reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

to mój wynik
Liczba komórek NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.44 G/l norma 0.09 - 0.43
mi w klinice proponowali wlewy ale narazie sie nie zdecydowałam
Wlewy sa bardzo drogie, a szczepienia limfocytami lub wlewy ale z intralipidu?
Ja mialam szczepienia i intralipid i udalo sie, mimo ze bardzo dlugo sie nie udawalo. Ale tak naprawde nie jestem pewna czy to leczenie immunologiczne pomoglo, czy cos innego...

reklama
Jestem 25dpt po udanym transferze i mnie bola plecy w krzyzu. Czy ktoras z Was tez tak ma? Juz nie wiem jak sobie radzic. W nocy sie budze i nie moge spac, chyba wlasnie z tego powodu. Nie wiem co mozna na to, jakies leki? Cwiczenia- nie wiem czy wolno? Rozgrzewac pewnie nie. Zastanawiam sie nad poduszka ciazowa, moze ona cos pomoze? Moze macie jakies patenty. Sam poczateczek ciazy, a juz boli...

Cześć, mam pytanie czy sama zdecydowałaś się na badania immunologiczne czy lekarz Cię skierował? Zastanawiam się czy ich nie zrobić ale nie wiem czy są jakieś szczególne wskazania żeby je przeprowadzić a jeśli tak to jakie? Z góry dzięki za info :)

Poprzednia klinika nie uznawała immunologi za przyczynę i nie chcieli nawet o tym słyszeć . Zmieniłam klinikę i w sumie to na innym forum dziewczyny poleciły mi tego lekarza jako ze prowadził takie przypadki. Na badania nie musiałam mieć żadnego skierowania . Byłam w Łodzi u dr. Paśnika . Dwie wizyty jeno pobranie i już miałam plan leczenia . To są jedyne wyniki które mam złe po za tym idealne parametry i u partnera super wiec nie po zostało nic jak wierzyć ze tu tkwi problem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wlewy i dwa sterydy . Nie zastanawiałam się nawet 5 minut po tym wszystkim i tylu latach walkach... wiem ze są różne opinie ale jak nie spróbuje to się nie przekonam

ja wszystkie badania immunologiczne mam ok tylko to nk mam o 0.01 za wysoko ale jak robiłam subpopulacje to byłam po strasznej grypie wiec mozliwe jest że dlatego wyszły za wysokie a na wlewy
nie mogłam sobie pozwolic bo mam przewlekłą chorobę nerek

reklama
Poprzednia klinika nie uznawała immunologi za przyczynę i nie chcieli nawet o tym słyszeć . Zmieniłam klinikę i w sumie to na innym forum dziewczyny poleciły mi tego lekarza jako ze prowadził takie przypadki. Na badania nie musiałam mieć żadnego skierowania . Byłam w Łodzi u dr. Paśnika . Dwie wizyty jeno pobranie i już miałam plan leczenia . To są jedyne wyniki które mam złe po za tym idealne parametry i u partnera super wiec nie po zostało nic jak wierzyć ze tu tkwi problem

Kurcze może u mnie tez jest ten problem. A ile razy podchodzilas do transferów? Pewnie bardzo drogie są takie badania?

Do góry