reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny poddałam się już, załamałam wypłakałam a dziś mega niespodzianka.
Ale po koleji ...
W piątek 21.04 zrobiłam badanie hcg(14dni po punkcji)zgodnie z wytycznymi kliniki i niestety negatywny wynik, ciąży brak, telefon do kliniki no i wiadomość proszę odstawić leki i czekać na miesiączkę. Leki odstawiłam, załamałam się i wypłakałam.
W sobotę i niedzielę trochę kiepsko się czułam, mdliło mnie i wogóle byłam nie swoja, czekałam na @ , w niedzielę rano zrobiłam sikańca czułość 10 no i oczywiście negatywny ale niczego wiecej sie nie spodziewałam i czekałam dalej na krwawienie tym bardziej że mnie brzuch już pobolewał jak na @ ale nie przyszła więc dzisiaj rano zrobiłam jeszcze raz hcg za namową męża(bo mówił że jestem jakaś podejrzana nieswoja, coś inna)ale całkowicie na nic się nie nastawiałam. Wracając z pracy odebrałam wynik i myślałam że padnę z wrażenia - HCG 71,27 pozytywny :biggrin2: Do tej pory w to nie mogę uwierzyć. Dzwoniłam do kliniki mam spowrotem brać Luteinę 3x2 i w środę powtórzyć badanie i sprawdzić przyrost. Tak bardzo się cieszę i zarazem boję czy wszystko będzie w porządku. Nie mogę w to jeszcze wszystko uwierzyć:D Jak widać na moim przypadku, trzeba walczyć, wszystko się może zdarzyć :blink:
Niewiarygodne ogromne gratulacje, ilu dniowe zarodki i w jakim dc miałaś transfer?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poddałam się już, załamałam wypłakałam a dziś mega niespodzianka.
Ale po koleji ...
W piątek 21.04 zrobiłam badanie hcg(14dni po punkcji)zgodnie z wytycznymi kliniki i niestety negatywny wynik, ciąży brak, telefon do kliniki no i wiadomość proszę odstawić leki i czekać na miesiączkę. Leki odstawiłam, załamałam się i wypłakałam.
W sobotę i niedzielę trochę kiepsko się czułam, mdliło mnie i wogóle byłam nie swoja, czekałam na @ , w niedzielę rano zrobiłam sikańca czułość 10 no i oczywiście negatywny ale niczego wiecej sie nie spodziewałam i czekałam dalej na krwawienie tym bardziej że mnie brzuch już pobolewał jak na @ ale nie przyszła więc dzisiaj rano zrobiłam jeszcze raz hcg za namową męża(bo mówił że jestem jakaś podejrzana nieswoja, coś inna)ale całkowicie na nic się nie nastawiałam. Wracając z pracy odebrałam wynik i myślałam że padnę z wrażenia - HCG 71,27 pozytywny :biggrin2: Do tej pory w to nie mogę uwierzyć. Dzwoniłam do kliniki mam spowrotem brać Luteinę 3x2 i w środę powtórzyć badanie i sprawdzić przyrost. Tak bardzo się cieszę i zarazem boję czy wszystko będzie w porządku. Nie mogę w to jeszcze wszystko uwierzyć:D Jak widać na moim przypadku, trzeba walczyć, wszystko się może zdarzyć :blink:

O matko kochana co za cudowna informacja. Tak bardzo ci gratuluje!!!! Przywrocilas mi wiare w to, ze los moze sie do nas usmiechnac. Ja tak bardzo przezywam ten negatywny sikacz, ale nic jutro ide na krew i ma byc dobrze- moze moj kropeczek jest niesmialy :) :)

Kochane od dzisiaj jest ze mną 5dniowa blastka. Mogę za tydzień betę z krwi robić? Lekarka najpierw mówiła że wtedy właśnie, dziś napisała w wypisie, że za 10dni. Pytałam jeszcze położnej i mówiła, że już powinno być wiadomo coś za tydzień

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Moja blastusia 5 dniowa jest juz ze mną 6 dzien ;-) odliczam do testowania . A ty sie odpręż i relaksuj , śmigaj do kuchni po jakaś smaczna herbe :-)

Widziałam dziś pecherzyk... Jest tam gdzie być powinien... Jajniki mam duże i hcg je stymuluje i dlatego mam te bóle...jestem na L4 ... I zamierzam być do 3 miesiąca... Jak będzie dobrze to wrócę po tym czasie do pracy...
Następna wizyta 9.05 wtedy chce zobaczyć zarodek (bo na serduszko to będzie za wcześnie??????)

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane od dzisiaj jest ze mną 5dniowa blastka. Mogę za tydzień betę z krwi robić? Lekarka najpierw mówiła że wtedy właśnie, dziś napisała w wypisie, że za 10dni. Pytałam jeszcze położnej i mówiła, że już powinno być wiadomo coś za tydzień

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Super. Powodzenia tobie i blastusi. Niech u ciebie zamieszka na dlugie nudne 9 miesiecy.

Moze.chociaz do 8, 9 dpt poczekaj?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O matko kochana co za cudowna informacja. Tak bardzo ci gratuluje!!!! Przywrocilas mi wiare w to, ze los moze sie do nas usmiechnac. Ja tak bardzo przezywam ten negatywny sikacz, ale nic jutro ide na krew i ma byc dobrze- moze moj kropeczek jest niesmialy :) :)
Mocno sciskam kciuki juz dzis [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja blastusia 5 dniowa jest juz ze mną 6 dzien ;-) odliczam do testowania . A ty sie odpręż i relaksuj , śmigaj do kuchni po jakaś smaczna herbe :-)
Hehe właśnie niedawno mi mąż zrobił. Niecierpliwa jestem, bo potem nie mam już l4 bo mnie ta lekarka zmylila, myślałam, że już będę wiedzieć[emoji6]

Do góry