł - to pewnie ze mną coś nie tak, że organizm go odrzucił, nie pozwolił mu się dalej rozwijać... Tymczasem te badania, których wyniki już mam wychodzą ok, więc sama nie wiem ;/ Ale wychodzę z założenia, że lepiej zbadać więcej niż za mało :D

Hmmm raczej nie ma takiej opcji, że jeden test był pozytywny a potem nagle wszystkie są negatywne. Normalnie w 14dpt testy wychodzą pozytywne. Tutaj w UK się w ogóle nie robi bety zazwyczaj nawet po ivf. A niestety ja jestem w tej realności tutejszej i muszę z tym żyć.
Wydaje mi się że stwierdzenie ze nie daje tej ciąży szansy to trochę przegięcie...

Propros w szpitalu by ci Ja zrobiono prywatnie! Mi zrobili raz -zaplacilam

A mogę prosić o @ do doktora oraz jakaś opinie o nim ?? [emoji4] chciałabym się do niego przenieść jednak mam daleko do Wrocławia i ciężki przypadek, poprzedni lekarz potwornie mnie oszukał i chciałabym najpierw skonsultować mój przypadek czy doktor jest w stanie mi pomóc.
Wybrałam tego lekarza bazując na opiniach w internecie. Poszukaj na znanym lekarzu, moze akurat ktoś opisuje podobny do Twojego przypadek. Nie bedzie Cie głaskał po głowie ani pocieszał. Jest konkretny. Ja jestem zadowolona bo dobrze dobrał leki do stymulacji i miałam kilkanaście jajeczek i transfer tez udał sie za pierwszym razem. U nas był czynnik męski. Wszystko jest wiec kwestia indywidualna. Co do maila to mam awarie poczty a wizytówkę mam w domu a teraz jestem na wyjeździe weekendowym. Albo podam Ci jak wrócę, zeby nie popełnić błędu albo prościej - zadzwoń jutro na infolinie i poproś o maila do doktora. Obawiam sie jednak, ze bedzie konieczna wizyta, zeby mogł zapoznać sie z wynikami badań itp.
Trzymam kciuki!

reklama
Nieagatka co u ciebie ?? Jak coreczka :)?, chrzciny czy JuZ Po ? My 23/7 rocznica transferu

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

Oj chrzciny to dopiero pewnie w Swieta beda, bo na razie do PL sie nie wybieramy.
Dzieki, ze pytasz - wszytsko ok, Lilka rosnie jak na drozdzach. A jak tam Nicole?

Do góry