reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

1497339629-aaaaaa.jpeg
przedstawiam wam mojego małego łobuza [emoji7]serduszka jeszcze nie słyszałam ale lekarz mówi ze za tydzień już będzie [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękny!

reklama
Dziewczyny kochane, pomóżcie!
Wczoraj miałam punkcję jajników. Dostałam informację,że 6 komórek zapłodniło się ładnie i transfer ma być już jutro (czwartek jest wolny). Czy któraś z Was miała podawane tak młode kropki? Boję się,że górę na wszystkim bierze wolny dzień, a nie dobro moich maluchów...
Hej. Chyba nie ma co panikować. Kropki podaje się zazwyczaj 3 albo 5 cio dniowe. Ostatnio ja miałam te watpliwości i dziewczyny bardzo pięknie wytłumaczyły, że kropki mają lepsze szanse w domu mamy niż na szkiełku ;-))
Lekarze wiedzą co robią, gdyby miało coś być nie tak to sądzę, że przeciągnęli by do 5 doby. A gdzie się leczysz?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wszystkim którym się udało bardzo gratuluję. Czytam was codziennie ale nie mam co pisać. Za wszelkie trzymam kciuki.
Współczuję tym którym się nie udało :(
Zdjęcia z usg są wzruszające i piękne tak bardzo bym chciała niedługo sama to przeżyć. Ja niestety dalej walczy z torbielka i kolejne dni na antykoncepcyjnych... Może lipiec będzie szczęśliwy dla mnie.
Buziaczki dla was
To tak jak ja... ja również na antykach a moje maleństwa czekają ;-( też mam nadzieję,że uda się w lipcu podejść do crio i będzie to piękny dla nas miesiąc!

Hej. Chyba nie ma co panikować. Kropki podaje się zazwyczaj 3 albo 5 cio dniowe. Ostatnio ja miałam te watpliwości i dziewczyny bardzo pięknie wytłumaczyły, że kropki mają lepsze szanse w domu mamy niż na szkiełku ;-))
Dzięki za odpowiedź:) Poszperałam trochę w necie i faktycznie zdarzają się tego typu przypadki. Oby dzieliły się dalej, to priorytet! Czekam na moje krasnale z wielką nadzieją,że zostaną ze mną :)

Trzymamy mocno kciuki. To Twoje pierwsze podejście?
Tak, pierwsze:) Punkcja przebiegła świetnie. W życiu tak dobrze mi się nie spało;) Etap zapłodnienia za nami. Liczę,że maluchy nie przestaną się dzielić. Wierzę w całą szóstkę jak na matkę przystało;)

W chwilach wolnych czytam Wasze historie, jesteście bardzo dzielne!!! Wszystkim życzę cudnych maluchów;)

Ostatnia edycja:
Dziekuje, wszystko dobrze, od kiedy przeszly mdlosci caly czas bardzo aktywnie, wlasnie wrocilam z basenu. Wykorzystuje okazje poki brzuch jeszcze nie za duzy [emoji23] caly czas najgorsza zgaga, ale zapijam mlekiem, bobasek juz bardzo ruchliwy, a Wy jak sie czujecie?? [emoji9]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
a my dobrze, pomalutku mijają mi mdłości, a czas leci jak szalony od wizyty do wizyty. :)

Tak, pierwsze:) Punkcja przebiegła świetnie. W życiu tak dobrze mi się nie spało;) Etap zapłodnienia za nami. Liczę,że maluchy nie przestaną się dzielić. Wierzę w całą szóstkę jak na matkę przystało;)

W chwilach wolnych czytam Wasze historie, jesteście bardzo dzielne!!! Wszystkim życzę cudnych maluchów;)
No to powodzenia koniecznie dawaj znać jak u Ciebie na kolejnych etapach ;-)

jeeeee super- o ***** ale mam ciary- przepraszam, ale emocję- Jak ja sie cieszę- Boże jesteś tam i czuwasz nad nami:) Wspaniale- tak bardzo sie wczoraj martwiłam o ciebie, wchodziłam na forum, choć nie było tu wczoraj przyjemnie, Słoneczko- wreszcie szczęście uśmiechnęło się do Ciebie:))))))) OGROMNE GRATULACJE!!!!tAK MIAŁO BYĆ!!!!
Dziekuje Ci Emilianka! Ty chyba najbardziej wierzylas! Taka jestes kochana! Jestesmy w ciazy! ;) Yeah!

reklama
Dziewczyny kochane, pomóżcie!
Wczoraj miałam punkcję jajników. Dostałam informację,że 6 komórek zapłodniło się ładnie i transfer ma być już jutro (czwartek jest wolny). Czy któraś z Was miała podawane tak młode kropki? Boję się,że górę na wszystkim bierze wolny dzień, a nie dobro moich maluchów...
W brzuchu mamy zawsze człowiekom jest lepiej niż na szkle. Problem polega na tym, że jeżeli jest dużo zarodków to ciężko je wyselekcjonować w 2-3 dniu.
Bywa, że 1-2 zarodki są dobre a reszta kiepska wiec nie ma wątpliwości. Selekcja jest istotna, bo wybrany niewłaściwy embrion do transferu obniży szanse temu "właściwemu". Sztuczny cykl i mrożenie nie sprzyja embrionom.
Nie polecam selekcji w 3 dniu, gdy w gre wchodzi czynnik męski, ale i takie postępowanie daje ciąże:-)

Do góry