reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jak was długi bolały jajniki po punkcji. Ja maialam 22 maja transfer był po 4 dniach. Nie udany. Cały czas czuje bóle jajników. Robione było usg i crp wszystko ok. Gdzieś słyszałam ze takie dolegliwości mogą sie utrzymywać pare miesięcy. Do tego dostałam antyki marvelon i mam po tym uderzeni gorąca moze od tego bardziej bola...

Witam was z rana! Patrząc w kalendarz nie widzę wizyt (co zrozumiałe) dlatego dziś kalendarza nie wklejam. :)

Miłego dnia wszystkim życzę i spokojnego oczekiwania, wypoczywania.
Od samego rana czuję się... jakoś tak zmęczona i czasami mi słabo. Może to przez ten kochany relanium. Ograniczyłam dawkę do 3x1.

Dziewczyny jak was długi bolały jajniki po punkcji. Ja maialam 22 maja transfer był po 4 dniach. Nie udany. Cały czas czuje bóle jajników. Robione było usg i crp wszystko ok. Gdzieś słyszałam ze takie dolegliwości mogą sie utrzymywać pare miesięcy. Do tego dostałam antyki marvelon i mam po tym uderzeni gorąca moze od tego bardziej bola...

Mnie bolały tylko chwila po zabiegu, dostałam kroplówkę z ketonalem i od tej pory nic nie boli.

Mnie w ogóle nie bolały jajniki po punkcji,ale każdy ma inny organizm i inaczej reaguje.

Endimetrioza oprocz cyst, zrostow i inych takich atrakcji "uposledza" tez jajka. Zazwyczaj lekarze zakladaja, ze nasze komorki jajowe beda gorszej jakosci, moze tez byc ich mniej.
Jesli poprzedni lekarz widzial cyste czekoladowa i wiedzial, ze to to, a mimo tego, nie stwierdzil endometriozy to dobrze, ze lekarza zmienilas.
Mysl pozytywnie. Ja mam endomende i mi sie idalo. Ewunce tez. Bedzie dobrze i u Ciebie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje za wytłumaczenie!
A co przy naturalnych staraniach gin może zalecić w takim przypadku? Tak próbuje sobie wytłumaczyć co więcej mógł zrobić mój poprzedni gin..

Mnie nie bolały w ogóle (pobrane miałam 3 jajka z jednego jajnika).

Tez będę miała przy tym podejściu Marvelon w cyklu przed stymulka.

A co przy naturalnych staraniach gin może zalecić w takim przypadku? Tak próbuje sobie wytłumaczyć co więcej mógł zrobić mój poprzedni gin..

Sa przypadki ciaz naturalnych u kobiet z endometrioza, ale to raczej jak ta choroba jest mniej zaawansowana. U mnie jak zobaczyl 2 cysty czekoladowe ok 30mm to powiedzial, ze nawet iui byloby naciaganiem na kase, bo tylko ivf wchodzi w gre. I udalo sie za pierwszym razem :)

Mnie w ogóle nie bolały

Hmmmmm naturalnie to raczej jest ciezko chyba ze to poczatki endometriozy . U mnie jak nie wiedzieli jeszcze ze mam endo skierowali na inseminacjie 2 nieudane i po tej 2 jak wkoncu odkryli ze mam endonetriozie jedyne wyjscie jakie wiedzieli to in vitro. Bo to im pozniej tym gorzej ona sie rozrasta ztosty torbiele rosna i tylko jest gorszej.
Mi wydawalo sie ze jak sie ma torbiel czekoladowa to jest na 100% endometrioza .
Po operacji nie napisali Ci ze nasz endo jakiegos stopnia ?

reklama
Sa przypadki ciaz naturalnych u kobiet z endometrioza, ale to raczej jak ta choroba jest mniej zaawansowana. U mnie jak zobaczyl 2 cysty czekoladowe ok 30mm to powiedzial, ze nawet iui byloby naciaganiem na kase, bo tylko ivf wchodzi w gre. I udalo sie za pierwszym razem :)

Ja 2 lata temu zaszłam w naturalna ciąże jakimś cudem, co prawda poroniłam w 7tc, ale zaszłam mając już ta torbiel.

Hmmmmm naturalnie to raczej jest ciezko chyba ze to poczatki endometriozy . U mnie jak nie wiedzieli jeszcze ze mam endo skierowali na inseminacjie 2 nieudane i po tej 2 jak wkoncu odkryli ze mam endonetriozie jedyne wyjscie jakie wiedzieli to in vitro. Bo to im pozniej tym gorzej ona sie rozrasta ztosty torbiele rosna i tylko jest gorszej.
Mi wydawalo sie ze jak sie ma torbiel czekoladowa to jest na 100% endometrioza .
Po operacji nie napisali Ci ze nasz endo jakiegos stopnia ?

Nie, w wypisie nic takiego nie było. Napisali w histopato ze torbiel pęcherzykowa.

Przed usunięciem torbieli miałam amh ok 11, i ca125 podwyższone.

Do góry