reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Musze chyba to wszystko wypłakac i starac sie zajac czyms mysli. Moze to glupie, ale chyba przygarniemy jakiegos pieska, ktory bedzie absorbowal nam czas i wymagal opieki, przelejemy na niego nasze poklady milosci i sprobujemy choc trochę wyluzowac i na nic się nie nastawiac. Wynik pgs i tak pewnie dopiero za poltora miesiąca. A jak bylyscie dziewczyny przygotowywane do transferu mrozaczkow? Ja caly czas biore duphaston dwa razy dziennie od dnia punkcji, ale nie wiem co jeszcze bierze sie w cyklu, w ktorym jest punkcja. Dziekuje Wam za każde slowo pocieszenia, to forum naprawde dodaje sil do walki i daje nadzieję:)

Kasia, będzie dobrze.

O pisku nie myśl zamiast, musisz chcieć zwierzaka. Zastanów, czy go nie odepchniesz jak będzie dziecko - jeśli nie, schroniska są pełne piesków czekających na miłość, bądź chociaż ciepłą miskę i spacer codziennie. Dobre hodowle też, proszę cię tylko (wręcz błagam) nie kupuj tylko pieska za pięćset, bo one hodowane są w potwornych, nieludzkich warunkach.

reklama
Wiem, ze postąpiłam glupio kupując te ubranka... moja bratowa jest w ciazy w 5 miesiącu i ciągle kupuje cos dla malucha a ja slucham tego ile mm lub cm ma nosek czy paluszek ich malucha. To boli. Kiedy robilam te wszystkie zastrzyki i wszystko mnie bolalo to chcialam dac sobie nadzieję... czylam sie przez chwile szczesliwa bedac w sklepie dla maluchow. Teraz wiem, ze nie powinnam byla sobie tego robic.
Moze glupio ale cie rozumiem...teraz jak bedziesz miec crio...to od poerwszego dnia powtarzaj sobie...dziekuje ci boze ze zostalam mamusia...a ciuszkow nakupuje pelno jak poznam plec...i mow to kropeczce codziennie...moze to glupie ale ja sobie tak codziennie wmawialam...

Ja mialam crio na cyklu sztucznym...od 2dc bralam estrofem dopochwowo na endometrium...potem 2 wizyty kontrolne...lekarz stwierdzil na drugiej ze endometrium idealne i zarzadzil transfer za 5 dni. Po transferze nospa encorton estrofem luteine dopochwowa prolutex i duphaston dostalam...

U mnie podobnie.

Kasia, i ja też miałam 2 zarodki, i ja też czekałam, chociaż powodem była hiperka. Ale równie słabo się czułam z tego powodu (i szoku, że pomimo wcześniejszego info od lekarz, tak duże zarodków się nie rozwijało).

Jesteś z Wawy lub okolic? Chcesz jutro z kimś pogadać? Posiedzieć na zadomiu (w ogródku) albo iść na spacer w lesie? Zapraszam do siebie. Jeśli chcesz, napisz do mnie priva.

Kasia, będzie dobrze.

O pisku nie myśl zamiast, musisz chcieć zwierzaka. Zastanów, czy go nie odepchniesz jak będzie dziecko - jeśli nie, schroniska są pełne piesków czekających na miłość, bądź chociaż ciepłą miskę i spacer codziennie. Dobre hodowle też, proszę cię tylko (wręcz błagam) nie kupuj tylko pieska za pięćset, bo one hodowane są w potwornych, nieludzkich warunkach.
Zgadzam się w 100%. A ze schroniskiem problem jest tylko taki, że po wizycie chciałoby się zabrać wszystkie te zwierzęta bo aż się płakać chce jak się widzi jak potrzebują miłości. Zawsze możesz pomóc i sobie i takiemu zwierzakowi ale to musi być świadome.

A jak liczy się tygodnie ciąży w przypadku in vitro? Też od ostatniej miesiączki?

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

A jak liczy się tygodnie ciąży w przypadku in vitro? Też od ostatniej miesiączki?

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Mi tak licza i prywatnie i w szpitalu. Od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Kalkulator tygodnia ciazy sciagnelam sobie z google play zeby tylko spojrzec a nie codziennie liczyc...bo w ciazy zauwazysz obkurcza sie istota szara mozgu...hihih

Ja też ciągle ryczę!!!! I drę się strasznie!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ciągle zygam i krzyczę na męża bo ledwo co żyje, a jak on przychodzi z pracy cały czas coś chce, a ja nie mam siły palcem ruszyć. Jeszcze miesiąc i koniec pierwszego trymestru może później już będzie lepiej. Dzisiaj była u mnie koleżanka dała mi kroplówki bo jest pielęgniarką, a ja już jestem cała odwodniona. Ciąża daje mi w kość ale mam co chciałam hehe tylko pozostaje się cieszyć i liczyć,że z dziećmi będzie wszystko Oki

reklama
Dziewczyny czy możecie mi powiedziec czy moja beta nie rośnie zbyt szybko, do lekarza mam isc dopiero 09.05.
26.04 beta 152
28.04 beta 392
02.05 beta 2721
Czy ona nie przyrasta zbyt szybko? dodam że są to badania hcg total ilościowo

Do góry