reklama
Ilona 88
Fanka BB :)
Znalazłam takie coś w necie :Dziwczyny prosze o pomoc czy torbiel na jajniku może fałszować wynik total hcg
Test ciążowy wykonany z moczu jest dodatni około 2 tygodnie od spodziewanego zapłodnienia, czyli w terminie przewidywanej miesiączki. W przypadku niektórych schorzeń, np. torbieli jajnika, ciąży pozamacicznej mogą występować podwyższone poziomy hCG, co może prowadzić do uzyskania wyniku fałszywie dodatniego w teście ciążowym.
M@gda
Moderatorka
Wiola, szczerze nie spotkalam sie z podobnym przypadkiem, ale propowowalabym powtorzyc hcg za 2 dni. Jesli rosnie, to moze cos byc na rzeczy, koniecznie skonsultuj z lekarzem. Masz moze do naszej niego kontakt, zeby napisac.smsa?Czyli raczej to nie ciąża? wynik total hcg 152,1
Tylko ja nie jestem lekarzem.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety do ginekologa do którego aktualnie chodziłam ciężko jest się dostać prywatnie na wizyte a mowa o sms 12.04 byłam u niego na wizycie porozmawiac o in vitro bo maz ma bardzo słabe nasienie a mieliśmy juz cztery nieudane inseminacje, miałam robione usg była torbiel 5 cm ale były też pęcherzyki owulacyjne i kazał nam probowac przez najbliższe dwa dni jeszcze naturalnie, mam isc do niego po okresie sprawdzić czy torbiel znikneła, dzisiaj powinnam go dostac a jak narazie mam tylko ból
brzucha
brzucha
anetka303
Oj chyba nie do takiego stopnia. Powtórz badanie po 48 godz i z pewnością konieczne będzie usg. Lekarz dopiero wtedy powie Ci co i jakDziwczyny prosze o pomoc czy torbiel na jajniku może fałszować wynik total hcg
[emoji127] 28.10.2017
katharina203
Powtorz badanie a jak bedzie roslo to umow sie do gin...zreszta tak i tak umow sie zeby brakiem dzialania i lekow nie zaszkodzic ewentualnemu dziecku...wydaje mi sie ze i tak nie zrobia ci droznosci dopoki sie nie wyjasni czy to ciaza czy torbiel...Dziękujeje za odpowiedzi w piątek pójdę powtórzyć badanie
reklama
Podziel się: