reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Piękna!!! niech sie szczęśliwie rozwija[emoji4]
Czy to jest macica w tylozgieciu? Myślisz że doszłoby do takiej pomyłki? Ja też obwiniam lekarza o trudny i nieudany transfer, ale przez to ze był bolesny i dwa razy zakładał cewnik i wszystko w nerwach....
Nie moge przestac plakac. To jest jakas masakra. Ja twarda baba a zlamalo mnie to strasznie. Przegladalam wlasnie zdjecia usg po transferze embrionow i porownalam z moim i to tak wyglada ze chyba to wina lekarzy. Nie chce szukac winnych ale moze ktoras z was choc troszke zna sie na zdjeciach usg. Porownujac ze zdjeciami z neta to wyglada tak jakby moje maluchy zostaly zostawione w szyjce macicy a nid w macicy. Zalaczam zdjecie i dla mnie to wyglada tak jakby tam gdzie strzalka byla macica a w czerwonym koleczku to moje 2 maluszki sa te takie male kreseczki. Wiec wyglada to tak jakby byly zostawione poza macica. Pomozcie mi prosze

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Odradza bo do tej pory jedyny zidentyfikowany problem u nas to moje niedrożne jajowody (zrosty prawdopodobnie zrobiły się po lyzeczkowaniu :( i niby jest spora szansa na sukces...ale jak wiesz pierwsze podejście mamy nieudane Wiec sama już nie wiem co myśleć... może jednak te zrosty to nie wszystko co mi niepozwala doczekać się Skarba :( ;(
Bądź dobrej myśli, jajowody nie muszą być idealnie drozne przy ivf;) ja nie mam żadnej przyczyny zdiagnozowanej i skarbka też nie mam i kompletnie nie wiem ile zarodków teraz; (

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nerwy wzięły górę. Nie mogę się uspokoić.Nie mogę przestac plakac. To jest jakas jedna wielka masakra. Każda kolejna porażka łamie coraz bardziej. Ja znów nie mam zadnych mrozaczków, muszę zaczynać wszystko od zera. Nie daje już rady

Kazał sie zgłosić po 08.05, mam nadzieje,ze w międzyczasie dostanę ta cholerna @
emoji36.png
Ale niestety mam wrażenie,ze nasz doktorek mnie olał ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To tak długo trwa.. Trzymam kciuki żebyś dostała @ i już niedługo mogła zabrac swoje kropeczki :) no niestety kochana, jesteśmy tylko jedna z wielu pacjentek, też czasem miałam takie wrażenie że mnie olewal.. Nic nie zrobimy niestety..

Transfer nie przebiegal jak powinien. Trwalo to ponad 40 min byla jedna lekarka nie mogla dac sobie rady wiec przyszla druga. Tez nie mogla sie przedostac przez szyjke wiec przecinali przejscie ale po wszystkim wszyscy (i pielegniarki i lekarki) dziwnie sie na siebie spojzaly. Te ich zachowanie nie daje mi spokoju. Zdjecie niw wiem czy w tylozgieciu. Lezalam na plecach a usg normalnie przez brzuch robili

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeżeli jest się na heparyne to zastrzyki są aż do prawie końca ciąży chyba kilka dni przed porodem się odstawia
Heparynę to się bierze nawet do 6 tygodni po porodzie. Acard się odstawia przed porodem.

Dziewczyny potrzebuje pomocy!! dzisiaj rano robiłam badania które są mi potrzebne na hsg między innymi musiałam zrobić badania hcg właśnie odebrałam wyniki i niewiem co myśleć wynik hcg total ilościowa 152,1 czy to oznacza ciąże?? dodam tylko ze byliśmy zakwalifikowani do in vitro , a może to torbiel którą lekarz wykrył mi na ostatniej wi
zycie ok 3 tygodnie temu fałszuje ten wynik proszę o poradę
Wg mnie to aż tak torbiel nie podniesie hcg wiec wyczuwam ciąże :) powtórz badanie! Kciuki!!
Ja mialam torbiel czekoladowa jakoś minimum rok w jajniku i w tym czasie zawsze Beata negatywna.
dziewczyny powiedzcie mi ile dni trwa krótki protokół ?
Ja zaczynam prawdopodobnie 1.05 (jeśli @ przyjdzie na czas 30.04). I gin szacuje ze punkcja będzie 10-11.05. Czyli 10 dni. Zobaczymy jak wypadnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nerwy wzięły górę. Nie mogę się uspokoić.Nie mogę przestac plakac. To jest jakas jedna wielka masakra. Każda kolejna porażka łamie coraz bardziej. Ja znów nie mam zadnych mrozaczków, muszę zaczynać wszystko od zera. Nie daje już rady
Wiem że jest ciężko tym bardzie zaczynać od nowa[emoji20] mam nadzieje że jutro bedzie ci troszke lepiej by nie poddawać sie.

Słuchaj z OAT tak jest u nas tez czynnik męski. Raz lepiej raz gorzej ale i tak OAT III stopnia. Dopóki są plemniki jest szansa. Po pierwsze jak zapładniacie tylko 6 oocytów to takie małe "ivf" jest. U nas udało się na 6 a innym razem 17 nie wystarczyło IVF to loteria...
Mąż robił kariotyp, AZF, CFTR? jak z fragmentacją? IVF to diagnostyka obojga może należy się skupić teraz na tobie. Jeżeli zarodki są slabe to trzeba im pomóc., może trzeba komórki podrasować:-) są badania potwierdzające skuteczność diety srodziemnomorskiej itp.. To, że są zarodki to dobry znak. Nie takie cuda tutaj były:-)

reklama
DziewcZyny jeżeli w badaniu nasienia nie stwierdzono plemników to jakie badania powinien jeszcze wykonać facet?
W niektórych klinikach wogole nie rozszerzają diagnoZy.

Do góry