reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

1497339629-aaaaaa.jpeg
przedstawiam wam mojego małego łobuza [emoji7]serduszka jeszcze nie słyszałam ale lekarz mówi ze za tydzień już będzie [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękny!

reklama
Dziewczyny kochane, pomóżcie!
Wczoraj miałam punkcję jajników. Dostałam informację,że 6 komórek zapłodniło się ładnie i transfer ma być już jutro (czwartek jest wolny). Czy któraś z Was miała podawane tak młode kropki? Boję się,że górę na wszystkim bierze wolny dzień, a nie dobro moich maluchów...
Hej. Chyba nie ma co panikować. Kropki podaje się zazwyczaj 3 albo 5 cio dniowe. Ostatnio ja miałam te watpliwości i dziewczyny bardzo pięknie wytłumaczyły, że kropki mają lepsze szanse w domu mamy niż na szkiełku ;-))
Lekarze wiedzą co robią, gdyby miało coś być nie tak to sądzę, że przeciągnęli by do 5 doby. A gdzie się leczysz?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wszystkim którym się udało bardzo gratuluję. Czytam was codziennie ale nie mam co pisać. Za wszelkie trzymam kciuki.
Współczuję tym którym się nie udało :(
Zdjęcia z usg są wzruszające i piękne tak bardzo bym chciała niedługo sama to przeżyć. Ja niestety dalej walczy z torbielka i kolejne dni na antykoncepcyjnych... Może lipiec będzie szczęśliwy dla mnie.
Buziaczki dla was
To tak jak ja... ja również na antykach a moje maleństwa czekają ;-( też mam nadzieję,że uda się w lipcu podejść do crio i będzie to piękny dla nas miesiąc!

Hej. Chyba nie ma co panikować. Kropki podaje się zazwyczaj 3 albo 5 cio dniowe. Ostatnio ja miałam te watpliwości i dziewczyny bardzo pięknie wytłumaczyły, że kropki mają lepsze szanse w domu mamy niż na szkiełku ;-))
Dzięki za odpowiedź:) Poszperałam trochę w necie i faktycznie zdarzają się tego typu przypadki. Oby dzieliły się dalej, to priorytet! Czekam na moje krasnale z wielką nadzieją,że zostaną ze mną :)

Trzymamy mocno kciuki. To Twoje pierwsze podejście?
Tak, pierwsze:) Punkcja przebiegła świetnie. W życiu tak dobrze mi się nie spało;) Etap zapłodnienia za nami. Liczę,że maluchy nie przestaną się dzielić. Wierzę w całą szóstkę jak na matkę przystało;)

W chwilach wolnych czytam Wasze historie, jesteście bardzo dzielne!!! Wszystkim życzę cudnych maluchów;)

Ostatnia edycja:
Dziekuje, wszystko dobrze, od kiedy przeszly mdlosci caly czas bardzo aktywnie, wlasnie wrocilam z basenu. Wykorzystuje okazje poki brzuch jeszcze nie za duzy [emoji23] caly czas najgorsza zgaga, ale zapijam mlekiem, bobasek juz bardzo ruchliwy, a Wy jak sie czujecie?? [emoji9]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
a my dobrze, pomalutku mijają mi mdłości, a czas leci jak szalony od wizyty do wizyty. :)

Tak, pierwsze:) Punkcja przebiegła świetnie. W życiu tak dobrze mi się nie spało;) Etap zapłodnienia za nami. Liczę,że maluchy nie przestaną się dzielić. Wierzę w całą szóstkę jak na matkę przystało;)

W chwilach wolnych czytam Wasze historie, jesteście bardzo dzielne!!! Wszystkim życzę cudnych maluchów;)
No to powodzenia koniecznie dawaj znać jak u Ciebie na kolejnych etapach ;-)

jeeeee super- o ***** ale mam ciary- przepraszam, ale emocję- Jak ja sie cieszę- Boże jesteś tam i czuwasz nad nami:) Wspaniale- tak bardzo sie wczoraj martwiłam o ciebie, wchodziłam na forum, choć nie było tu wczoraj przyjemnie, Słoneczko- wreszcie szczęście uśmiechnęło się do Ciebie:))))))) OGROMNE GRATULACJE!!!!tAK MIAŁO BYĆ!!!!
Dziekuje Ci Emilianka! Ty chyba najbardziej wierzylas! Taka jestes kochana! Jestesmy w ciazy! ;) Yeah!

reklama
Dziewczyny kochane, pomóżcie!
Wczoraj miałam punkcję jajników. Dostałam informację,że 6 komórek zapłodniło się ładnie i transfer ma być już jutro (czwartek jest wolny). Czy któraś z Was miała podawane tak młode kropki? Boję się,że górę na wszystkim bierze wolny dzień, a nie dobro moich maluchów...
W brzuchu mamy zawsze człowiekom jest lepiej niż na szkle. Problem polega na tym, że jeżeli jest dużo zarodków to ciężko je wyselekcjonować w 2-3 dniu.
Bywa, że 1-2 zarodki są dobre a reszta kiepska wiec nie ma wątpliwości. Selekcja jest istotna, bo wybrany niewłaściwy embrion do transferu obniży szanse temu "właściwemu". Sztuczny cykl i mrożenie nie sprzyja embrionom.
Nie polecam selekcji w 3 dniu, gdy w gre wchodzi czynnik męski, ale i takie postępowanie daje ciąże:-)

Do góry