reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Masakra, a to jakie leki były takie drogie? Ja jestem stymulowana puregonem, z refundacja place 37 zl (dawka na 4 dni)...
Teraz biorę:
Encorton, Estrofem, Euthyrox, Glukophage, Fraxipatine (zastrzyki nie są tanie), Vigantoletten, witaminy dla ciężarnych, Luteinę dopochwową (opakowanie starcza na 1 tydz i kosztuje ponad 130zl). Może niektóre z tych leków nie są drogie, ale komplet...

Maż też się leczył u androloga, same leki niemal 1k.

Wizyty od 100 do 180, w zależności czy monitoring cyklu, wizyta przy procedurze ivf, wizyta ciążowa. A wizyty czasami 2 razy w miesiącu, czasami częściej w zależności co się aktualnie dzieje.

Drogie są badania, niektóre tracą ważność po 3 miesiącach ( komplet badań, którym kończy się ważność po 3 miesiącach - 800-900zł).

Jest tego trochę. A być może o czymś zapomniałam.

I jeszcze śmierdzą mi niektóre rzeczy i delikatnie mnie rozpiera. Poza tym nic.

Martwię się trochę dziewczyny... miałam dziś małą czerwoną plamkę na wkladce i jakoś inaczej się czuję.... ciągnie mnie... Dopchałam się trochę luteiną, położyłam się, ale boję się...
Nie martw się Magda. Odpoczywaj i kontroluj. Malutka plamka o niczym nie świadczy a jeśli się coś zmieni to skontaktuj się z lekarzem. Trzymam kciuki żeby niepokój szybko minął.

Teraz biorę:
Encorton, Estrofem, Euthyrox, Glukophage, Fraxipatine (zastrzyki nie są tanie), Vigantoletten, witaminy dla ciężarnych, Luteinę dopochwową (opakowanie starcza na 1 tydz i kosztuje ponad 130zl). Może niektóre z tych leków nie są drogie, ale komplet...

Maż też się leczył u androloga, same leki niemal 1k.

Wizyty od 100 do 180, w zależności czy monitoring cyklu, wizyta przy procedurze ivf, wizyta ciążowa. A wizyty czasami 2 razy w miesiącu, czasami częściej w zależności co się aktualnie dzieje.

Drogie są badania, niektóre tracą ważność po 3 miesiącach ( komplet badań, którym kończy się ważność po 3 miesiącach - 800-900zł).

Jest tego trochę. A być może o czymś zapomniałam.
Dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedz :* chce wiedziec na co sie nastawiac... Faktycznie drogie to wszystko.. :( ale czego sie nie robi... Aaa i myslalam ze koniec stymulacji to koniec zastrzykow, a jednak okazuje sie ze nie... :( Dostalas zwolnienie lekarskie po punkcji i transferze? Mam jeszcze pytanko jakie iv robiliscie? Imsi? Icsi? Zwykle iv?

reklama
Między 5 a 6 tyg. To już było moje 6. Nawet jak w ciążę zachodzilam naturalnie. Teraz pomimo że transfer mam na naturalnym niby bez leków sama aplikuje sobie Lutinus. Jestem w Szwecji a tu nie robią żadnych badań progesteronu.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja
Przykro mi bardzo. Moja bliska koleżanka tutaj w UK ma ten sam problem. Udało jej się donosic jedna ciążę ale przed straciła 3 i teraz 1 w Boże Narodzenie. Teraz jest znowu w ciąży i nic jej nie chcą dać. Masakra. Więc ja wspomagam luteina podjezykowa bo ma plamienia :(
Chocolateri życzę Ci z całego serducha żeby się udało.

Do góry