reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
zeby juz pieknie wszystko bylo widac:)
w sumie serduszko powinno byc widac za jakies 2 tyg.
zobaczymy..ale wytrzymam ten tydzien dluzej...dam rade...jakos;)

Katee no niestety trzeba jeszcze doliczyć badania(my z M wydaliśmy ok.500zł-oczywiście nie ma potrzeby robić w nOvum-i które się da , to idz do rodzinnego i zrób na fundusz)Ja miałam długi protokół i na leki wyszło ok.2500tyś(przy tej aptece przy novum można na sztuki kupować)Po drodze wyszła bakteria więc kolejne leki i kolejny posiew do tego dojazdy najpierw Radom potem W-awa więc wyszło nas to ok.12tyś.

No właśnie... ehhhh tanio nie jest. Wczoraj spotkałam lekarkę, która mi powiedziała ze w Białymstoku jest równie dobrze jak w Novum tyle że ok 3-4 tys taniej..... no i zastanawiam się czy nie zdecydować się na Białystok... zwłaszcza że muszę brać pod uwagę że za pierwszym razem sie nie uda... masakra, nie wiem co mam robić :crazy: Czy któraś z Was była w klinice Bocian? Bo właśnie nie spytałam się lekarki czy to o tą klinike chodzi, ale ją znalazłam w necie... I znalazłam cos takiego jak In vitro do skutku, słyszałyście o tym?
No i teraz do końca marca w klinice Bocian jest Program w stałej cenie 8500zł...
Sorki że się tyle rozpisałam. :zawstydzona/y:

kate82 tak slyszalam o tym programie ale nie kazdy moze sie chyba na niego zapisac kiedys kolezanka mi pisala bo w Gdyni czy w Gdansku takie cos jest ale musisz spelniac kryteria :) oj jak ja bym chciala za taka cene in vitro do skutku hehe i nie nastawiaj ze sie nie uda bo moze sie uda za pierwszym razem

zaraz wracam lece na poczte :)

Katee- myśmy się zamknęli w 7000zł, ale to było w Opolu.....u nas ISCI 4200zł, ja miałam krótki protokół i leki kupowałam w klinice- wyszły taniej aniżeli w aptekach, no i było to wygodniejsze

Katee chyba Lolitka była w Bocianie , ale pewna nie jestem- na pewno była w Białym , ale czy w tej klinice-najlepeij napisz do niej na priv-podpowie Ci też noclegi-bo jakieś 2 tyg.trzeba tam być żeby chodzić na monitoringi i w ogóle.

No i wczoraj rankiem miałam punkcję, pobrali 5 komórek, jutro będą dzwonić kiedy mam się zgłosić na transfer. Strasznie się już cieszę, no bo przecież nie może się nie udać ;) Mocno w to wierzę, pomimo wszystko.Faktycznie punkcja nie była niczym nadzwyczajnym, zasnęłam na kilka chwil, a obudziłam się gdy już było po wszystkim Nie było mi nić niedobrze, ani w głowie się nie zakręciło, nawet wieczorkiem mnie praktycznie nic nie bolało.

Kosik – robiłam badania przeciwciał i poziom jest niski. Aktualnie biorę Eurthytox 25, 0,5 tabletki, a w ciąży mam brać 1 tabletkę. Obawiam się, że poziom TSH mi poskoczył w wyniku tych wszystkich emocji związanych z tą całą procedurą. Gdy pierwszy raz usłyszałam zastrzyki, znieczulenie ogólne, punkcja to momentalnie zrobiło mi się słabo, niedobrze i kilka dni „dochodziłam do siebie”. Co się okazało całkowicie niepotrzebnym panikowaniem ;)

Minie2011 – Serdecznie gratuluję!!!

Marcikuk – Po takich przeciwnościach losu musi być piękny finał i tego Ci życzę z całego serca!!! Mocno trzymam kciuki &&&&.

reklama
Do góry