reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny trzy lata starań, strata Synka w 3 miesiacu, inseminacje, totalny dołek psychiczny... Jeśli uda się pierwsze podejście to chyba oszaleję ze szczęścia i będziecie mi paczki do zakładu zamkniętego przysyłać [emoji23][emoji7]
E tam, nie bedzie czasu na zakład psychiatryczny - trzeba bedzie wyprawkę szykować ;). A Ty brałaś jeden czy dwa zarodki?

reklama
Witam, na in vitro zdecydowałam się w maju 2016 r.. Wcześniej były dwie inseminacje. Obecnie jestem po drugim pick up_ie, gdyż po pierwszym przy uzyskaniu 11 kumulusów, a w tym 6 dojrzałych komórkach jajowych 3 zostały zapłodnione, po 3 dobie dwie rozwijały się prawidłowo, jednak w 5 dobie gdzie tylko jedna rozwijała się prawidłowo to w 6 dobie wszystkie zatrzymały się w rozwoju. Obecnie jestem po drugim pick-up_ie, pierwsza doba za mną i juz wiem, że z 14 kumulusów, uzyskano 7 dojrzałych komórek jajowych z czego 3 zostały zapłodnione, kolejne informacje otrzymam w 3 dobie. Przy pierwszej próbie zdecydowałam się na PGD, a tym samym zamrożenie zarodków, do czego nie doszło ze względu na zatrzymanie ich rozwoju, ale decyzję o poddaniu badania zarodków podjęliśmy przed pick-upem ze względu na brak wyników badania karotypu i FMRI1. Obecnie zaplanowane jest podanie świeżych zarodków ponieważ kariotyp i inne badania genetyczne wyszły prawidłowo. Zastanawia mnie jakie macie doświadczenie w tej materii, pytam głownie o ocenę embriologiczną. Podzielicie się doświadczeniami?

Trzymamy kciuki za piękne widoki w czasie USG oraz za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już marzec - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Marzec
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

23.03 - aniasiwa - USG pecherzykowe

24.03 - Roksii89 - wizyta przed crio
24.03 - Tulipanka1988 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
25.03 - aniasiwa - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
27.03 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.03 - zanetaanna - kontrola przed crio
27.03 - Oska305 - betowanie
27.03 - ludek - wizyta przed in vitro
28.03 - M@gda - transfer
29.03 - Emilianka6966 - kontrola przed crio
30.03 - dusia88 - betowanie

03.04 - Emilianka6966 - transfer
04.04 - ambicja1987 - USG "połówkowe"
04.04 - karolina1984 - betowanie 1
12.04 - yplocka - USG genetyczne
18.04 - Kikuli - USG genetyczne
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Kreatola poproszę o wpisanie na 28.03 na kontrolę w czasie stymulacji

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry