reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Codziennie publikuję kalendarz, ale pomyślałam, że warto mieć stale pod ręką link do niego.
Link do: Kalendarz

Ponieważ część z was ma problem z wpisaniem się do kalendarza, wstawiam instrukcje ze zdjęciami.

1 krok: Ściągnij aplikacje Arkusze Google ze sklepu Play na telefonie.
2 krok: Otwórz link do kalendarza

Jeśli kalendarz nie otworzy się w arkuszach otwórz opcje (trzy kwadraciki w prawym górnym rogu)
1491727890-aaaaaa.jpeg

I wybierz "Open with"
1491727918-aaaaaa.jpeg

I od razu stamtąd przekieruje was do aplikacji arkusze google na telefonie.
1491728003-aaaaaa.jpeg

Tam już działa się bardzo prosto i intuicyjnie.
Kalendarz podlinkuje się wam do apce i kolejny raz możecie już przez sama apke wchodzić.

Instrukcja dla posiadaczek iPhona

1. Kliknij link do kalendarza

2. W otwartym okienku kliknij z prawej na dole przycisk Safari:

1494167965-aaaaaa.jpeg

Jak już link otworzy się w Safari, to jeśli jeszcze nie masz aplikacji Arkusze Google, kliknij Pobierz aplikację:
1494168139-aaaaaa.jpeg

3. I wróć do Safari.
Jeśli już masz aplikacje Zainstalowana to kliknij Nie, dziękuje:
1494168239-aaaaaa.jpeg

4. Teraz kliknij link na niebieskim tle:
1494168283-aaaaaa.jpeg

iPhone otworzy plik w aplikacji Arkusze Google! Sukces!

5. Teraz już będziesz miała ten plik zapisany w "Ostatnio otwarte przeze mnie" w aplikacji Arkusze Google:
1494168357-aaaaaa.jpeg

6. W aplikacji wszystko działa:
1494168380-aaaaaa.jpeg

1494168398-aaaaaa.jpeg

Najlepiej ciśnienie podnosi facet jak zaczyna marudzić [emoji23]
A na poważnie, kilka pierwszych dni bez kawy chodziłam jak cma ale szybko się odzwyczailam. Kiedyś piłam 2 albo 3 mocne kawy i byłam pewna że będę się bardziej meczyla przy odstawieniu

[emoji127] 28.10.2017
To fakt mój potrafi czasami do czerwoności [emoji13]. Postaram sie odstawic po transferze tylko jak mierzylam cisnienie to spadlo do 93 na 57 wypilam kawę i podniosło sie do 105 na iles nie pamietam dokladnie ile(o ile moj ciśnieniomierz jest ok). Postaram sie jeszcze raz spróbować jak juz bede na zwolnieniu moze bedzie latwiej [emoji4]

Moj liczyl.wszystkie. Pobrane bylo 20 (ale chyba niebwysilali sie zeby wyciagnac wiecej, bo tyle ich bylo), z czego 17 w pelni dojrzalych, nie uszkodzonych podczas punkcji i gotowych do zaplodnienia. Ale u nas tylko 6 mozna bylo zaplodnic, wiec 11 zamrozilam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O, to zupełnie inaczej liczył niż u mnie. A skoro miałaś 17 dojrzałych jaj to znaczy ze miałaś tez 17 dużych pęcherzyków >20mm?? Czy może w tych maleństwach po 9mm tez może się kryć dojrzałe jajo??
Bo może ja niepotrzebnie panikuje, tylko moj gin inaczej liczy?

Dziękuję Bertha za instrukcję dla iPhonów.

Bardzo proszę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O, to zupełnie inaczej liczył niż u mnie. A skoro miałaś 17 dojrzałych jaj to znaczy ze miałaś tez 17 dużych pęcherzyków >20mm?? Czy może w tych maleństwach po 9mm tez może się kryć dojrzałe jajo??
Bo może ja niepotrzebnie panikuje, tylko moj gin inaczej liczy?

Bardzo proszę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam ponad 17 dużych. Ale ja po stymulacji jajniki miałam po 12 cm każdy. Były... wielkie i wyglądałam jak w ciąży, bardziej niż teraz

Dziewczyny pewnie wiele z was stanęła przed faktem "trzeba odstawić kawę" ja od kilku dni staram się nie pić kawy ale spada mi cisnienie ból glowy okropny który nie daje funkcjonować a tabletki nic nie dają. Pije jedna kawe rano i jest ok. Można w jakis naturalny sposób podniesc ciśnienie procz kawy bo nie wiem co to będzie po transferze.
Powiem tak- byłam wybitnym kawoszem, w pracy nie dowierzali jak odstawiłam, początki były trudne... A teraz same korzyści, bez kawy dużo lepiej się czuję;) Poza tym tęskniłam za smakiem kawy... szukałam, próbowałam wszystkie z górnej półki bezkofeinowe i bleeee, ale znalazłam MK Cafe mildano- smak prawdziwej kawy a reszta to psychika, pije dużo zielonej mocnej, i tak pozbyłam się spiocha, nie pije juz 4 msc;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem tak- byłam wybitnym kawoszem, w pracy nie dowierzali jak odstawiłam, początki były trudne... A teraz same korzyści, bez kawy dużo lepiej się czuję;) Poza tym tęskniłam za smakiem kawy... szukałam, próbowałam wszystkie z górnej półki bezkofeinowe i bleeee, ale znalazłam MK Cafe mildano- smak prawdziwej kawy a reszta to psychika, pije dużo zielonej mocnej, i tak pozbyłam się spiocha, nie pije juz 4 msc;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
No musimy tylko pamiętać że mocna herbat potrafi zawierać więcej kofeiny niż niektóre kawy, a to właśnie z powodu kofeiny odstawiamy czarny napój

[emoji127] 28.10.2017

Do góry