reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wydaje mi się że powinnaś zwrócić im na to uwagę o tym wpisie in vitro chyba że Tobie to nie przeszkadza, teraz tak jakbyś poszła do szpitala to po co wszyscy maja wiedzieć, ja na pewno zwrócę na to uwagę bo jak dla mnie jest to trochę nie wpozadku...
Ja się mojego lekarza pytałam czy będzie w karcie ciąży napisze po in vitro, to powiedział że jak ja nie chcę to nigdzie tego nie wpisze

reklama
Ropuszka 666 jeśli nie masz problemów zdrowotnych to może dwa zarodki były by dobrym rozwiązaniem i zwiększy to szanse na ciążę. Mój mąż bardzo chciałby bliźniaki ale tu ja się nie zgadzam bo boję się że nie dam rady ponieważ mam problemy z kręgosłupem i jest to dla mnie obciążenie

Wydaje mi się że powinnaś zwrócić im na to uwagę o tym wpisie in vitro chyba że Tobie to nie przeszkadza, teraz tak jakbyś poszła do szpitala to po co wszyscy maja wiedzieć, ja na pewno zwrócę na to uwagę bo jak dla mnie jest to trochę nie wpozadku...
Ja mam. Ale u mnie to chyba normalne, bo nawet lekarz w medicoverze (prywatnej sieci medycznej) mi powiedzial, ze z takim wpisem i historia jaka.mam u nich choćby to do konca ciazy L4 moze mi przedłużać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ropuszka 666 jeśli nie masz problemów zdrowotnych to może dwa zarodki były by dobrym rozwiązaniem i zwiększy to szanse na ciążę. Mój mąż bardzo chciałby bliźniaki ale tu ja się nie zgadzam bo boję się że nie dam rady ponieważ mam problemy z kręgosłupem i jest to dla mnie obciążenie

Ja tez mam problemy z kręgosłupem bo mam implanty w odcinkach szyjnych i czy ciąża pojedyncza czy podwójna to napewno będę miała cesarkę no i prykaz z kontrola wagi i więcej leżenia pod koniec jak już się faktycznie uda . Ja w tym wszystkim boje się o sama ciąże i dzieciaczki jeśli faktycznie by się udało. Chyba zaryzykuje i wezmę dwa zostanie mi wtedy jeden mrozaczek jeśli się nie uda to spróbuje później z jednym.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanko do dziewczyn które spodziewają się bliźniaków. Przy poprzednich transferach dwa razy brałam po dwa zarodki ale jakoś od początku nie wierzyłam ze się uda . Teraz jest zupełnie inaczej ,inne leki inne zarodki zupełnie inne przygotowanie i zaczynam się bać że może się udać a do piątku muszę podjąć decyzje czy jeden czy dwa zarodki . Wiem że przy dwóch moje szanse się zwiększają ale ciekawa jestem czy wasi lekarze mówili wam o plusach i minusach ciąży mnogiej i czy wy sie tak samo zastanawialiście wiedząc o ryzyku przy bliźniakach jak Ja ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak, mi lekarz radził przyjąć jeden zarodek ale po przemyśleniach postanowiliśmy wziąć 2. Nie żałuję. Pewnie pierwsze miesiące będą trudne ale nie ja pierwsza i nie ostatnia będę miała 2 na raz. A potem widzę same plusy : jedna impreza urodzinowa, jedna komunia, dzieci jeszcze małe a będę się razem bawiły i szybciej będą się rozwijały. Mam nadzieję że będą trzymały sztame jak będą starsze. Mam jeszcze 2 zarodki i jeśli się zdecydujemy na kolejny transfer w ciągu 5 lat tez wezmę oba na raz [emoji5]

[emoji127] 28.10.2017

W szpitalu to lepiej żeby lekarz wiedział co i jak. Zresztą domyśli się po ilości przyjmowanych hormonów.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Ja pierwszy transfer miałam z jednego zarodka, a wcześniej lekarz bardzo odradzał podawanie dwóch, szczegółowo opisał komplikacje, konsekwencje, a nawet to że jest więcej rozwodów-poważnie!, ale po nieudanej próbie podczas criotransferu miałam podawane dwa zarodki (drugi był słabszy i zostały razem zamrożone) i nawet na moment nie miałam wątpliwości że w razie czego damy radę!
A te rozwody to na podstawie jakich danych naukowych? Niech skończy pieprzyc takie farmazony, ludzie jak mają się rozejsc to I tak to zrobią i liczba dzieci nie ma nic z tym wspólnego. Gdybym ja taki argument usłyszała to bym zjebala doktorka

[emoji127] 28.10.2017

Do góry