reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ja tu sie wzruszam i z powodu Waszych pozytywnych bet i tych, na które przyjdzie czas kolejnym razem! Zycze Wam wszystkim duzo zdrówka i mocno trzymam kciuki za pieknie przyrastające bety i za szczęśliwe kolejne transfery! Ja juz biorę antykoncepcyjne i nie mogę sie doczekać ich końca! :)

Czy któraś sie orientuje od kiedy zarodek moze ucierpieć od tego ze bierze sie antybiotyk zakazany w ciąży?? Biore teraz metronodazol doustnie i dopochwowo i gin nie wspomniał ze mamy sie zabezpieczać, wiec były przytulanki w okolicach owu. A czytam ze to niebezpieczne i mogą byc wady zarodka :( oczywiście to by była ironia losu gdybym teraz zaskoczyła naturalsem, ale jednak sie stresuje.. czy antybiotyk juz niszczy komórkę i plemnik czy zarodek płynący w jajowodzie czy dopiero moze miec negatywny wpływ jak sie zarodek zagniezdzi?......

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Wydaje mi sie, ze kiedys czytalam, ze do 5-6tyg ciazy zarodek jest "chroniony" i ze zewnetrzne czynniki jak np alkohol czy leki mu nie zaszkodza. Jesli obumiera to dlatego, ze nest wadliwy. Potem juz mozna zaszkodzic, wiec poki co spokojnie. Nie martw sie na zapas.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny myślicie, ze w czwartek mogę spróbować zrobić test? To będzie już 8 dzień po transferze dwudniowych Kropeczek. Czy trochę za wcześnie?

reklama
Dziewczyny myślicie, ze w czwartek mogę spróbować zrobić test? To będzie już 8 dzień po transferze dwudniowych Kropeczek. Czy trochę za wcześnie?

Ja zrobiłam test 8dpt 3dniowych i to popołudniu i pojawiła się blada druga kreska. Następnego dnia zrobiłam z rannego moczu i nie było wątpliwości, że są dwie :) Jak nie boisz się rozczarowania to próbuj :)

Do góry