reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miałam dziś zrobić betę ale sprawa się skomplikowała...Okazało się, że owszem bętę hcg mogę zrobić ale na wynik muszę czekać...tydzień...pffff. Od ręki mogli zrobić hcg total, który też ma wykryć ciążę. Numer niezły. No to zrobiłam hcg bez przekonania i wyszło mi 115 mLU/mL. Normy jakieś dziwne i wiem tyle, że nic nie wiem :(. Dla kobiet miesiączkujących poniżej 4, menopazua poniżej 13 a 4-5 tydz. ciąży od 1500. W necie są jakieś normy dla np. 2 tyg. ale u nas jak się liczy? Jestem w 10 dpt czyli jakoś prawie czwarty tydzień, tak?Zrobiłam też wieczorem test i wyszedł cień kreski ale sama nie wiem. Nie nastawiam się.
Jutro zadzwonię bo znalazłam w necie inne laboratorium i sprawdzę czy to aktualne i czy tam też czeka się tydzień na betę ;).
Poza tym martwię się bo zobaczyłam, że mam opuchnięty wzgórek łonowy...Miała któraś z Was coś takiego??? Brzuch boli i ciągnie i ledwo chodzę a w pracy młyn :(
U mnie w labo jest tak samo i zawsze robie hcg a wynik powyżej 5 oznacza ciąże. Hcg występuje tylko u kobiet w ciąży. Według mnie jesteś w ciąży i ja Ci juz GRATULUJĘ[emoji1] [emoji1] [emoji1]

reklama
Wysyłają próbkę gdzieś indziej. A myślałam, że to nie jest jakieś mega skomplikowane badanie. No nic, zapytam w drugim. Zastanawiałam się tyko, czy w sumie nie powtórzyć tego całościowego hcg w środę i zobaczyć czy jest przyrost ale jeżeli okaże się, że betę będę miała w rozsądnym czasie to nie będę kombinować bo i tak niewiele z tego wyniku rozumiem...No cień jest, myślałam, żeby zrobić jutro z porannego ale chyba i tak nic mi więcej nie wyjaśni więc chyba odpuszczę ;)
A skąd jesteś?

U mnie w labo jest tak samo i zawsze robie hcg a wynik powyżej 5 oznacza ciąże. Hcg występuje tylko u kobiet w ciąży. Według mnie jesteś w ciąży i ja Ci juz GRATULUJĘ[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Beta powyżej 5 może świadczyć o ciąży, beta powyżej 25 jednoznacznie świadczy o ciąży. Z Total hcg juz tak nie jest

[emoji127] 28.10.2017

1494265733-aaaaaa.jpeg
Hej Oksa. Dawno Cię tu nie widziałam i aż miło że u Ciebie i u twoich maluszków wszystko dobrze [emoji1]

reklama
Do góry