Ja jak się pytałam swojego gin czy mogę się opalać ale mi chodziło o solarium to powiedział ze nie,wiec cały ten proces stymulacji musiałam sobie odpuścićZawsze marzyłam o małym, czekoladowym bąbelku
reklama
adansonia
Fanka BB :)
Dziewczyny jak was długi bolały jajniki po punkcji. Ja maialam 22 maja transfer był po 4 dniach. Nie udany. Cały czas czuje bóle jajników. Robione było usg i crp wszystko ok. Gdzieś słyszałam ze takie dolegliwości mogą sie utrzymywać pare miesięcy. Do tego dostałam antyki marvelon i mam po tym uderzeni gorąca moze od tego bardziej bola...
Vinszka
Witam was z rana! Patrząc w kalendarz nie widzę wizyt (co zrozumiałe) dlatego dziś kalendarza nie wklejam.
Miłego dnia wszystkim życzę i spokojnego oczekiwania, wypoczywania.
Od samego rana czuję się... jakoś tak zmęczona i czasami mi słabo. Może to przez ten kochany relanium. Ograniczyłam dawkę do 3x1.
Miłego dnia wszystkim życzę i spokojnego oczekiwania, wypoczywania.
Od samego rana czuję się... jakoś tak zmęczona i czasami mi słabo. Może to przez ten kochany relanium. Ograniczyłam dawkę do 3x1.
Vinszka
Dziewczyny jak was długi bolały jajniki po punkcji. Ja maialam 22 maja transfer był po 4 dniach. Nie udany. Cały czas czuje bóle jajników. Robione było usg i crp wszystko ok. Gdzieś słyszałam ze takie dolegliwości mogą sie utrzymywać pare miesięcy. Do tego dostałam antyki marvelon i mam po tym uderzeni gorąca moze od tego bardziej bola...
Mnie bolały tylko chwila po zabiegu, dostałam kroplówkę z ketonalem i od tej pory nic nie boli.
Mnie w ogóle nie bolały jajniki po punkcji,ale każdy ma inny organizm i inaczej reaguje.Dziewczyny jak was długi bolały jajniki po punkcji. Ja maialam 22 maja transfer był po 4 dniach. Nie udany. Cały czas czuje bóle jajników. Robione było usg i crp wszystko ok. Gdzieś słyszałam ze takie dolegliwości mogą sie utrzymywać pare miesięcy. Do tego dostałam antyki marvelon i mam po tym uderzeni gorąca moze od tego bardziej bola...
bertha
Dziękuje za wytłumaczenie!Endimetrioza oprocz cyst, zrostow i inych takich atrakcji "uposledza" tez jajka. Zazwyczaj lekarze zakladaja, ze nasze komorki jajowe beda gorszej jakosci, moze tez byc ich mniej.
Jesli poprzedni lekarz widzial cyste czekoladowa i wiedzial, ze to to, a mimo tego, nie stwierdzil endometriozy to dobrze, ze lekarza zmienilas.
Mysl pozytywnie. Ja mam endomende i mi sie idalo. Ewunce tez. Bedzie dobrze i u Ciebie [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A co przy naturalnych staraniach gin może zalecić w takim przypadku? Tak próbuje sobie wytłumaczyć co więcej mógł zrobić mój poprzedni gin..
Mnie nie bolały w ogóle (pobrane miałam 3 jajka z jednego jajnika).Dziewczyny jak was długi bolały jajniki po punkcji. Ja maialam 22 maja transfer był po 4 dniach. Nie udany. Cały czas czuje bóle jajników. Robione było usg i crp wszystko ok. Gdzieś słyszałam ze takie dolegliwości mogą sie utrzymywać pare miesięcy. Do tego dostałam antyki marvelon i mam po tym uderzeni gorąca moze od tego bardziej bola...
Tez będę miała przy tym podejściu Marvelon w cyklu przed stymulka.
nieagatka
Dziękuje za wytłumaczenie!
A co przy naturalnych staraniach gin może zalecić w takim przypadku? Tak próbuje sobie wytłumaczyć co więcej mógł zrobić mój poprzedni gin..
Mnie nie bolały w ogóle (pobrane miałam 3 jajka z jednego jajnika).
Sa przypadki ciaz naturalnych u kobiet z endometrioza, ale to raczej jak ta choroba jest mniej zaawansowana. U mnie jak zobaczyl 2 cysty czekoladowe ok 30mm to powiedzial, ze nawet iui byloby naciaganiem na kase, bo tylko ivf wchodzi w gre. I udalo sie za pierwszym razem
Oczekiwanie2017
Mnie w ogóle nie bolały
Ewunka
Hmmmmm naturalnie to raczej jest ciezko chyba ze to poczatki endometriozy . U mnie jak nie wiedzieli jeszcze ze mam endo skierowali na inseminacjie 2 nieudane i po tej 2 jak wkoncu odkryli ze mam endonetriozie jedyne wyjscie jakie wiedzieli to in vitro. Bo to im pozniej tym gorzej ona sie rozrasta ztosty torbiele rosna i tylko jest gorszej.Dziękuje za wytłumaczenie!
Mnie nie bolały w ogóle (pobrane miałam 3 jajka z jednego jajnika).
Mi wydawalo sie ze jak sie ma torbiel czekoladowa to jest na 100% endometrioza .
Po operacji nie napisali Ci ze nasz endo jakiegos stopnia ?
reklama
bertha
Ja 2 lata temu zaszłam w naturalna ciąże jakimś cudem, co prawda poroniłam w 7tc, ale zaszłam mając już ta torbiel.Sa przypadki ciaz naturalnych u kobiet z endometrioza, ale to raczej jak ta choroba jest mniej zaawansowana. U mnie jak zobaczyl 2 cysty czekoladowe ok 30mm to powiedzial, ze nawet iui byloby naciaganiem na kase, bo tylko ivf wchodzi w gre. I udalo sie za pierwszym razem
Hmmmmm naturalnie to raczej jest ciezko chyba ze to poczatki endometriozy . U mnie jak nie wiedzieli jeszcze ze mam endo skierowali na inseminacjie 2 nieudane i po tej 2 jak wkoncu odkryli ze mam endonetriozie jedyne wyjscie jakie wiedzieli to in vitro. Bo to im pozniej tym gorzej ona sie rozrasta ztosty torbiele rosna i tylko jest gorszej.
Mi wydawalo sie ze jak sie ma torbiel czekoladowa to jest na 100% endometrioza .
Po operacji nie napisali Ci ze nasz endo jakiegos stopnia ?
Nie, w wypisie nic takiego nie było. Napisali w histopato ze torbiel pęcherzykowa.
Przed usunięciem torbieli miałam amh ok 11, i ca125 podwyższone.
Podziel się: