reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Super, super, super :D:D:D
teraz pewnie kontakt z Invictą jutro i spytać się musisz ile się zapłodniło i obydwie czekamy moja droga, obydwie :D ja mam dwa zarodki i czekam do soboty, żeby zadzwonić i spytać czy wszystko ok i w pon transfer do Mamusi a Ty za to we wtorek transfer :D:D:D

Zapomniałam zapytać. Muszę do nich sama dzwonić na infolinię? Tak?

reklama
Ja mam wpisane w karcie ciąży,byłam u kilku lekarzy i żaden nie wyraził się w jakiś negatywny sposób. Byłam też w szpitalu i od razu na izbie przyjęć powiedziałam,że to ciąża ivf na co Pani powiedziała,że ich to nie interesuje i nie potrzebują takiej informacji, bo ciąża to ciąża. Byłam tym bardzo pozytywnie zaskoczona :)
A jak jakiemuś katolowi się to nie podoba to lekarzy jest mnóstwo a ja chętnie dam zarobić innemu ;)
P.s. słyszeliście,że Warszawa ma od września finansować ivf!! W końcu! :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Wreszcie stolica ruszyła głową!!!!
Link do: Warszawa będzie finansować in vitro

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Mogę wtracic do rozmowy...hehh
Nie wiem czy znasz moja historię, miałam robione w sumie trzy transfery jeden na świeżym zarodku i dwa na mrożonych pierwszy transfer się nie udał do tego przyplątała się hiperstymulacja i wylądowałam w szpitalu, potem miałam crio właśnie na dwóch pięknych 5dniowych blastusiach i beta nawet nie drgnęła, przy następnym cyklu kolejny crio i tym razem podane też dwie bardzo ładne zarodki 3dniowe dziś jestem w 12t3d ciąży... Także nie ma co się zrażać 3dniowe naprawdę nie oznacza że gorsze ;-)
Ja np nie uważa ze są gorsze, tylko pytanie czy to nie jest tak ze wszystkie 3 dniowe które dały radę w macicy to na szkiełku tez by dały. I jeśli tak by było (ale to jest nie do udowodnienia) to z tego wysnuwalby się wniosek ze nie ma sensu podawać w 3 dobie bo skoro ta cześć która by nie dała rady w macicy to właśnie te co nie przetrwają do 5-tego dnia, to po co się oszukiwać i narażać na porażkę i doła, skoro można by zawsze czekać do 5-tego dnia.
Takie gdybanie...

Przypomnialam sobie ze ktoras z was chciala zebym podzielila sie zdjeciem orzeszka, a ja zapomnialam :) wiec oto jest - orzeszek
1496923546-aaaaaa.jpeg

1496923557-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale już duży!!! Piękny :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jutro i musisz spytać ile się zapłodniło, ile zarodków jest w hodowli? I później czekać trzeba, jak dojdą do blastocysty i "witaj mamo" :D:D:D

A w drugim albo trzecim dniu nie dzwonicie? U mnie w 1 dniu był sukces - zapłodnione, ale już w trzecim dniu dostałam info ze nie dzielą się..

No więc tak znowu jestem zła......dostałam @!!!Mialam miec wieczorem wizyte u mojego doktorka,ale zadzwoniłam do embriolog i ona mowi wizyte prosze odwolac teraz jesli zaczela sie @ nie ma sensu,wiec pytam dlaczego?Myslalam,ze to formalnosc leki i do domu,ale ona mow NIE!Lekarz chce wykonac Pani scratching macicy takze prosze zglosic sie miedzy 15-22 dniem cyklu godz przed wizyta wziasc leki przeciwbolowe i no-spe.No tok slucham sie do co joty skoro nie ma sensu przekladam wizyte i jednoczesnie wklepuje w wujka Google co to jest wogole ten scratching?I czytam i nadzieja w serduszku znowu duza.Pierwszy raz o czyms takim slysze u was czytajac tez mi nic takiego nie przelecialo przed oczami....wiedza co robia i po raz kolejny mimo zlosci ,ze to znowu przeciaga sie w czasie nie zalje wybpru tej kliniki.Wytrzymalam 6 lat,wytrzymam i miesiac....

A w drugim albo trzecim dniu nie dzwonicie? U mnie w 1 dniu był sukces - zapłodnione, ale już w trzecim dniu dostałam info ze nie dzielą się..
Dzwonimy, dlatego napisałam że czekamy jak dojdą do blastocysty i dopiero witaj mamo :D ja np muszę zadzwonić w 3-ciej dobie, tj w sobotę a Vinszka chyba chyba w pon w takim razie albo jeszcze w sobotę.

Dzwonimy, dlatego napisałam że czekamy jak dojdą do blastocysty i dopiero witaj mamo :D ja np muszę zadzwonić w 3-ciej dobie, tj w sobotę a Vinszka chyba chyba w pon w takim razie albo jeszcze w sobotę.

No ja po punkcji byłam taka... nieokreślona, wszystko było mi jedno, że nawet o nic nie pytałam. A mnie nie poinformowano. Myślałam, że to oni dzwonią. :)

No więc tak znowu jestem zła......dostałam @!!!Mialam miec wieczorem wizyte u mojego doktorka,ale zadzwoniłam do embriolog i ona mowi wizyte prosze odwolac teraz jesli zaczela sie @ nie ma sensu,wiec pytam dlaczego?Myslalam,ze to formalnosc leki i do domu,ale ona mow NIE!Lekarz chce wykonac Pani scratching macicy takze prosze zglosic sie miedzy 15-22 dniem cyklu godz przed wizyta wziasc leki przeciwbolowe i no-spe.No tok slucham sie do co joty skoro nie ma sensu przekladam wizyte i jednoczesnie wklepuje w wujka Google co to jest wogole ten scratching?I czytam i nadzieja w serduszku znowu duza.Pierwszy raz o czyms takim slysze u was czytajac tez mi nic takiego nie przelecialo przed oczami....wiedza co robia i po raz kolejny mimo zlosci ,ze to znowu przeciaga sie w czasie nie zalje wybpru tej kliniki.Wytrzymalam 6 lat,wytrzymam i miesiac....
W życiu o tym nie słyszałam ale właśnie przeczytałam w google i super :D jest nadzieja,że będzie ok teraz :D

reklama
Ja np nie uważa ze są gorsze, tylko pytanie czy to nie jest tak ze wszystkie 3 dniowe które dały radę w macicy to na szkiełku tez by dały. I jeśli tak by było (ale to jest nie do udowodnienia) to z tego wysnuwalby się wniosek ze nie ma sensu podawać w 3 dobie bo skoro ta cześć która by nie dała rady w macicy to właśnie te co nie przetrwają do 5-tego dnia, to po co się oszukiwać i narażać na porażkę i doła, skoro można by zawsze czekać do 5-tego dnia.
Takie gdybanie...

Ale już duży!!! Piękny :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bertha moja lekarka powiedziała słowo w słowo to co Ty

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Do góry